KJÆRE JENTE MAMMAER……

I GÅR NEKTET JEG VESLA NOE FINT – SAMTIDIG SOM JEG VAR EN GOD MOR!

En liten forhistorie slik at dere har perspektiv på min/vår avgjørelse;

På fredagskvelden så var Vesla på kosekveld hos bestisen som går på en annen skole, de to har holdt sammen siden de satt under et bord i barnehagen og klipte panneluggen til hverandre. Det var flere jenter der, og Vesla møtte igjen flere fra barnehagen, de går nå i 5.klasse – de fant tonen igjen og hadde det veldig gøy!

Min Vesla har slit på skolen med å finne en bestevenn og har følt seg utestengt til tider, og følt seg som en “reserve”, og denne følelsen kjenner kanskje mange av oss igjen?

Mye møter med skolen og ønske om å bytte skole har vært i fokus lenge; utrolig vanskelig avgjørelse pga. jeg mener at det ikke hjelper å “rømme” fra problemene. Hun blir ikke direkte mobbet, men når jeg har sagt ifra til foreldre om diverse som deres barn har skrevet om jenta mi på nettet; ja da sitter pappaer med god utdannelse og sier; dattera mi sier at det ikke var hun……Men det er jo skrevet på din datter sin bruker, så det problemet eier du mer enn meg sa jeg – det viste seg at faren stolte litt for mye på sin egen datter, noe som kom opp hos rektor.

Vi hjelper ikke barna våre ved å la de lyve og være stygge mot andre! Vi hjelper barna våre ved at de må selv ta ansvar for “dustete” ting de har gjort. Vesla mi har ringt både til medelever og foreldre og fortalt at hun har oppført seg dårlig; og tro meg….hun har hatt det bedre i hjertet sitt i etterkant!

Tilbake til Fredagens kosekveld hos Bestis <3 Det ble litt for mye for jenta som hadde bedt inn til kosekvelden, og min jente og et par til “rotta” seg litt i sammen og begynte danse og filme bare de tre…. Vesla mi hadde det supergøy og koste seg med å være med de gamle barnehagejentene! Mens jenta som hadde bedt inn; hun følte at klassevenninnene tok fra hun bestevennen – altså min Vesla. Hun sa det høyt og gråt og forklarte at om de tok fra hun “Vesla” så tok de også en bit av hjertet hennes (får Gåsehud når jeg skriver).

DET VANSKELIGE SOM MAMMA STARTA PÅ LØRDAGSMORGEN!

Jeg sto opp litt sent pga. hosting hele natta, jeg hadde hørt langt bak i drømmene at Vesla snakket i telefonen og hun ivret og var SÅÅÅÅ fornøyd når jeg sto opp!

Vesla hadde blitt bedt til byen av jentene fra kvelden før, de hun hadde møtt hos Bestis og de hun hadde hatt det så gøy med! De ble vist 6 jenter som skulle gå i byen med penger og kose seg å kjøpe Frappe og søle bort resten av pengene på “ræl” – husk at det er sjarm når du er 11 år :).

Jeg kjente med en gang at jeg fikk en veldig dårlig magefølelse, og spurte om “Bestis” også skulle og at jeg ville vite om hun var bedt med!

Bestis var IKKE bedt med, men de ville såååå gjerne ha med min Vesla til byen. Jeg svarte at det kunne ikke jeg si ja til, og at hun selv ville blitt såra! Vesla skjønte det i starten, men ble litt kynisk og følelsesløs når hun skjønte at hun ikke fikk noen bytur med de nye vennene sine. Jeg ringte “pappaen” og han var enig, og jeg ringte min gode venninne og mentor som også har jente i ca. samme alder. Mentor hadde selvfølgelig vært borti samme problemstilling som jeg var i går morges, og hun mente at det egentlig ikke var vanskelig valg pga. det er her vi foreldre må hjelpe jentene våre til å ta riktige avgjørelser og lære jentene å være lojale!

Jeg ringte også med Bestis sin mamma og forklarte at min jente var bedt med til byen av hennes datters venninner, og at vi rundt har valgt å si nei, også spesielt etter Fredagens skuffelse og at Bestis ikke var bedt med! Moren skjønte jo at jentene ville ha med Vesla siden de ikke hadde sett hverandre på lenge osv. Men vi hadde de samme prinsippene og holdningene og vi ble enige om at Bestis og Vesla skulle få være sammen å kose seg.

Det er jo så utrolig viktig å vise disse jentene at slike ting gjør vi ikke mot hverandre, og klarer de ikke å se at de kan såre andre selv, så må vi voksne hjelpe til å lære lojalitet og snu situasjonen mot dem slik at de skjønner. Som jeg sa til min Vesla; når dere er 6 stykker så er det plass til 7 stk. byen er for alle og vi har alltid plass til en til om ikke det er noe spesielt med plass eller billetter.

Vesla og Bestis fikk en verdifull dag med bytur og Frappe og ikke minst Boblende ansiktsmaske her hjemme <3

Jeg tok en av mine kjipeste avgjørelser i går formiddag, men også en av de BESTE! Jeg skulle så ønske at flere mamma foreldre klarte å la jentene sine “lide” litt og at deres barn gikk glipp av en fin opplevelse som kan såre andre, ødelegge vennskap, men da lære jentene det å være lojale – det er så utrolig verdifullt og viktig redskap som jentene våre er avhengige av til senere i livet.

Dårlig magefølelse ble til en god magefølelse i går <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg