Er du en “Do Fjolle”?

Det er vel ikke til å gjemme under en stol at disse #”damerisinbestealder” magene våre er avhengig av rutiner? 

Mulig det er bare meg, men tror vi damer kan ha mye rart for oss når vi må på #do – spesielt når vi IKKE er hjemme?!

I dag var jeg og flere fra jobben på “fagdag” på Høyskolen; kaffe og kjeks er kosen som står fremme. Jeg tok bare kaffe pga. jeg ble inspirert av ei kollega til å kjøpe meg sjokkis og brus (funker best å skylde på andre, jeg sier ikke høyt at det var Hilde). 

Det blir jo en del mer ganger kaffe enn den ene koppen jeg får i meg på jobb ila en dag, en sitter å hører på foredrag og nipper engasjert til kaffen – uten noen forstyrrelser! 

I den første pausen måtte jeg selvfølgelig desperat tisse, og da må jeg tisse! Vi var vel ikke så langt fra hundre stykker og da 95% damer – da kan du selv se for deg køen på jentedoen? 

Når det var min tur, så kom det ei heseblesende ut av doen og sa høyt: puh jeg måtte holde pusten jeg! Takk skal du ha tenkte jeg, og tenkte i mitt stille sinn at det var vel en “dekk setning” for sin egen mage! Men det luktet ikke der, så det var rett og slett hyggelig å ta en tiss som jeg pleier å si! 

MEN… En knapp time før vi var ferdige så kjente jeg at magen ikke ville roe seg, den jækla kaffen ass! Jeg lente meg mot ei kollega og sa i munnviken; jeg må bare på do jeg – klarer ikke holde meg mer! Gå nå da vel, siden det er skifte av foredragsholdere! Jeg satt gudskjelov på det ytterste sete og reiste meg forsiktig opp, jeg gikk med små skritt mot døren og knep stumpen litt sammen. 

Jeg følte en befrielse helt til jeg kom ut døren av foredragssalen, da ble det bråstopp! Det hadde blitt pause så nå var det titalls som kom ut dørene og med retning do! Jeg følte meg litt lur, for jeg fulgte ikke do-strømmen, jeg viste om en annen do! 

Den doen viste ca. 10 andre damer om oxo, herregud dette var krise! En to manns do, og ti stykker i kø etter deg? Jeg kunne jo bare ikke gå ordentlig på do da! Har dere noen gang prøvd å bare tisse når dere kjenner at magen skriker etter å tømmes? Jeg jobbet iherdig og klarte komme meg ut av doen. 

Jeg viste om en do til, det var bare det at nå var pausen strax over…. Men jeg måtte på do, ferdig snakka! Jeg kom meg usett inn på doen phuh. 

Men så er det denne fanatiske jente dofjollinga da! Jeg måtte passe på at ingen hørte meg, så jeg passet på å dra ned samtidig som “jeg ga slipp”, og dessuten så ble det sikkert mindre lukt også tenkte jeg stolt og fornøyd! 

Jeg satt der med buksene på knærne og måtte smile av hele greia, jeg hadde brukt like mye energi som jeg gjør på en arbeidsdag, bare for å få gått ordentlig på do! Og dette er lissom naturens gang? 

Det var utrolig deilig å kunne sige ned i sete i foredragssalen og bare konsentrere seg om det jeg skulle! 

Jeg håper det er flere damer i sin beste alder der ute som har følt seg like krakilsk og er like fjollete som meg når kroppen selv finner ut at for eksempel ryggen skal tømmes!? Eller hva damer? 

Jeg ønsker dere en avslappet og do fri kveld videre! 

 

 

 

Kanninbæsj er det mye fiber i eller?

Fjellet er den beste medisin på en kvinnehjerne som har mange tanker og gjøremål som helst skulle vært gjort forrige uke!

 

 

Her har jeg funnet den gamle Oluf lua mi, rydder i huset til mamma og barndommen min dukker opp i form av luer, klær, sko og minnebøker. Stolt at jeg fikk den plassert oppå hodet ennå jeg! 

Når en drar rett fra jobb og opp i huset til mor for å rydde, da går uken fort og jeg som er i min beste alder, blir faktisk sliten.

Før jeg drar fra huset til mamma, så prøver jeg å ta en avslutning som får meg til å smile; i form av bilder av noe som jeg blir glad over eller som får meg til å tenke på noe fint. Grei teknikk for meg, istedenfor å slukke lys og lukke døren til hva som en gang var mitt lykkelige barndomshjem.

 

 

 

Russelua mi fra 1987! Når jeg tok på meg den, så viste jeg at de tre åra, har vært noen av de beste åra i livet mitt! Bekymringene på den tiden besto vell mest i om å ha penger til å komme inn på Lace og om periodens “gutt” kom på byen! Men samtidig så gjorde den tiden noe med meg, mange nye bekjentskaper og fikk litt mer trua på meg selv! Tankene om at den mellomste dattera har påbegynt sitt russeår med fest og moro prøvde jeg å skyve litt vekk; mon tro hvorfor? 

 

I morges våknet jeg og måtte sååå tisse, men jeg var så himla stiv i ryggen pga annen seng: jeg satt å gynget på sengekanten for å få fart slik at jeg fikk blyshortsen opp av senga! Når jeg da endelig var i farta og spratt opp av senga, så ble det bråstopp! Fanken jeg kjørte panna mi rett inn i klesskapet, herregud jeg ble svimmel og litt små flau over meg selv! Jeg tenkte at om jeg kom hjem med kul i panna så ville nok folk tro at jeg hadde vært på flaska, noe jeg ikke har vært :). 

 

Friendship

To jenter som var lite fornøyde med at de MÅTTE være med på tur! Men tro meg… det var mye latter, fjolling og masse lim under skoa på turen vår rundt vannet – kanskje ikke så ille å gå en tur allikevel? Vi hadde jo en “gulrot” og det var kroa, noen kjøper seg en øl eller vin, andre kjøper mat, varm kakao, eller nydelig kanelsnurrer! Dagens rekord var en liten potetgull pose til 35,- kroner! Vi sa at jentene må spise ALLE SMULENE SAMT SLIKKE POSEN FOR SALT He He. 

 

På kroa møter vi alltid noen med beboere, og det er så hyggelig og sosialt fellesskap. Tilbake på “hotellet” hvor vi har leilighet, så møttes vi i peisestua og fikk snakket med fine folk det er lenge siden jeg har snakket med. Bare la tiden tikke av gårde, mens kosen og det sosiale har makta over livet ditt! 

  Trolsk og vakkert i skogen med tåkedekke

Når du har hund, så er du så heldig å få lov å åpne dagen litt før alle andre og som jeg selv er vant med å sove litt lenge…Hun er trenger å komme ut og bli reinslig, da var det på med kofta og ut i friske luften. Jeg så også en Hare, den har fått på den fine vinterdrakten. 

Dette er ikke en hare, men Carmen min. 

Alt skal snuses og spises på! 

Jeg har forståelse for at dette ble frokosten til Carmen, ser jo ut som fiberrik frokostblanding denne Harebæsjen! (tror det er hare). 

 

Begynner å bli litt kjølig å være lat og tøff, bare hive på seg Birkenstocka lissom! Får dra på meg ullsokkene neste gang! 

Ta vare på dere selv i kjipe og tøffe perioder i livet, dra frem det positive – det prøver jeg på! Jeg kunne faktisk tenkt meg at Sydvesten min fra barneår kunne passet den dag i dag – den er kul! 

Nyt helgens timer fullt ut! 

 

 

 

 

 

Er du en Eks, men kjøper farsdagsgave?

Har du nå husket den lille søte gaven, slik at barna dine som enten ikke har penger, tid eller ork; får overlevert en liten søt gave til faren sin, rett fra et barnehjertet slik at lykken brer seg i huset? 

Eksen(e) ?, ja selvfølgelig! Det er jo barn vi snakker om eller?? Selvfølgelig gidder ikke ny dame å kjøpe farsdagsgave for dine barn – det er jo forståelig eller?. 

 

Men du kjære mamma, mor og husmor – du forstår….. at når barna dine en av disse (få) dagene i året blir bedt til far sin på hyggelig familiemiddag og kake; klart barnet må ha med farsdagsgave! 

 

DET SOM ER HUMOR?! DET ER NÅR DET ER MORSDAG……DA SYNGER PIPA EN ANNEN LÅT! 

Da må du faktisk betale din egen morsdagsgave, pappa gidder jo ikke kjøpe gave til deg som eks – dere er jo ikke kjærester lengre har du kanskje hørt! Faren er jo at den nye damen kan bli sur om pappa plutselig skal kjøpe gave til deg lissom?! (vi prater jo ikke gullring men..). !

MEN… det som er fint; er at barna har i alle fall kjøpt din morsdagsgave selv! De har kjøpt noe de vet du liker av snop eller pynteting osv.  den kommer fra hjertet! 

Men det er bare litt humor hvordan ting blir snudd, og hvordan ting skal forståes. Vi damene klarer oss vi, og jeg gråter ikke og har ikke så mye diskusjon om dette heller, men jeg tenker litt tilbake, og dessuten så gjør jeg en del av dette helt frivillig uten å tenke så mye over det – det må bare fikses på lørdagen slik at ingen blir skuffa på den store kosedagen. 

Og det som også er så greit? er det at du som eks vet så veldig godt hva pappaen liker, blir glad for og kan som en liten guttunge kose seg litt egoistisk. Du har jo laget noen adventskalender, farsdagsgaver og julesokker oppigjennom åra; så det er VI som sitter på kunnskapen Kjære eksdamer! 

Det er vi som sitter med kunnskapen for smil, klemmer og hygge, vi er gode på det, og det vi også er gode på er å kose seg på andres vegne. Tenk i kveld når din farsdagskake eller vafler ikke er på bordet, men at pappaer og barn samles for å kose seg, så får du alenetid! Du kan dra frem noe av julesnopet du egentlig skal spare eller spise opp resten av lørdagssnopet til unga. 

I alenetiden kan du se  kjærlighetsfilm på nettflix; gråte og spise snop; alt snopet smaker salt pga. tårene dine He He. Du savner antakelig familietiden, du ville nok vært den som hadde laget en god kake til mannen du var/er glad i og du ville vært den som trommet sammen til farsdagskaffen – men i år ble det ikke slik. De andre koser seg faktisk uten deg, det svir – men vi må da også bare innfinne oss i dette, slik ble det. 

Hev hodet kjære medsøstre som eksdamer, vi er forutsigbare og gir trygghet til de rundt oss, vi er stabile og stiller opp for alle rundt oss og ikke minst; vi sørger for smil og gode stunder, selv uten vår eget nærvær! 

Jeg sitter ikke å gråter eller er lei meg, men begynte å tenke og syntes det er litt spennende at forskjellen på farsdag og morsdag skal være stå stor – den er jo egentlig ikke det, men målt i “handlingskraft” så blir det store forskjeller. 

Vi blir jo dratt med i vårt eget dragsug tenker jeg! og med dette så øker vi også forventningene til oss selv, men for barna er vi den mammaen som fixer alt, uten å dra opp negative hendelser om far osv. 

Det er så viktig å holde tunga rett i munnen – eller kanskje helt inne i munnen? Slik at barna stoler på oss og vet at vi fixer gave til far uten altfor mye mikk makk. Dette er jo aldri barnas feil! 

Vi ønsker alle en fin fin dag og feiring av farsdagen; ta vare på hverandre! 

Jeg skal fortsette i huset til mor å rydde/tømme – i går fant vi Rev til å ha rundt halsen og unga brakk seg! 

Husk…. Det ordner seg alltid for snille jenter! 

 

 

 

 

 

 

KLATTIKLATT DRAR TIL #NEGERLAND…

Jeg driver å rydder i huset til mamma litt innimellom nå og da, mye som dukker opp og som fascinerer meg på gode og mindre gode områder.

Min mor og Mr Alzheimer er kommet på omsorgsbolig, jeg ser hun har det så godt og hun er trygg og slapper meg av.

Forrige uke, så fant jeg denne nattluen etter oldemora mi, og den gikk jeg med resten av kvelden.

Må si at jeg digget nattlua etter oldemor ja!

 

Som Pedagog så ble jeg nesten sjokkert over farge kladdeboka jeg fant i dag. Det er en kladde fargebok av Thorbjørn Egner, mamma er født i -45, så jeg regner med den er fra starten av femtitallet?

KLATTIKLATT DRAR TIL NEGERLAND; JEG KIKKA RUNDT MEG OG LURTE PÅ OM NOEN SÅ MEG HE HE, JEG FØLTE MEG SKYLDIG FAKTISK.

Jeg tenker på hvor mye verden har forandret seg, Negro er blitt til sukkerkulør, og så finner jeg denne boken..

Hadde denne boken blitt laget i dag, så ville Egner måtte sittet i sitt eget fengsel i Kardemomme by kanskje? Eller forresten, boken ville aldri blitt trykket i våres nåtid tenker jeg da.

 

 

Negerland, gretne negertanter, negerkokken og svartinger? Kjære himmel, tenk at dette faktisk var helt normalt folkespråk for over 50 år siden?

Hadde barna våres snakket slik på skolen i dag, så ville det blitt rektor og hele pakka!

Noen ganger tenker jeg at det er helt greit at enkelte ting forandres med tiden?! Jeg tror egentlig ikke at det var noe galt med holdningene, men språket var noe helt annet.

 

Ønsker dere alle en fin fin kveld og husk at kultur og forskjellighet er en ressurs i samfunnet!