Har du tissa i buksa noen gang? – Selvironi…..

Det å ikke ta seg selv så høytidelig og bruke masse selvironi 

Det har hjulpet meg stort å bruke selvironi – du ufarliggjør ganske så mye, tro meg!

Men det betyr ikke at jeg ikke tar meg selv seriøst, det er to forskjellige ting!

Det er så mange som egentlig har lyst å gi litt F – men de tør ikke, men tenk så deilig når du først tør da?

Det åpner opp for mange bekjentskap og ikke minst mye åpen prat og enda mer deilig latter!

Du blir fort ønsket i et fellesskap fordi du er “rund i kantene” og har en del å bidra med – du skaper latter, løse grenser med gode samtaleemner!

 

Vi damer har ofte i utgangspunktet de samme meningene, opplevelsene, følelsene og for å ikke snakke om erfaringene!

Vi kan sitte i en gruppe å si for eksempel: “ja den gangen holdt jeg på å tisse på meg! “. Som damer i vår beste alder, og flere i en gruppe, kan vi kjapt komme innpå det å faktisk å ha lekkasje, operasjoner og hjelp som finnes rundt dette, at en del av oss ofte må ha truseinnlegg som sikkerhet. Jeg tror neppe at mannfolka for eksempel diskuterer hvor mange av dem; som må lese når de sitter 40 minutter og skal bæsje, og at sokkene må være rullet ned fra anklene og at buksene må varme lårene deres!

For få dager siden var jeg med en person som skulle ta røntgen bilde, CT undersøkelse; Du må drikke en liter vann, ikke gå på do, og du får en maskin over nedre halvdel, og denne maskinen gjør en litt varm og du føler du vil tisse!

Personen kom ut etter undersøkelsen, dro seg litt i buksen; og sa: Herregud – jeg har ikke truse på meg! Jeg tissa på meg jeg! Han mannen som jobbet der var sikkert ikke så fornøyd, for jeg lå jo på en benk og det rant jo tiss i alle kanter! Og…trusa mi måtte jeg bare kaste!

Steike himmel hvor vi lo og jeg trua med at jeg ikke skulle ha noe “skvetting” i bilen hjem!

Jeg har selv vært Truseløs i Bergamo, Italia grunnet uhell – så jeg kjenner oppgitthetsfølelsen – men samtidig også følelsen av; FRIHET UTEN TRUSE!

Rist løs folkens, det er mange av oss – bruk humor i de opplevelsene som kan være litt kjipe!

Jeg ønsker dere en Lørdag full av humor og latter og litt mindre sperrer for en seg – det kommer du langt med!

 

 

 

 

 

 

GIRLPOWER!

I ettermiddag dro jeg med meg den mellomste Bukkene Bruse på siste innspurt!

Siden vi dro rett etter jobb, så stoppet vi i varmdisken på Meny i Åsgårdstrand, kjøpte mat og stoppet på bryggen, snakket og spiste før vi kjørte mot Tønsberg.

 

Det er faktisk slike stunder som dette vi vil huske fra en spesiell og annerledes periode i livet våres, det var en fin mor/datter stund i bilen på brygga!

 

Det går lissom sakte men sikkert opp at jeg faktisk skal flytte om få dager. Vet ikke helt om hodet mitt har skjønt det, men rett over helgen er vi i gang! 

Vi kjøpte spraybokser med maling,  vi skal spray male en familiekøyeseng slik at den blir delikat og lekker i “eggeskall hvit”.

Vi er tre jenter, vi samarbeider, vi deler på meninger og smak. Vi skulle ha sofa i dag, og det er ikke så enkelt, mange faktorer som spiller inn! Men jeg blåste i alt, og gikk for den som allerede i går festet seg i hodet mitt og som Den største Bukkene Bruse og jeg ble enige om!

 

 

Jeg er unikt heldig som har to flotte store flinke jenter, i denne situasjonen så blir vi bare mer sammen spleiset og vi jobber sammen slik at vi får et hjem alle har sin smak i. Vi er åpne og lufter tanker, fornuft og drømmer, vi blir sterke i sammen og vi har utviklet en sterk:

# GIRL POWER#

Det går seg til-klemmer på en fredagskveld!

 

Når du står på Elkjøp og skjelver i buksene..og du må handle med en pappa på jobben!

Det er unikt hvor lenge en kan usette ting en gruer seg for, helt til virkeligheten biter en i ræva?!

 

Jeg kjørte Vesla på turn og skulle bare ned å snoke litt, se hva jeg virkelig trengte lissom. Jeg dro ned i joggebukse, skistrømper dratt opp til knærne og BirkenStock! Det var sexy Britt på shopping det!

Jeg gikk rundt og luska, og tenkte nei… tar dette i morgen! Og plutselig dukket en far på jobben opp – han jobbet der! Om jeg ikke hadde følt meg mislykket før…. JA så gjorde jeg det nå!

Det skal ikke så mange rytmene med hjernecellene til, for at han skulle skjønne at jeg var hivd på dør! Når du må ha det meste – ikke har peil på det meste og ikke har med noen mannfolk som er Better vissere (de fleste mannfolk er jo Expert er på duppeditter og tekniske ting)!

Men jeg tror han hadde det greit etterpå, for han skjønte at han hadde vært min reddende engel og jeg var helt svimmel og kvalm når jeg måtte dra kredittkortet! Og for å ikke glemme alt han kunne om alt jeg ikke kunne!

Helt ærlig så trengte jeg en som tok litt initiativ og hjalp meg med fornuft og beslutninger i kveld, jeg er evig takknemlig! Han bar også varer ut i bilen for meg, snille mannen!

Jeg må også bare få si; at jeg stadig får meldinger av venner og bekjente og mennesker jeg ikke kjenner så godt,  om at de har “fri-helg” og at jeg må si ifra om jeg ønsker komme meg ut. Herremann så heldig jeg er!

Neste gang jeg skal i en typisk mannebutikk, så skal jeg droppe skistrømpene og joggebuksa – for en gang senere kan det jo faktisk være drømmemannen som står der – en mann som gir meg kjærligheten jeg er fortjent <3

Opp med Haka klemmer!

Se på meg, se på meg da? Se på meg nå! Se hva jeg har fått – Se hva jeg klarer!

Ja du syntes du hører det? Og du kjenner det kan bli litt mye noen ganger? EKKO EKKO EKKOOOOOOO

Vi som jobber i barnehage hører dette flere ganger om dagen. Dere som er foreldre hører også dette flere ganger om dagen?

Hva er det egentlig barnet ønsker oppnå når de holder på med slikt, som noen kan prestere å kalle for masing!?

Vet dere? Disse barna har faktisk skjønt noe viktig!

Barna er ute etter bekreftelse og anerkjennelse!

Det er nå en gang slik at vi ønsker å være en del av et fellesskap, når vi er små ønsker vi å være lik de andre (ja forså vidt senere i livet også).

Det er mer bekymringsfylt med de som aldri ber om anerkjennelse og oppmerksomhet fra voksne (eller barn), og det er her vi voksne må vær våkne!

Vi opplever i dagens samfunn at  stor del av ungdommen sliter psykisk, det å prestere og være bra nok! De øyner ikke å se sine egne verdier, alle andre er mye bedre enn dem og alle andre har det sååå mye bedre! NOT! Men når stor andel av dagens ungdom tenker slik, så ja?

Bilderesultat for emil og alfred      (Google.no)

 

Det er viktig at barn får troen på seg selv fra småbarns stadiet, å kjenne på at de er unike på sin måte, at det er mennesker som bryr seg om dem; dette bygger selvtillit og trygghet! Og er det noe vi trenger for å vandre videre  her i livet så er det å føle trygghet, bygge relasjoner og vite at vi har tilhørighet i et fellesskap. Dette kan høres så enkelt ut, men tro meg;  det ikke enkelt for alle.

Det koster jo så lite og bør egentlig være en helt naturlig handling fra oss voksne. Barn er også veldig opptatt av anerkjennelse fra barna de i relasjoner med i hverdagen, det er her tilhørigheten kommer inn, status i lek med mer. Det å føle at en er i et fellesskap, at noen spør etter deg før du kommer i barnehagen og savner deg når du er syk, eller den gode ha det klemmen og den energifulle velkomst klemmen når du kommer i barnehagen – den klemmen/hei, betyr mye for et barn.  

Vi har et viktig støkke arbe` å gjøre alle vi som jobber med barn! Det kreves ikke god kondis og store muskler, men det kreves; Våkenhet, omsorg, varme, tilstedeværelse og et stort varmt hjerte <3

Bilderesultat for emil og alfred(Google.no)

Mulig det er hva Ungdommen trenger mer av? Mer anerkjennelse og at de må bli “sett” mer? De har så mange fine verdier som de selv ikke evner å sette pris på. Ordet er selvfølelse og selvtillit….. Det holder ikke med “bare” en trygg og god barnehage – Men det beviser verdien av å gå i barnehagen og verdien av hva barna tilegner seg! Barnehagen er en grunnstein i barns liv – Men Barnehagen er slettes ikke noe grunnstein på en Lønnsstige!

 

 

Hei dere damer Nå står jeg her med HOLD IN truse…

“Hold in” trusen er min bestevenn akkurat nå føler jeg! Jeg prøver klær slik at jeg får kastet mest mulig, men om jeg bruker denne hold in trusa og trykker magen opp mot brystene – ja da er det jo ganske mye som fortsatt passer! Og dessuten ser det ut som jeg er kusina til Dolly Parton også!

 

 

 

 

Dame Panty med hold-in effekt, beige, bonprix(Google.no). Denne var jo litt lur da, litt høyde.

Bilderesultat for hold in truseUnnskyld meg??? Hva holder denne modellen inne? Jeg føler ikke at denne reklamen appellerer til meg nei! (Google.no).

 

Jeg har som nevnt startet et skap-prosjekt, grunnet at jeg skal flytte. Kjære Himmel? Det var jo i senhøsten at jeg ga bort flere søpplesekker med klær?!

Sånn litt freidig; hvor mange bukser er det greit å ha? Og litt fornuftig sett; hvor mange bukser trenger vi i det daglige? Trenger vi 5 bukser pluss pen bukser, tights og kose bukser evt? Hva mener dere?

Jeg klager aldri over at jeg har lite klær, men føler jeg har vært flink denne vinteren å ikke shoppet så mye! Men hvordan i huleste har jeg da vært ellers? Nå skal det sies at jeg ikke er så god på å kaste, men som sagt jeg har gitt bort en del – Kors på halsen!

Jeg har ennå en lang vei i forhold til klærne her Uff Uff… Jeg må innrømme at jeg har tatt vare på noen “venteklær”, til det passer litt mer behagelig – ja for jeg skal da gå ned en del kilo når jeg først skal ha litt  kjærlighetssorg!

Hiv dere gjerne på sorteringsbølgen og nyte søndagen videre, klem

 

 

 

Blir jeg en av dem?

I går kveld fikk jeg hjelp med Via Play av dattera, så  jeg rigget meg til med dataen på senga og en pose snop!

Bilderesultat for fifty shades darker            (Google.no).

 

I mitt nye liv fra 1.Mai, blir jeg en av dem som ligger med Netflix og Via Play  på sofaen og senga?

Blir det til at jeg lever kjærlighetslivet gjennom romantiske filmer, slik at tårene og snørra står? Slik at jeg ennå mer vil savne hva jeg har hatt, og ikke tror at jeg vil kunne oppleve kjærligheten igjen?

Snakk om selvpining a`dere!

Jeg sliter skikkelig med følelsene pr. nå – det er sikkert grunnet av flyttinga blir mer og mer reelt og virkelig!

Joda, jeg vet at vi får det fint og vi vil klare oss bra, men det er noe med 12 år som samboere og bare kutte strengen lissom. Jeg vet også at dette er nødvendig dessverre, men hjertet vil jo egentlig ikke – hvorfor skal kjærligheten være så jævla vanskelig?

Joda, jeg skal se på film, jeg skal ha troa på en ala Mr. Grey og ikke minst kjærligheten!

Men helt ærlig så skulle jeg ønske at jeg kunne knipse tiden noen uker fremover og at jeg hadde en av-knapp på følelser. Den finnes dessverre kanskje ikke? Akkurat som den knappen som mannfolka tror du har klokken 00.18 på natten når de ønsker sex? Smil Smil….

Bilderesultat for fifty shades darker(Google.no)

 

Jeg har startet sortering og litt pakking, det er vell her mye av følelsene fra? kommer naturlig nok. Vi bretter opp erma og må bare stå på!

Ønsker dere en super søndag!

Klem fra Netflix Dronninga 🙂

 

 

Å lure seg selv? De store planene…..

Før jeg la meg i går (natt), så var det optimisten i meg som levde!

Jeg ble enig med meg selv at; om jeg våknet tidlig så skulle jeg kle meg og være sporty å gå meg tur med musikk på ørene og kjenne at jeg levde- eller i alle fall få kroppen til å leve!

Jeg våknet tidlig, og her sitter jeg med kaffekoppen å skriver, sola er hengt opp på øverste hylle og fuglene kvitrer vårlig ute.

Men jeg er jo litt stiv i ryggen, litt tett i nesa og litt tung i hodet? Kan jo ikke begynne å reke ute langs veien da eller? Tenk om jeg må bli henta av ambulanse!

Jeg ser rundt meg i det hjemmet jeg strax skal flytte fra; åh hvor i svarte grønne skal jeg begynne? Skal jeg ta skapet på badet med ørten gamle sminkemapper jeg bare har stuet inn når jeg har kjøpt en ny eller rydda for en tur?

Skal jeg begynne med klærne? Et helt dobbelt skap med klær jeg ikke bruker? Jeg har jo fått kvitta meg med en del sko tross alt, kastet og solgt en del – klapper meg selv på skulderen!

Jeg kikker rett på glass-skapet, og tenker på de andre skapene med alt glasstøy i – usj vi må dele alt dette også!

Og alle papirene og permene og alle fagbøkene jeg skulle sortert og ryddet i? Det tar jo en uke bare det!

Mulig jeg er redd for å få minnene rett i panna? Er det derfor jeg utsetter en del av rydding og pakkingen? At da blir alt så jævla reelt? Mulig det – Mulig det!

Jeg ser ned på føttene mine, UGH de skulle vært stelt! Filet, pusset og klippet; og de lyse duna på leggene er ikke mye sjarmerende de heller – det er jo vår for pokker! Skjerp deg Marianne!

Jeg er faktisk like spent som dere på hva jeg klarer å få til! Mulig jeg legger meg igjen?

Ønsker dere en super duper dag!

ESPEN ASKELADDEN ELLER SKROTNISSE?

JEG ER VIRKELIG PÅ MARKEDET OM DAGEN; IKKE PÅ SJEKKEMARKEDET NEI – MEN BRUKTMARKEDET!

Dette bordet var jeg i Røyken å hentet i ettermiddag! Det var drømmebordet, og ventetiden før jeg fikk bekreftet at det var mitt; ja den var laang! Kraftig og robust, en trenger ikke være redd og veldig forsiktig, bare bruke det opp lissom. Det er faktisk laget av en gammel Låvedør! Her er bilder siden det ennå ligger i bilen, og jeg venter på bærehjelpen som dro til Ikea etter bordhentingen!

Veldig Rustikk bord hva? Den bordplata vil tåle både hard leksejobbing og tøffe Cavakvelder med damene <3

Helt greit å kjøpe ting brukt! Det er jo litt gøy skal dere vite, samt jeg har to store jenter som også er ivrige på interiør.

Det er jo ikke alt en trenger å kjøpe nytt? Men hvitevarer skal jeg kjøpe nytt, blir litt vasking og tørketrommel kan en si! Sofa skal jeg også kjøpe brukt om det dukker opp en billig som sier PANG!

Vi damer fikser det meste vi – og vi er lure nok til å ta imot hjelpe også!

Det begynner veldig å forme seg med møblene, samt min smak, så det blir spennende å flytte inn i leiligheten ja <3

Ønsker dere en fin kveld videre klemmer

 

En ny verden åpnet seg når vi investerte i El-Sykler

Kan det bli bedre? Neppe, Sanseopplevelser på sitt beste!?

Nå er sykkelsesongen i gang igjen, og vi voksne storkoser oss, ja barna selvfølgelig! Glade fornøyde voksne gir også glade barn, eller hva?

Det var i fjor på disse tider at vi ble enige i ledergruppen om å investere i to El-sykler, og det er en avgjørelse vi overhodet ikke angrer på! Vi både kjøpte inn og tok med oss hele fine hjelmer hjemmefra osv. NB: på det ene bildet jo; jeg har hjelm med tok den av når vi stoppet- den tredje dobbelthaken min klemte litt ser dere, så jeg måtte slippe hakene fri mens vi så på kuene :).

 

Bilderesultat for espira baggerødbanen 

En ny verden åpnes for barna og opplevelsene står i kø, når det er så enkelt å komme seg rundt i den passe store byen vår. I og med at det er diverse restriksjoner på taxi og bil for de minste, så er dette et unikt tiltak for å komme seg til og fra på!

Barna har allerede vært å sett på kuene, og vi skal tilbake år det er/eller har vært kalving.

Det er en frihetsfølelse når en sykler med barna og klokken er faktisk på vår side selv med småbarn i sykkelvogna! Det følger også med trekk vi har på ved mer grå- og nedbørsdager.

Folk som kjører forbi oss, vinker, smiler og ler og de sier at det er en fantastisk måte å gi barna opplevelser på, og det stemmer absolutt!

Og du som lurer; joda slike rultetrulter som meg kan faktisk bli slitne i oppoverbakke med 5-6 barn i sykkelvogna – en må gjøre en innsats selv!

Jeg hadde bare så lyst å vise dere hvor flott vi har det, og hvor enkelt en kan føle at en gir barna bedre og mer kvalitet i forhold til opplevelser!

PS: Det går fint å ta seg en dupp i sykkelvogna også, jevn og fin humpetidump :).

 

Jeg ønsker dere alle en flott helg!

 

 

Skodilla jeg? Nei, men vi sier Hei i Solen Med Blunkesmilefjes!

Solen ute mykner opp skyene en har innvendig, eller funker det ikke slik?

På en måte er jo dette rett tenker jeg da ! Ser du en sommerfugl for eksempel så hadde det vært nydelig å fly avgårde sammen med den?! Opptagelsesferd i vårlivet lissom, til Sommerfugl land?.

Om dere ser kjolen jeg hadde i går, så var jo hele meg en vandrende eng hele meg. Jeg må ha litt liv og farger, da føler jeg meg sprudlende og glad, noe jeg for det meste er også. Men joda det kan være noen ruskeskyer inne i oss, ved høyre hjerteklaff kanskje? Men dem får vi lindre med varmen fra Sola, gode venner og nytt vårlig liv – når jeg tenker meg om så er det vel jammen meg Kalving snart også? La oss tygge litt på den Kalving? ….

Jeg ble jammen servert Kake (sand) på jobben i dag også, dette av de minste barna. De er så stolte og pliktoppfyllende at de tar jo hjertet ditt veit du <3

Jeg er rett og slett flau…Jeg har altfor mye sko! Også nye par jeg ikke klarer å gå men, så det er lissom prosjektet om dagen – selge sko! Vi pakker jo her hjemme for flytting, og dattera mi ble helt oppgitt når hun skjønte tegningen- det var vist ikke ungdommen som hadde mye sko; det var mora!

Her er noen av skoene jeg skal selge – ganske så fine skjønner dere :

 

 

 

 

De nederste blomstrete skoene er Dr. Martens, de er helt meg, men sliter med at de trives på bena mine. De skoene rett over er Ilse Jacobsen, ja alle er jo fine men det er liksom det lille ekstra som gjør at de er litt ubehagelig på bena mine. Det er litt flaut altså og flere enn de på bildene over, men nå selger jeg de billig helt nye sko, så litt fornuftig er jeg vel?

I går kveld var jeg ute å spiste på favoritt restauranten til mamma og meg, sammen med min kusine som var i byen. Nydelig kveite og topp service! Vi har det veldig fint i Horten nede ved Havnen spesielt.