Skuffelse i ro og bra listeplassering!

Når skuffelsen har lagt seg og gleden inntar kroppen.

Jeg skrev et innlegg i går på femtiårsdagen min; jeg var skuffet og lei meg over de som var hjemme her i går morges – dette grunnet i at jeg ikke ble gjort stas på den morgenen jeg var femti år.

Mulig det faktisk var min egen feil at jeg ble lei meg og skuffet? At jeg hadde større forventninger enn jeg burde ha? Mulig jeg tok det som en selvfølge at det skulle bli slik  vi har gjort i  de 12 åra? Meget mulig det ikke er så viktig for de andre, og at det kun er jeg som syntes dette er kos?

Refleksjoner er viktige når en lar slike ting sitronere jubileums dagen sin. “Håper du blir stelt pent med”  sto det i mange av de over 300 gratulasjonene jeg fikk; en skal få lov å føle seg litt spesiell denne dagen  tenker jeg da; og det fiksa jeg selv med kaken nedenfor: 

 

 

Jeg får nok komme meg ut av min romantiske boble og følge realitetene, da lager en ikke skuffelser for en selv. Jeg skal bli sterkere å si; nei Marianne, det holder med hva du allerede har gjort osv..; men jeg skal stadig gjøre det lille ekstra for folk – og da blir jo fallhøyden desto større når det gjelder en selv eller hva?

 

Ikke skylde på andre; men ta tak i deg selv! Beskjed mottatt! Selvrefleksjon gått gjennom kroppen.

 

Femtiårsfeiringen min på ettermiddag/kveld, ble helmax! Jeg storkoset meg med de beste folka rundt meg <3 Og ikke minst mye god mat og kaker. Jeg er overveldet over gaver, blomster og venninne som kom på døren med kake – fine folk rundt meg <3

Selv om det ble litt dumt og leit i går, så står jeg for at jeg ble lei meg – jeg står på for andre hele året og dermed kom en veldig så menneskelig reaksjon, som igjen skapte økning i seertall – litt rart at småtragedier og kjipe ting øker interessen hos folk? Men slik er jo vi mennesker bare….

 

Har dere hørt om hun som lager mat til førti og ikke tyve stk. gjester? Thats Me!

Jeg klapper meg selv på skulderen etter gårdagens innsats i mat og kakelaging, for dette er for spesielt interesserte!

Vi fortsetter livets vei og bykser oss videre!

klem

 

 

Iskake, Pai, gele i box og besøk av en trusetyv

Veldig greit med fridag dagen før selskap!

En trenger ikke stresse lissom, kan skrive litt blogg, snoke på Algarveturer, og ikke minst kose meg med besøk. Trusetyven er en yndling, en ikke kan bli sint på, Leo. Han elsker stringtruser, badedrakter og bh- er med stropper som han klarer tygge i stykker. Jeg er heldig som bor med en som ikke ønsker seg hund, for da ville jeg vært solgt <3

Innimellom kakelaging, iskake, gele, pai bunn laging og forsteking, potetskrelling til i morgendagens selskap – så må vi jammen ha litt mat her i dag også – Taco juhu!

 

Iskaka er supergod! Jeg legger på litt bær for eksempel jordbær i morgen før servering! Spør gjerne vedrørende oppskriften om du har lyst å prøve.

 

Denne er nå forstekt og klar for å stekes med deilig fyll etter smak og ønske, spør gjerne her også! Jeg er ikke noe særlig oppskrifts menneske, jeg har som regel min egen vri :).

To former med fløtegratinerte poteter blir det til i morgen også, jeg koker potetene møre først.

Føler jeg ligger ajour ifølge lista mi, jeg tror det blir et vellykket selskap i morgen og gleder meg til kos med de nærmeste <3

 

Ønsker dere en fin fin natt!

 

 

 

Frem med Word dokumentet Marianne; Arbe i sikte!

Et Word dokument er godt å ha!

 

Jeg lager alltid et Word dokument når jeg skal for eksempel ut å reise et sted, eller når jeg skal ha selskaper og taler da selvfølgelig.

Nå blir det antakelig ikke noe Nice tur på meg og kollegaen min i April…Jeg har nemmelig fått hun opp på det vakre Fagerfjell i en leilighet de skal få leie i stede, så da får vi heller kose oss til fjells i flere måneder og Proseccoen smaker jo like godt til fjells :).  Men jeg har ennå ikke sluppet taket på Nice, så det får jeg til etter hvert, samboeren har ikke de største drømmer om Nice, så tror det blir en dame/jentetur en gang.

Dagen i går forsvant rett og slett! Startet med frisørprosjekt for mamma, hjem hit å spise frokost og en tur til byen, og der ble vi noen timer! Jeg shoppa ikke direkte, bare vet hva jeg skal shoppe når bursdagsdagene er over! Marlene Birger vesker på halv pris – da sleit jeg helt ærlig! Og en Norsk produsert regnjakke som ikke ser ut som regnjakke, og med magnetknapper og innsydde reflekser og poncho form – dyr ja, men en har kvalitet og en jakke som passet min ovale kroppsform!

 Dere får nyte de siste bildene av meg nå som jeg ennå er i førtiåra!

I går kveld var vi i selskap hos ei venninne som fylte femti den 13. februar, rolig deilig kveld med nydelig mat og kaker, klokken ble masse i godt selskap :).

 

Det er veldig ryddig og greit å lage seg et Word dokument, jeg har jo to selskaper som skal gjennomføres ila en uke så kontroll er viktig! Jeg har gjesteliste, meny, og handleliste, evt. tale, og skrevet ok og huket av det som er i orden, hva som for eksempel skal opp av fryseren, hva som kan lages dagen før mm.

Det er en stor fare for at jeg må frem med en støvklut i dag, men det er helt ok pga. i går hadde samboeren støvsuget hele huset og jeg ble veldig glad i hjertet mitt av å komme hjem til slike overraskelser! Vi hadde kaffe og kakedate bak en rekke menybæreposer på kjøkkenet i går, og det var hyggelig og mye billigere enn ute på kafe`:).

Nei nå skal damen snart hive seg rundt i heimen her! Med en god blanding av mat, baking, og små vasking!

Dette blir en bra dag folkens! Gjør deg en fin dag du også, kun du som styrer det <3

Dette skal kanskje bli bordkort… ikke bestemt ennå.

 

Rotete, Rosete og kosete Freddag,

Nå er jeg i den siste helgen som førtiåring!

Det får væra det som er utenpå – det er mitt indre som teller for pokker!

Jeg veit hva jeg er god for!

– Jeg veit mine svake sider!

– Jeg veit mine myke sider!

– Jeg veit min styrke!

– Jeg veit min raushet!

– Jeg veit min glede!

– Jeg veit min sårbarhet!

Ja, da er det jo opptil meg å bruke “redskapen” riktig på veien videre i livet, slik at jeg kan fortsette å ha det godt!

Det gule brillene jeg har på over, er faktisk briller som kan brukes når eldre damer som meg skal kjøre bil i mørket! Jeg syntes jo de var litt kule anyway!

 

Her snakker vi roser som er roser på sitt beste, som igjen jeg har fått av de beste kollegaene mine sammen med et gavekort – lykke for meg!

 

Lykkelig jente som har fått vært med på shopping med ei venninne og mammaen i dag, fått handle akkurat som hun selv ønsket, samt god lunch som avslutning på dagen. Vesla har godkjent bilde :).

Vi starta fredagskosen litt sent i dag, men steike hvor kos når kjæresteparet har tid og ork til å sitte sammen med oss å se Norske Talenter, og til og med har tid til å se litt på tv og ikke bare telefonen! Og selv om det ble litt mobil, så er det viktigste at vi er i sammen i samme rom og ser på det samme og kan snakke om det samme!

Gavekort fra jobben, alltid veldig gøy å få, bruke til noe en virkelig ønsker :). Takk takk <3

I morgen skal samboer og jeg i femtiårsselskap, det gleder jeg meg til! Kos med slike kvelder hvor prat og mat er ingrediensene!

Jeg har hatt en fin dag på jobben med både små og store, det er noe med denne fredagsstemningen som gjør dagen til en høydare!

Jeg håper av hele mitt hjerte at akkurat DU har hatt en fin fin fredag <3

 

 

 

 

Når du som ungdom trodde at noen på deg at du ikke var Jomfru lengre

Ja jeg mimrer meg ut uken frem til jeg blir femti år. Gøy å minnemimre uken frem til jeg blir voksen 🙂

Bilderesultat for usikker ungdom(Google.no).

Hælleminn tenk hvor uvitende og usikre vi var  når vi var unge? Jeg hadde ikke foreldre som fortalte meg noe særlig om mensen og sex nei! Pr. i dag så trenger ikke barna Ungdommen snakke med oss, de har  “kaffebar” hos helsesøsteren nede ved bussterminalen! Men det viktigste er at barna – uff: ungdommen; er trygge og faktisk oppsøker råd og hjelp, tror ikke de betaler så mye heller.

 

Husker dere bladet romantikk: og “kjære Sandra” – Kjære Sandra, kan jeg bli gravid av å svelge det? – Ja de “kjære Sandra” spørsmålene var veldig så spennende og noen ganger informerende for oss Discodropsa i puberteten! Tidene har forandret seg det er helt sikkert. Jeg er glad det har blitt mer åpenhet, og jeg er glad jeg var flink med “sengekantprat” med jentene mine ved leggetid. Dette var viktige og verdifulle samtaler ut ungdomsskolen i iallfall. Da viste de at de hadde muligheten til fortrolig prat om de ønsket dette, de stoler på meg og vet at de kan komme til meg.

Siden det ikke var så mye åpenhet hjemme rundt dette med sex osv., så var vi jo usikre og laget våre egne livs og sex teorier. Jeg husker at  etter jeg hadde tatt det store steget (sex) – så trodde jeg at hele verden kunne lese på meg at jeg hadde hatt sex He He – noe så dumt, men samtidig så følte jeg meg så annerledes også!

Bilderesultat for ungdom og sex(Google.no).

Ja vi hadde en livssti å tråkke, og vi har ennå ikke kommet frem til rasteplassen – og hadde vi startet på nytt, så ville vi kanskje ikke valgt og opplevd de samme erfaringene, rart <3

 

 

 

Bror måtte tisse på brusflaske…Barndom og ungdom bestått!

Jeg fortsetter med mimredagbok over livet; siste uken jeg er i førtiåra.

Her har jeg nesten bare en hake!

Det ble noe av oss også, vi som er født i sekstiåra og syttiåra! Vi fikk god og passe streng oppdragelse, og for min del; en god barndom. En barndom, med lange familieferier, ikke Syden ferie – her gjaldt det å reise hjem til familien i Nord Norge! En lang kjøretur, pappa måtte stoppe å kjøpe rømmegrøt, bror måtte tisse på flaske pga. pappa hadde akkurat blåst forbi en rekke biler og campingvogner! Vi rakk en del spyrunder i røykfylt bil, før vi var fremme i Nord Norge!

Det var rett og slett kvalitetsferier, det skjønte jeg en del tiår senere. Husker vi var å fisket på natten, lyse sommernetter, tente bål og knaska fisk og bein om hverandre. Når vi våknet dagen etter, så kjente en lukta… Ny stekte hjemmelaget fiskekaker, kunne livet bli bedre? Det er vell dessverre slik at vi ser idyllen og kvaliteten best nå når vi er voksne, var ikke så stas som barn disse lange bilturene. Og hver gang jeg kom på øya til pappa så ble jeg spurt om: Er du glunten til han Peder på Sjyågen? Jeg husker at jeg gang fikk stotret frem at jeg var jenta til Peder. Selvtilliten føyk lissom ikke i været etter disse turene!

Dette bildet jeg brukte i går, er fra Arnøya – vakkert sted! 

 T-shirt med Marianne på og gamle Terry <3 Litt sleng i buksa ell?

Både barndom og ungdom har gjort noe med oss og formet oss til den vi er i dag. Som voksne så kan vi kanskje huske at det kunne være problemas i vår familie også, vi skjønte det bare ikke som barn, og det er egentlig helt greit!

 

Litt dårlig bildekvalitet ca 1976 dette her.

Jeg hadde en gang en bror… Kjenner jeg blir sint og lei meg, når jeg ser dette bildet, helt sykt at den glade barndom skal utvikle seg til vond ungdom og verre voksenliv med psykiske plager. Kom søren ikke å si at livet er rettferdig! Det tok nesten førti år før jeg skjønte at livet ikke er eller finnes rettferdig! Men jeg savner broren min og har jobbet mye for å ikke føle bitterhet.

Jeg ble ungdom, og jeg ble voksen og gift….

Stripping på utdrikningslaget i 1994 måtte jo til! Det hadde jeg ikke gjort i dag :).

Gleder meg til å mimre mer med dere i morgen! Både kos, trist, og lykke dette.. Kose dere i kveld!

 

 

 

Den lille rødhåret jenta med brune Terele`lens bukser og fregner; dagbok siste uken før femti.

 

Den lille usikre jenta med kortklipt guttesveis, brune Terele`ns bukser og som ble ertet for rødt hår og fregner; hun har blitt stor jente.

Hvilke tanker fyker gjennom hodet ditt når du vet du går i siste uken i førtiåra?

Jo jeg tenker på, og er veldig glad for at jeg er noenlunde frisk! I fjor ble jeg operert, da tok de ut  skjoldbukkjertelen min. Dette for at det var kommet enda kul,  og at i den første kulen de tok ut var det kreft kul inni. Helt ærlig så var jeg noen dager i kjelleren da, alt jeg gjorde sammen med jentene mine havnet på en liste inni hodet mitt som var: dette er siste gang jeg gjør med jentene mine og at dette var siste gang og siste påske med mammaen sin…. slik holdt jeg på noen dager – tenk å pine seg selv slik?

Jeg tenker også på at mamma og jeg er “alene” i livet. Mista pappa i kreft og bror i psykiatri, selvmord. Vi har jammen fått det som mamma sier. Mamma har fått diagnosen Alzheimer – vi har jammen fått det mamma <3

Men midt i dette så må en også ha evne til å se og verdsette verdiene og det positive en har i livet sitt; det som spirer og gror, det du kan være med å pleie og styrke <3

Gøteborg cup 1983

Den lille rødhåret jenta med guttesveis og brune Terele`n bukser, er ei helt vanlig dame med helt vanlig utseende og har klart seg veldig så bra i livet! Og det beste av alt; hun har masse å leve for – og masse å glede seg over og glede seg til! Og det aller beste; hun har mange å dele og gi kjærlighet til!

Den rødhåret jenta har klart seg bra på livets vei tross rød hår og fregner som tisser når det regner <3

Nostalgi eller Halvgammel kjærring?

Litt refleksjoner drøye uken før jeg fyller femti !

Med tanker i hodet om at jeg en av dagene bør få bestilt en ordentlig kake til den store dagen, så begynner jeg å dykke ned i kjøkkenskuffen her på fjellet. Nostalgi i kjøkkenskuffen er en fin overskrift.

 

Jeg smiler for meg selv og lurer på om hvor mange under 25 år kan fortelle hva dette er og hva det brukes til og om de KAN bruke redskapen? På bildet øverst vet ungdommen kanskje hva det er, men tror de vil slite med å bruke den. Jeg ser det hjemme også vedrørende de gamle brus oppdragelse, det ordet skjønner de nesten ikke og får ikke til pga. ungdommen i dag er nesten ikke vant til glassflasker som må trekkes opp! Så en del naturlig blir det, og da nostalgi kanskje?

 

 

Min personlige favoritt, den skal bli med hjem fra fjellet! De andre er bare No ‘møkk!

 Tannbørste til Kaninen? Ikke så gammel denne egentlig!

Ta en runde meg ungdommen å spør dem? De vet mulig hva disse tingene er, men å bruke dem med finmotorikken sin, kan være verre!

Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg er ei halvgammel kjæring, eller om jeg har funnet nostalgiske redskaper i kjøkkenskuffen på fjellet….. 

En dag i mitt Eventyrland

Lørdag – en dag med hva jeg vil gjøre! (nesten da)…

Her er Go`rund klar for å komme seg ut og bort til storbakken for å møte vesla som står slalåm. Det ble litt etter skjemaet pga. jeg stekte opp kjøttdeig og gjorde klart til Lasagne (Toro pakke). Ei god fjelvlenninde kom på døra i det jeg skulle ta på de siste klærne, og da gikk tiden jammen litt til :). Men det var kos og viktig å få snakke med fjellvennen min, du blir glad i folka her oppe, noen av dem går rett inn i hjertet ditt.

 

Jeg rusla bort mot kroa og storebakken, på veien møtte jeg ei med-beboer og hun kunne fortelle at vesla mi var på vei tilbake og barnebakken.

 

Vell fremme på kroa så ringte jeg samboeren som var på toppen av fjellet på langrennsski, når han ikke kom så droppet jeg kaffe og vaffel. Med et så kom to fine damer som også har leilighet der hvor vi har, ut av kroa og skulle tilbake å drikke vin :). Det ble til at jeg gikk hjemover med hun ene som gikk på langrenn, veldig greit og hyggelig å kunne prate litt ordentlig og oppdatere hverandre siden sist :).

Bok på senga ble litt lesing og litt soving og litt mer soving når mannen lukket døren til soverommet pga. han skulle lage ferdig maten :). Fjellufta kan jeg jo skylde på? men veldig deilig å bare slække og kose seg; for det gjorde jeg nemmelig! Koste meg!

Vi rakk å bade med to småjenter like før bassenget skal få fri til dagen etter, kloring og rensing er stikkorda 🙂 Veldig godt å sløvende å bade!

Ca. klokken 22. avtale jeg møte med ei venninne i peisestua, hun har jeg heller ikke sett siden nyttårshelgen, så det var kos med prat, og litt cola til peiskosen. Det kom flere og flere ut i peisestua, noen for å slå av en prat, andre for å ta et glass vin ell., men det blir alltid så hyggelig! Jeg gikk opp i leiligheten  med halvfull colaflaske, like rundt 24.00 så da var den kvelden over :).

 

Dette stedet er mitt eventyrland, jeg er menneske, jenta Marianne og fine venner her oppe <3 En velger selv hvor sosial en ønsker å være, etter form og humør :). Og barna er sammen og har så si alltid noen å leke med og alltid noe å gjøre! Istad kom det jammen 3 stk. arve slalåm bukser på døra her, jeg er bare sååååå takknemlig :).

Ja, det kan være pes og tiltak og dure rett etter jobben en fredag, men en henter igjen ti ganger mer energi – positiv energi! Det er bare det at denne helgen har jeg fått litt mye tid til å tenke på at femtitallet nærmer seg, så hodet mitt organiserer lit familieselskap i tillegg til det store venneselskapet ugh!.

MyseLine, eller Line fra Mysen?

Bare å stå helt alene å nyte og tenke i disse omgivelsene, ja det er energi for en ny uke i hverdagsmodus!

Håper du har hatt en fin helg!?

 

I et eventyr land

Det er litt rart å tenke på hvor mange biler som kjører til eventyrland en fredagsettermiddag og kveld. Bilene kjører gjennom tettsteder, litt øde steder, tettsteder igjen, veier gjennom skog, tettsteder, stopper på den vanlige butikken, før ut av tettsted og videre til eventyrland.

I mange av bilene ønskes god helg og trafikk oppdateringer kommer fortløpende, kø, vanskelige kjøreforhold, gladde veier og  skilter med stor Elgfare. I bilene spilles musikk fra radioen, de er gamle og kjente og menneskene i bilen synger med; helgestemningen mot eventyrland er til å føle og kjenne på!

Litt kaffe og bilkos er viktige humør ingredienser der familien sitter samlet etter en dag og en uke i arbeids- og skolemodus.

Bommen betales, og en starter fjellveien opp mot eventyrland. Det virker som det er mange eventyrland, men denne bilen har sitt eget. Bilen kjører langs høye brøytekanter, snø og hyttelys nært og fjernt gir en trolsk og sjarmerende stemning.

Kroppen skifter sakte men sikkert modus, leve livet modus, koble av modus, familietidmodus med snø, ski og bading, kvalitetsmodus, vi lever livet i sammen de vi er glad i, modus.

Alle bilene som har kjørt til sitt eventyrland i vinterland, når sine respektive mål.

I mitt eventyrland består morgendagen av Marshmellows, kjeks, solbærtoddi, mulig grille pølser på bål, og sosial prat med mennesker som gir en følelse av frihet fra hverdagens realiteter.

Vi trenger alle et eventyr land, uansett hvor langt bilen kjører – bare det er verdifull for deg!

Finn ditt eventyrland og rømm bort litt, og få påfyll og pågangsmot til nye hverdager og du har også laget minner samtidig!

Bruk dagen i morgen fine du <3

Klemmer