Klart vi skal ta vare på Foreldrene våre! (til en viss grad…) #Alzheimers

Når du vet at du vil få ditt verste halvår/år…Da brettes ermene opp!

En gang gal – alltid gal!

 

En har forså vidt to valg; gå til grunne i sorg og utmattelse eller brette opp erma og gå i “krigen”. Men er ikke det litt vanskelig da når du vet at du vil tape “krigen/kampen”, jo vist pokker er det vanskelig; men når det er snakk om menneskeverd – ja da går du i kampen med hevet hake eller mange dobbelthaker slik som meg!

Jeg mener ikke å gå til krig med kommune og helse personell, men nå må vi virkelig begynne å samarbeide. Jeg vet dette blir mitt tøffeste år/halvår, en må begynne å kreve og det er jeg jækla dårlig på! Det er hakket bedre å kreve på vegne av mor med #Alzheimers enn om det skulle vært direkte for meg selv, bitteliten trøst.

Denne Mr. Alzheimer har tatt en større del i hverdagen, hadde jeg kunnet velge så ville jeg foretrukket ham jeg var samboer med. Men vi har jo skjønt at vi har jo pokkers inget valg!

En ting er at jeg står i det å være der for mamma, trygge hun og hente hun her og der, komme opp til hun, handle osv. men det er enkelte ting til og med jeg som #datter ikke vil klare uansett hvor mye jeg ønsker.

Det er ikke alt som trengs å realisere når vi har kommet så langt som nå, men det er vanskelig for meg da jeg skal være med å løse problemer som ikke finnes om dere skjønner. De siste dagene har jeg blitt ringt etter for å komme til hun å sortere og merke nøkler i leiligheten hennes. Jeg drar opp og vi tar i nøkler, prøver nøkler og jeg gjør alt jeg kan for å trygge og bekrefte. Det virker som hun tror hun bor på et hjem eller kollektiv, da hun sier det er mange flere i huset og at hun ønsker har rommet sitt alene. Og det har jeg all forståelse for! Jeg sier at om det er noen her som ikke kan ta en kaffe med hun i stua, så har de inget på soverommet å gjøre, en må være litt ironisk og humoristisk innimellom.

Det som også er vanskelig, er at du vet ikke helt hvordan, hva og hvor en skal få hjelp og tips, hva en kan søke om osv. Jeg vet jo at om det skjer mamma noe så vil jeg bebreide meg selv fryktelig <3

Mitt poeng er at det er mye vi pårørende kan gjøre og bidra med, men når min mor begynner å bli #utrygg, #stresset  og #redd….Ja da må jeg ha hjelp <3

Jeg syntes dette er viktig å skrive om og ikke minst belyse og lufte tanker, slik at vi kan skape en viss åpenhet rundt denne sykdommen og hvordan det er å #praktisere som alene pårørende. Viktig at sykdommen #forgriper seg individuelt.

 

Jeg ønsker dere alle en bekymringsløs og fin natt!

 

En dag hvor hjertet har #spalta følelser -#Mamma Mia

Den ene delen av hjertet dit er hoppende glad og den andre delen gråter <3

Bilderesultat for hjerte black and red Bilderesultat for hjerte black and red(google.no).

 

Begge bildene ovenfor kan egentlig assosieres med mine følelser i ettermiddag/kveld <3

Jeg er så utrolig glad og takknemlig for en grundig bra dag med #jentene mine – 3 flotte jenter som fyller mitt hjerte med #kjærlighet <3 og til tider irritasjon, oppgitthet, frustrasjon, men mest glede <3

Fire gromjenter har akkurat kommet hjem fra kino #Mamma Mia – det er faktisk første gang vi fire er sammen på kino!  Vi dro ned taket på bilen, og kjørte Kabriolet hjem og musikken på full guffe og var glade og hadde det gøy! Men inne i #hjertene våre så bærer vi på en #sorg;

Jentene lo og småkjeftet på mor si (meg) og sa at: herregud mamma du går i hvit kjole uten noe under og du kunne i allefall hatt hvit #truse på deg!

Mitt tilsvar var konsist;

Dere skal være glade for at jeg faktisk har på meg truse! Etter den telefonen jeg fikk når jeg hadde tatt tre gafler av lørdagsmaten som studendatteren hadde laget! Og her var det snakk om å redde kino daten vår om vi har gledet oss til i flere dager!

En liten halvtime før denne telefonen hadde jeg ligget på sofaen i stua og erklært ovenfor jentene mine at nå – ja nå var jeg lykkelig når alle fire var samlet og jeg kunne nyte at de laget mat og dekket på til lørdagsmat. Jeg var oppriktig glad i livet der jeg lå og hadde mine beste rundt meg i samme rom!

Bilderesultat for mamma mia 2(google.no).

Sorgen er at vi #mister mamma og Mimmi mer og mer, eller snart er det ikke mer og mer… Dagen startet med at jeg måtte hente hun på et busstopp, så hun spiste lunch hjemme sammen med oss. Det var hyggelig å ha mamma her på mat og hygge rundt et bort; da har jeg lissom #mammaen min i noen minutter. Men det som bryter idyllen er de vanskelige spørsmålene og når hun prøver å memorere livet sitt, eller spørsmålene er jo ikke vanskelige men vanskelige å svare på – dette grunnet at vi er redd for å såre og vi blir satt ut og lei oss samtidig.

I dag var det MYE som ikke stemte og du skjønner at en person som har #Alzheimers jobber noe iherdig hele tiden, hjertet ditt gråter samtidig som du skal hjelpe personen å beholde verdighet og ikke minst livsgnisten.

Det som helt ærlig er vanskelig er at du som datter/sønn; befinner deg i en forbaska vanskelig posisjon; du skal ha kosedag med jentene dine, samtidig som du har ansvar og omsorg for din mor – din eneste og nærmeste familieperson foruten barna dine. Jeg har lenge sagt at det viktigste for meg er mamma i denne perioden som jeg ennå har hun noe. Men jeg ser at det blir ikke helt riktig, og ikveld holdt jeg faktisk på å prioritere feil; jeg holdt på å skippe kinodaten med de vakre jentene mine.

Bilderesultat for mor og barn(google.no).

Vi er på den tredje gaffelen med Pasta Carbonara som datter hadde laget, telefonen ringer og min mor er lei seg og nesten hysterisk. Alarmen i huset pep i bakgrunnen og hun var så fortvilt og lei seg, samtidig som hun ikke vil forstyrre meg. Vekteren var på vei og jeg måtte komme å hjelpe hun. Midt i kaoset hvor vi ikke fant selve instillingsknappen, så ringte vekkerklokken til mor – akkurat som vi trengte en alarm til lissom!

Men nå har vi kommet dit at mor tror hun deler hus med flere og hun har begynt å låse diverse dører inne, også soverommsdøren sin! Ut ifra hennes ståsted så skjønner jeg selvfølgelig at hun låser, men hennes virkelighetsoppfatning stemmer ikke. Jeg fant en annen nøkkel og fikk låst opp, og alt ordnet seg til slutt og klokken og minuttene før kinodaten tikket tikket veldig fort!

Jeg satte meg selvfølgelig ned sammen med mor og snakket, den samtalen vi hadde i dag – ja den tror jeg vi ikke har hatt på femti år – dvs. aldri. Jeg slet så veldig med meg selv i forhold til å ta en avgjørelse, dette grunnet mye i at vi snakket så godt sammen. Det var med grunn at jeg kjente smerte, for hun sa også selv hva hun ikke huset – hun husket ikke at hun, pappa, meg og bror bodde sammen som familie. Fytti granskogen dette gjorde vondt, samtidig som jeg skulle være rolig og holde dialog med mor. Jeg viste at jeg også hadde noen skuffet jenter hjemme pga. kinoen….

Bilderesultat for tohundrelappen

Vi fikk penger til snop og kos og det ble heseblesende ned på kino, og det angrer jeg ikke på! Vi kosa oss, lo og trøkte popcorn og Toffin i trynet! Denne stunden i sammen var gull verdt, jeg var lykkelig og vet jeg er heldig som kan ha det slik med jentene mine; selv om de var flau over at moren gikk uanstendig kledd He He.

Jeg har ingen trøst eller fasit til dere, men jeg  vet at #feil må begås for å finne en løsning! Og det er fryktelig vanskelig å være lykkelig samtidig som du kjenner på sorgen ved å miste noen som har vært din omsorgsperson. Men vi skal være lykkelige, vi skal pleie kjærligheten til barna våre og de som er i hverdagen vår, det er jo hverdagene og lykken vi lever for!

Men det jeg vet med sikkerhet er at i den Kabrioleten som kjørte hjem fra kinoen, med glade jenter og glad mamma med musikk på full guffe, den manglet en viktig og kjær person i  bilen – Jeg ville så gjerne vært slik glad sammen med mammaen min <3 Allsang og den lille lykkelige familien vår – Jeg skal ikke si at vi har hatt våre stunder men….realitet gå din vei!

Bilderesultat for kjærlighet(google.no).

 

# Kultur – vakre landet mitt

En starter selvfølgelig med å velge en av ukens varmeste dager, når familien har bestemt seg for å ha en kulturell dag ila uken!

Uvdal Stavkirke

 

En uke på fjellet gikk veldig fort, jeg tenkte at hmmm dette kan bli en lang uke; men nei jeg skulle gjerne blitt helgen over!

Det er noe med opplevelser i ferien også, og forså vidt så har vi jo hatt et også. En uke på vakre Korsika i slutten av Juni (lurt i forhold til pris å reise da), Badeland i Bø en dag, og Lillehammer med Hunderfossen og til sist en uke på fjellet.

Vi satte oss ned og googlet og fant denne linken;  

http://www.nore-og-uvdal.kommune.no/nyheter/2018/juli/sommer

Bygdetunet i Uvdal ble våres valg, og siden vi var på fjellet så ble det ca. 1,5 time snaut å kjøre. Dette ble en vakker, kulturell og superdag – varm også. Det var spennene å se alle de gamle husene og kirken og ble tatt tilbake i tid. Vesla syntes også dette var spennende og fant seg faktisk et sommerhus på tunet der :). Det er så vakkert å kjøre og bare sitte å drømme seg bort, og en ser at folk nyter været og naturen, ser veldig idyllisk ut å padle i vakre omgivelser – ser for meg at en får orden på tankene sine i slike omgivelser. Jeg har faktisk vurdert å kjøpe meg kano, men har ikke bil som passer.

 

I Uvdal stavkirke så hadde familiene faktisk benker med familienavn på, det ble jeg litt imponert over!

 

 

Utrolig vakre farger og flotte malerier inne i kirken.

 

 

Mye historie og forklaringer måtte til, for eksempel at det ble brukt vannkraft.

 

 

Vesla ble ganske så imponert over sengeklærne som lå så pent i skapet, slik er det IKKE hjemme :).

 

Familiene som fløt tømmer, hadde hvert sitt merke som de merket tømmeret med, veldig praktisk! Også bilde av Merkeøksen!

Ble litt sliten av å løpe opp og ned på tuna, samt Carmen fikk ikke løpe fritt inne i boligene heller.  

Det kostet kr 70,- pr. voksen å komme inn og gratis for barn! Det var også egne aktiviteter for barn der, og slikt vinner enn alltid på!

 

En innholdsrik og flott spennende dag ble dette! Vi kjøpte vaffel og nydelig lokal lefse, sjarm og idyll på høyt plan!

Takk for en super familiedag Uvdal <3

Bilferie i Norge anbefales på det sterkeste!

Ønsker dere alle en super lørdag!

klem

 

Når du endelig får #bæsje i fred

Når du har kommet så langt i #mamma-tilværelsen at du kan sitte på #do alene – hva gjør en da?

 

Jo da kjøper vi oss selvsagt en valp! (litt ironi)

Det var veldig greit å gjøre dette impulsive stuntet i forbindelse med ferien, må jo si at drømmen har vært tilstede i mange år!

Men det å realisere en drøm er noe annet, men når du har noen ungdommer i hus og vesla på ti år – så fikk jeg god drahjelp! Det var som en samboer her oppe på #fjellet sa her om dagen; du drar ikke av gårde for å SE på hund – det blir for å kjøpe He He og ja dette stemte jo!

 

 

Barna blir store og selvstendige, og du får flere og flere “alenestunder” på do! Du kjenner til den eller? Den forbaskede krafsinga på dør-håndtaket, enda de kjenner at døra er låst; så spør barna i det de trykker ned håndtaket en gang til; Mamma? Er du der #mamma?

Hundens tanker: Ble det for tidlig med klokken 5.30? Jeg ville jo bare ha gøy <3

 

Om du ikke har låst døra, så kommer barna gjerne brasende inn mens du sitter å konsentrerer om hva som i utgangspunktet skal ut av den spesifikke åpningen…. De er så ivrige på hva de skal si at de babler i vei og PLUTSELIG stopper de opp og sier: Æsj fy flate som det lukter her!? Og så går de, uten at du har fått med deg poenget deres! Og uten å lukke den forbanna do-døra!?

Der sitter du med buksa på knærne og en kabel som har stoppet opp halvveis i analåpningen PGA at din do-stund ble en sosial affære og endte med at du ble nedverdiget og forstyrret i et av dine mest personlige intimitets øyeblikk og da med kabelen på halvtolv lissom!

Hva er det med oss damer? Når vi begynner å bli litt “friere” fra #barna våre, og kjenner litt på alenetid og at unga fikser seg selv og at de også har skjønt at det å sitte alene på do med mobilen faktisk er verdifull tid; nå er det mamma som maser på dem PGA de okkuperer doen i en halvtime!

Vi #damerivårbeste alder må kanskje ha noe å henge fingra i?

Vi damerivårbeste alder må kanskje ha noen som er avhengig av oss?

Vi damerivårbeste alder må kanskje ha noen som vi kan gi omsorg og som “henger” i skjørtene våre?

Som dame i min beste alder, så har jeg skjønt at det er jo meg det er noe “galt” med!

Jeg er avslappet og lite hysterisk av meg; men når det gjelder min “nye baby Carmen” – kjære himmel hvor beskyttende og hvor redd jeg er for at det skal skje lille Carmen jenta mi noe.

Hun er rolig og fin, nå som jeg skriver, ligger hun ved bena mine, med hodet oppå tærna mine. Hun går etter oss ute og kommer faktisk. Og skal jeg på do så står hun å piper pga. vanskelig for hun å komme opp dørkarmen. Så nå er det ikke barna, nå er det hunden. Forleden dag jeg dusjet, så dukket det også opp en snute innunder dusjforhenget, en smelter jo bare helt!

Men så er det noe med det da, at om hunden er med på do, så ser du hun og har kontroll – det har du IKKE om hun er i stua når du dusjer eller er på do – fantasien er ganske så stor!

Jeg får overleve selskap på do noen år til, jeg har fått meg en venn for livet; selskap i stunder hvor ting kan føles bæsj og ikke minst; jeg kommer meg ut å bruker kroppen min litt! Hun røsker i alle fall ikke i dørhåndtaket eller hun rynker heller ikke på nesa av bæsjelukt på badet!

 

Jeg ønsker dere en super fredagskveld <3

 

 

Familien Koserud

Time for time uten bestemte planer – den beste dagen!

Dagene hvor frokost blir lunch, og valpeluftingen blir sosial og hyggelig prat med andre beboere. Når jeg ble alene så tok jeg også en viktig telefon; til mammaen min – og ingen kunne forstyrre meg. Det er ikke veldig oppløftende å ringe til hun, men hun er blid og ved godt mot, selv om vi ikke er helt på samme perspektiv.

Vesla hadde ikke lyst på brødskiver til frokost (brunch), så da måtte mor mekke noe som fristet.

Det er så sabla godt men de få dagene som bare suller i vei, da er jo da en nyter mest og best, eller hva?

Jeg gredde luggen og fikk klina på litt make up, og lokket med meg; Vesla og Hilde (arbeidskollega) – på en #Kanelsnurrings tur bort til Blåberg! Der kosa vi oss og satt ute og bare nøyt livet, mens vi viste at enkelte mannfolk jobbet med å få bassenget i orden!

 

Folka våre satt ute på fellesverandaen når vi kom tilbake, sosialt lag i fin ettermiddagssol. Her satt ei voksen som drev med #Yoga; både hun og vesla fikk “blod på tann” når velsa starta på turninga si. De satte seg i stillinger slik at det verket i ledda til oss andre som så på – men at vi ble imponert…ja gjett om!

Det ble en lang og deilig tur ned i #bassenget denne kvelden, Carmen likte seg best i sofagruppa og sov imens vi to voksne satt og pratet lenge – for meg var dette en fin fin stund. Det ble vell noen tårer under praten også siden vi snakket om mammas sykdom, jeg føler dette er en situasjon både mamma og jeg ikke er fortjent; men livet er brutalt og denne sykdommen er lang lidende og jævlig!

 

Denne dagen var nok et eksempel på at vi skal være #takknemlige for hva og de menneskene vi har rundt oss i livet våres; vi kan virkelig “leke” livets lek på det beste bare vi er sorterer litt hva vi ønsker bruke energi på!

Skru på sjarmen og trykk på “Leve Livet” knappen og lag deg en super dag!

 

 

 

KJÆRE MANNEN

HVORDAN SA DU NATTA TIL DIN KJÆRE I GÅRKVELD?

Bilderesultat for mann med ryggen mot dama i senga(Google.no)

 

Med status som singel så kan jeg ta opp dette temaet uten å tråkke noen nære på samvittigheten, men innlegget er skrevet basert på noe som mange forhold sliter med til tider. Vi jenter snakker sammen og er forholdsvis åpne i stort sett alle sosiale forum vi er i.

Det som ofte kan komme frem dersom gutta er litt intime i praten, er at de får for lite sex!? Arrester meg gjerne om jeg tar feil. Men vi er to forskjellige kjønn og har ulike behov, det tror jeg de fleste er enige i.

Damer har behov for anerkjennelse, om dette er ved små lette berøringer eller en får høre et par fine ord ila dagen. Det er viktig for damer å vite at du er stolt av dama di og at hun vet at du bryr deg om hun; så veldig mye mer skal det ikke til for å få et godt eller litt hyppigere sexliv. Lidenskap er stikkordet.

Så derfor tilbake til overskriften; hvordan sa du natta til din kjære som du la deg med i går?

* Sa du god natt og strøyk på hun?

* Bøyde du deg mot hun og takket for en fin dag og et lett kyss på kinnet?

* La du deg nær hun og bare holdt rundt hun å sa at du er glad i hun?

* Pjusket du hun på ryggen og sa at du har en fin for eksempel ferie sammen med hun? Jeg regner med du har rene klær  og rent hus og mat på bordet selv om hun også har ferie? Fikk kanskje litt pjusking tilbake?

* Lot du hun sovne med visshet om at hun er trygg og at du er glad i hun?

 

La du deg godt bort på din side av sengen, slik at faren for å møte hud og kroppsdeler var safet. Du tok frem den tunge pusten som er vorspielet på snorkingen din, slik at du skulle slippe noen dype samtaler eller “mas”? Du snudde deg med ræva imot og bretta dyna godt opp over ansiktet, uten å si god natt jenta mi eller god natt kjære? Eller noe så enkelt som; sove godt?

Etter en fin arbeidsdag eller feriedag i sammen, så la du deg uten å si et jævla ord? Du snudde kanskje ryggtavla i mot ansiktet hennes også og rompa godt ut i sengen? Er du så jævla stolt av ryggtavla di? Vet du om mange damer som blir “horny” på en ryggtavle? Lot du hun som er blid og glad i deg hele dagen, ta natta og ligge alene i stummende mørket uten at du ofret hun en klem eller noen ord? Hvilken anerkjennelse og grad av betydning tror du hun følte der hun lå ved siden av mannen hun bor med eller er gift med? Tror du hun kjenner på ensomheten der hun alene ligger og hører på den tunge innsovningspusten din?

Er akkurat du typen med røva ut, ryggtavla imot og tung pust mot jenta som er glad i deg?

Er du typen med ryggtavla som våkner opplagt, blid og med følelse av at du betyr noe for hun du deler seng med hver dag?

Er du typen med ryggtavla som kan våkne småkåt og ønsker morgen sex, og vekker dama di som kunne sovet lengre pga. barna i huset er i feriemodus?

OM du er typen som aldri kjærtegner i hverdagen, ikke sier natta og snur deg med  verdens mest sexy ryggtavle og ræva ut mot dama di…? Ja om du er ham; kan du fortelle meg og en del tusen andre damer hvorfra dama/kona di skal få lidenskap og lyst til sex med deg?

Moralen i dette innlegget kan være at vi skal bli flinkere til å ta vare på hverandre? At vi kan gi hverandre litt spenning og kjærtegn i hverdagen? At vi alltid legger oss med å si natta og ord eller kroppsspråk på at vi er bryr oss om hverandre? At vi hver og en sovner med en visshet om at vi er betydningsfulle for personen vi legger oss med og starter dagen med?

Kan dette føre til mer lidenskap som igjen kan føre til oftere eller finere sex?

Jeg (og en del andre damer); vi bare lurer? 🙂

klemmer fra Dr. Ruth

Bilderesultat for mann med ryggen mot dama i senga(google.no).

 

 

 

Du kan være veldig venn med eksen…Når;

Når du selv har sluttet å håpe på fremtiden i sammen igjen!

 

Når du selv har fått sorgen over på andre siden av dalen.

Når du selv har bælja som et barn over et tapt forhold.

Når du selv har kommet over følelsen av å være en taper for tapt kjærlighet og familieliv.

Når du selv har klart å bruke sorgen til å finne livsverdier du er avhengig av for å kunne gi og føle kjærlighet.

Når du selv har fått bukt med den snikende bitterheten som begynte bygge seg opp og bli din største fiende.

Når du selv har innsett at den andre aldri ville deg noe vondt, tross smerten.

Når du selv har innsett at den andre ønsket deg mer en personen selv maktet å gi.

Da senker du skuldrene

Da lar du realiteten komme til syne.

Da lar du ditt indre bygge opp et behov  og verdier for kjærlighet du må ha for å fungere best.

Da lar du egoet ditt teste ut og kjenne på at du vil ikke få tilbake hva du alltid gir – det svir som faen – men gir en Annen…

Du tør å lokke frem små verdifulle situasjoner for ditt hjerte, men du blir alene om dem…

Du skjønner at dere ikke klarer å gi hverandre det samme – men etter fase 1 – så takler du hva du fremprovoserer, du takler med noe smerte men uten å knekke.

Da klarer du å ta vare på vennskapet

Da klarer du å være og gi trivsel

Da klarer du å la være å håbe?!

Da klarer du å utsette deg selv for tester hvor du vet du taper, men nyttemat for fremtiden.

Du har trygghet i vennskapet til å stå oppreist, selv skuffet

Du vet at han er glad i deg og ønsker deg alt godt…

Du vet at dere har minner og opplevelser som er kun for dere to…

Du vet at du må la ham gå; og ei annen ham en gang i fremtiden få…

Da vil du finne ham som vil kalle deg pus

Du vil du finne ham som tørker dine tårer

Da vil du finne ham som er deg ydmyk.

Du vil du finne ham som han elsker deg uansett

Da vil du finne ham som er din ryggrad og bauta

Da vil du finne ham som du bygger grunnmuren med

Da vil du finne ham som rekker deg en hånd når du ligger nede

Da vil du finne ham som tør å bli såret for deres kjærlighet….

 

Du ligger å hører på pusten du har hørt i mange mange år, og vet at det er ikke denne pusten som skal bli din fremtid, men av respekt og at du er unikt glad i personen så ønsker du vennskapet fremfor et forhold hvor den ene kanskje ikke er tilpass <3

 

Jeg kaller dette å elske <3

 

Du vil du også kunne sette pris på hva du og eksen har hatt, og ikke skitne det til og drepe det med smerte <3

 

Ps: jeg sier ikke at dette har vært lett,  det tror jeg heller ikke det skal være! ¨Må bare si at jeg angrer no`jævlig på at jeg ikke kysset den Frosken som satt foran meg på gåturen her om dagen!

Fin Feriedag

Når en har så god tid at en ikke har tid til ¨å skrive innlegg – ja da er det virkelig ferie!

 

Uvant men godt og viktig også! Jeg vet at tanken slo meg litt at kanskje kvelden ble lang, men plutselig satt jeg med et glass Prosecco i hånden og klokken nærmer seg 24.00.

En hund etter Prosecco…Nei Carma fikk ikke smake!

 

Startet dagen med litt telefoner og styr vedrørende Cæbben som hadde vært litt kranglete i går når ungdommen hadde “lånt” den, det blir nok ikke kr 625,- neste gang den må inn – men den gang da og hver gang Når; sier jeg bare :). Bekymringer dytter vi lett foran oss, nå er jeg på fjellet og nå har jeg ferie!

Hva man ikke har på fjellet? Egen “sydenstrand”, her kosa vi oss i en del timer, og til tider ganske mange fine mennesker – alle hilste på hverandre og småpratet litt, slikt liker jeg!

 Jeg lærte vesla noen små-Trix! Sæærlig!

 

 

Ja jeg badet faktisk i dag også, skikkelig stolt av meg selv, men innrømmer at jeg må ha litt tid på å dukke under ja. Men deilig vann og ca. 25 grader, det må til og med halvgamle damer som meg orke – eller ei dame i sin beste alder!

Det er flere enn halvgamle damer som liker å trekke seg litt tilbake også!

Mor nyter livet uten klokke, oppvaskmaskin, vaskemaskin og ikke minst det å være privat taxi – jeg savner det ikke ennå i allefall. Det er faktisk uvant og rart, men en blir fort vant til å kunne bare være og nyte; må ikke hjem til det ene eller andre – det er vell her mye av stress nivået starter – alt en må hele forbaska tiden!

 

 

Når himmelen er blå,

så er livet

ditt på!

 

 

 

 

Er det du som har vært mest “ego” – selvpleiende idag?

Jeg har lyst å høre fra dere; HVA du har gjort for akkurat for deg selv i dag! ?

Tankene mine kommer nå i kveld, når jeg sitter på fjellet og føler jeg har tid pga. ferie og ikke er hjemme hvor jeg må gjøre noe fornuftig hele tiden.

Vi har kosa oss nede ved vannet, og jeg har faktisk badet i fjellvann – første gang på mange år!  Siden jeg har begynt å våkne mellom klokken 5 og 5.30 på morgningen så la jeg meg litt i ettermiddag, og våknet til deilig middag serveringsklart på middagsbordet  Luksus!

Jeg hadde også planer om å pleie meg selv litt i dag, klippe tånegler, ta på ny neglelakk og file sprukne heler og smøre inn med deilig krem som var på tilbud på apoteket. Neglelakken holdt kun til den ene hånda, da resten hadde rent ut under flyturen fra Korsika – juhu nå er du lekker Marianne! I tillegg har jeg slurvet litt med håret i ferien, ser jo nesten ut som jeg har “dreeds”! (vet ikke om det skrives slik).

Lille Carmen skal også bli pent vasket og børstet i dag. Hun har badet i samme vann som oss og der var det litt slik gjørmebunn, samt hun vår har spunnet rundt! En skal være litt forsiktig med mye bading når de kun er noen uker.

MEN…. NÅ ER JEG SPENT PÅ DEG????

Hva har du gjort for deg selv i dag?

Lest en god bok, nappet bryn? farget/bleiket hår? Gått en tur helt alene?

Sitter du med den gode følelsen av du har fått tatt vare på deg selv litt ekstra i dag? Akkurat intimbarbering skal dere få slippe å dele He He.

Få høre da vel? så kanskje vi kan gi hverandre noen fine tips!

 

Klemmer fra Fjellrypa

 

 

 

 

BLOMSTEN OG BIEN … OG JEG FIKK KLAPPE TAKTA

FJELLUFTA GJØR NOK GODT!

Det er sommer og nydelig på fjellet nå! Vi skal ha fjellet som utgangspunkt nå en uke.

Etter en lang og deilig frokost så la vi ut på tur, og fisking og multer var greie delmål. Vi skulle gå på toppen av fjellet, og med min kropp og form og knær; så var det tøft nok for meg – jeg var ikke den en hadde dialog med på vei opp for å si det slik!

Fagerfjelltjerna var første stoppested, det er så fint der og de har laget en egen Grillhytte der. Vi kosa oss med kjeks, kaffe og med smurt Julekake, som smakte forrykende godt!

 

Deilig plass for kropp og sinn, men herligheten skulle ikke vare lenge…. for eksen skulle være grei å vise med et Multested. Jeg kjefta og smalt, og begynte prate om kiloprisen på multer på Meny, og sa at jeg skulle ikke gå ti-mila osv.! Men plutselig så dukket det opp en del multer Jiipi!

Denne julen blir litt spesiell for meg og derfor er multer viktig for meg, sikkert dustete, men slik er det i hodet mitt i år. Jeg har jo kosa meg med å lage jul, vi har vært mange mennesker i familien, mange å lage julemiddag til og mange å lage julesokk til :).

Men i år etter at vi ble bedt om å flytte, så gruer jeg meg litt, men det blir jentene, mamma og meg og jo ; vi skal kose oss max!

Multekrem var det alltid pappa som laget, aldri laget selv! Og mamma som jeg mister mer og mer; hun skal få multekremen til pappa på julaften, verdifulle minner er verdt å prøv holde ved live` eller hva? Mulig mamma får noen gode juleminner og om pappa, dersom jeg er flink å lager multekrem?  Men innerst inne så er det kanskje mest meg selv jeg er opptatt av? Jeg er så desperat etter å beholde familie og juletradisjoner? Og i går ble det multer som må til, så noe er det bare å google oppskrifter frem til jul He He.

Carmen på ni uker, kunne ikke gå den tøffe fjellveien i går, hun har jo korte bein enn en hvitveis har stilk! Men jammen ble hun sliten selv om :).

Vasset litt i ferskvannet og trengte tørkehjelp og omsorg <3

 

Blomsten og Bien ja 🙂 Vell hjemme i leiligheten, så ville jeg ta en tur på “trappa” og ta en røyk i påvente av mat som skulle bli ferdig.

Etter jeg hadde tent meg røyken og seg lengre inn i mitt eget sinn, så hørte jeg en lyd – en stemme – dame – Stakkar hun skulle til å nyse tenkte jeg; pga. jeg hørte AH AH – hvorfor kom aldri den “tjoen”? Jo Marianne Kaspersen Dignes… damen nøys ikke! Hun hadde så sex som det går an å ha! Jeg følte meg så innmari brydd! Jeg følte at jeg forstyrret hele sexen, at jeg tørte nesten ikke slippe ut røyken en gang! Og så høylytt da gitt, det digger jeg egentlig, for da vet en at folk koser seg <3 Men jeg fikk med meg hver minste kosedetalj til mannen som var med i akten – dette ble veldig intimt og følte jeg forstyrret og torte ikke røre meg PGA trappa lager så himla lyd!

Jeg kom forholdsvis flau inn og måtte fortelle hva jeg hadde vært vitne til 🙂 Men i alle fall fjellet gjør mennesker godt – kan vi ikke være enige om det?

Fjellufta gjør noe med oss!

Jeg ønsker dere alle en fruktbar søndag <3