INN I DEG NYE ÅRET MED DÅRLIGE ODDS, ALENE….Men…

Denne Nyttårskvelden gruer jeg meg til som FY! Men….

  

Jeg skal ikke si at jeg har det verste utgangspunktet for et nytt år; men kanskje mest begredelig?

MEN; som min mormor alltid sa: Det er aldri så gæærnt at ikke det er godt for noe Marianne! Og det er nemmelig slik jeg må tenke nå, eller velger å tenke nå!

På Fredagen var det lykkliga gatan og livet smilte nå litt, innimellom mammas sykdom, jeg skulle koble helt av med samboer på fjellet, uten barn – kun oss to.

I går reise samboer ned og hjem fra fjellet i fullt sinne, jeg ble igjen. Det var en gammel verkebyll som ble tatt opp fredagskveld som ødela hele oppholdet, vi blir ikke enige. En blir sint og ei blir lei seg…

Det føles som at alle såra og vondtene en har hatt i kroppen fra barndommen og frem til i dag; har inntatt kroppen igjen – alt verker og gjør vondt – og mest i hjertet <3

MEN; kanskje det er en mening i at jeg skal stå alene i kveld og gå inn i det nye året uten samboer ved min side. At jeg skal stå å skåle i champis  med nesten hundre andre mennesker og hjertet mitt gråter?

Kanskje det er et tegn på at jeg står alene i det klokken har passert 24.00 og alle andre er så jævla glade? Et tegn på at jeg starter året med smerte og savn og såra hjerte; men dog et tegn på at nå blir verkebyll og heftige diskusjoner borte?

Kanskje det er et tegn på at jeg har styrken som trengs for å nettopp starte året alene <3 ?

Jeg har styrke fra bålet vi tente og pleide i flere timer i sommer, jeg har styrke fra venner, jeg har styrke fra motgang og sorg, jeg har styrke fra fine opplevelser, jeg har styrke fra fine samtaler, jeg har styrke fra Bølgene i Barents havet (selv om jeg spydde som et barn), jeg har styrke fra latter, glede og mange mange gode og fine minner! JEG må bare velge å bruke styrken rett <3

 

(etter spy båtturen til Barentsburg)

Dere der ute:: Det er ikke alle som er glade og lykkelige i dag selv om vi skyter opp raketter for mange tusenmillioner kroner!

Dere der ute:: Det er faktisk en del folk som står med hjertet i halsen og er pissredde for hva det nye året vil gi dem!

Dere Der ute:: Det vil ordne seg på en måte, om det blir alene, om en velger flere opprivende diskusjoner, eller at livet bare går sin gang <3

 

HAPPY FUCKINGs NEW YEAR!

 

 

Jeg hater børster med hår grfff

Bilderesultat for børste med masse hår(Google.no).

Denne helgen får jeg har børsten min i fred!

Bilderesultat for børste med masse hår(Google.no).

Jeg er såååå drittlei av dette med hårbørsten! For det første; så ligger den ikke der den skal og for det andre så har gjerningsmennene et dusin med børster selv! Rart at deres børster aldri er tilgjengelige når de trenger dem?

Og når du endelig finner børsten din slengt på skittentøys slagbenken, under masse klær – ja da skvetter du så jævelig at du tror det er en forbaska SKOGSKATT som ligger inn på badet ditt!

Wræææl – det er så usmakelig med alt det håret som ligger igjen på børsten! Jeg har sagt det hundre ganger; bruk deres egne og ved krise: ta for f… av håret etter dere har tjuvlånt min! Men nei det skjer jo ikke!

Vet dere hvorfor det ikke skjer? Det at håret blir tatt av børsten? JO FOR DET ER INGEN AV DEM SOM HAR BRUKT BØRSTEN!

Bilderesultat for børste med masse hår         Bilderesultat for børste med masse hår   (Google.no).

Jeg har valgt å ikke bruke private bilder av våre hårbørster, vil lissom sette en etisk grense ved det private! (ugh ugh).

Men? Du holder i børsten og er ferdig med den, er det da så jævla vanskelig å bare dra den ene hånda over børstene og ta av håret og kaste det i do eller søpla?

Og hvor delikat eller usmakelig om du vil: er det ikke å ta opp en børste du skal frisere ditt vakre glinsende hår med, og der ligger det en halv tupe i børstehåra fra gårsdagen?

Er dette et kjent fenomen for jentemammaer? :).

 

Uhu, det var godt å få blåst ut litt! Nå skal jeg plyndre og pakke bort alle børstene jeg kan finne før jeg reiser på fjellet for nyttårsfeiring med min kjære!

Bilderesultat for prosecco(Google.no).

 

PS: til orientering; så er jeg veldig glad i jentene mine altså <3

 

Hårete klemmer til dere!

 

 

 

STEIKE DØTTE….BARNEFRI KJÆRESTEnyttårsHELG!

Kjenner nesten at jeg blir stressa jeg..

Bilderesultat for flørting øyekontakt(Google.no).

Neida det varer ikke så lenge at jeg er stressa, for det første så skal vi opp å treffe mange fine folk som jeg ikke har sett på en god stund, og for det andre; samboer og jeg har godt av en helg helt alene! Men det er nå noen år siden vi har feiret nyttårsaften uten barn.

Vi har leilighet på Fagerfjell sportssenter og der kan du selv velge hvor sosial du ønsker være, helt perfekt! Dette er det gamle Fagerfjell Hotell, som er solgt ut som leiligheter – barnebakken rett utenfor døren og det passer jo meg bra!

Vi har vært gjennom en stri tørn og den er ikke over, så det gjelder å være fornuftige å hente energi og ikke minst pleie kjærligheten…. for tro meg; den blir satt på prøve i slike røffe perioder med sykdom i familien!

På nyttårsaften kan vi være mellom 100-120 personer, felles mat og felles hygge. Etter maten så går de fleste barna på kino, og de voksne tar seg et glass vin eller hygger seg med generell mingling :).

Det skal bli godt å kun ha en selv å huske på og ta vare på, det er ikke noe mas med vesla, men dog litt forskjell med helt barnefri – det må være lov å si?

Bilderesultat for snø Fagerfjell(Goolge.no).

Har hørt rykter om pudderføre der oppe, for meg betyr det at det er nydelig naturforhold som er topp å ta facebook bilder av og skryte til dere her hjemme i slapset! Om samboer vil gå en skitur, så kan jeg rusle bort til kroa å kjøpe meg vaffel og kakao :). Slike dager er som balsam for sjela!

Tilskuer til nyttårsrenn osv. skaper stemning og sjarm!

Bilderesultat for Nyttårsraketter Fagerfjell 

Har dere spennende planer for nyttårshelgen?

 

 

HJELP, HVEM BØR JEG VELGE? – STYGGKUL JULEGENSER SKAL KJØPES IKVELD!

JA… LE ELLER GRÅT, MEN NÅ SKAL JEG BARE FÅ KJØPT MEG SLIK GENSER!

 

Jeg skal kjøpe den i kveld, på nettet og ikke minst på tilbud! Og da har jeg i alle fall en ting å glede meg til neste jul :).

Genseren er til halv pris nå, så nå må jeg bare slå til!

Hvem er den stygg kuleste? Hvem mener du jeg skal bestille?

 

 

Alv (Dame)-Julegenser-The Jolly Brand-Julegensere_fra_Julegenserbutikken

Pepperkake (Dame)-Julegenser-The Jolly Brand-Julegensere_fra_Julegenserbutikken

https://www.julegenserbutikken.no/collections/julegenser-dame/products/pepperkake-julegenser-dame?variant=43753625551

Litt gøy dette!

På forhånd takk 🙂

 

Julelunch og Politisk ukorrekt!

Å føle tilfredshet innimellom er helt greit; og det føler jeg nå i kveld!

Med alarmen på kl. 08.35 i dag, så har denne kroppen jobba siden den tid, enten med hodet eller kropp :).

Trøtt nå ja!; men det er sannelig verdt jobb og stress, med tanke på hvor hyggelig og vellykket det ble med familielunch i dag <3

 

Jeg er litt tøff i trynet når jeg skriver at jeg er fornøyd med meg selv….Ja jeg har organisert mat og tilberedt osv. – men jeg hadde jaggu ikke fixet dette uten fantastisk hjelp og teamwork med samboeren min!

I kveld har vi sittet noen timer med tre ungdommer å spilt det omdiskuterte spillet “Politisk ukorrekt” – her måtte en først bli kynisk og legge bort all etikk og da skjønne Ungdommens humor! Da var det fort noen ungdommer som ble skamfulle over oss voksne!

Jobb i morgen, det skal bli hyggelig å møte en del av “trollungene” igjen <3

Nattaklemmer

 

JULEGAVEN PÅ VEGGEN OG RISKREM I MAGEN!

 

HAR DU NOEN GANG FØLT DEG SOM DET TROLLET  ASKELADDEN KAPPÅT MED?

Jeg føler egentlig at jeg har magen full av stein! Jeg skulle bare kose meg med litt Riskrem…

I kveld kom speilet på veggen, det jeg kjøpte i julegave til oss fra mamma. Jeg handlet og Egil måtte komme med den store bilen å hente i butikken He He. Jeg ringte ham noen timer senere og sa han måtte komme å hente en sofa jeg hadde kjøpt; da ble han streng og sa at nå var det nok! Jeg hadde ikke kjøpt noen sofa, men som Egil sa: jeg kunne vært truende til det :).

Egil er ingeniør, nøye og flink og nøye!

 

Vi hadde slike James Bond røde lazer lys i stua en periode…

 

Jeg kosa meg når vi, -eller mest Egil da, jobba og pusla med å få opp speilet. Hyggelig med noe nytt i heimen! Det skal ikke alltid så mye til for å glede ei halvgammel “tante” <3

 

Nyt høytiden videre <3

 

 

 

 

KRANSKEKAKE TIL FROKOST OG BARBEINT MANN I JEANS!

Det min Nei dag i dag!

Sitter her klokken tolv og gnuffer i meg kranse kake, jeg kikket på esken og tenkte nei herregud vi skal jo spise frokost/lunch… Men en indre stemme sa: Hvorfor i Herrens navn skal du ikke ta deg litt kranse kake? Du har selv kjøpt den, det er 1.juledag  – er det tomt i  morgen så er det tomt i morgen – du har lyst kransekake her og nå KOS DEG Marianne! Så da gjorde jeg det :).

Jammen kom Kongen i huset ruslende ut av soverommet, kun i Jeans og barføttes! Han er ellers veldig straight, men i dag var det også førstejuledag for ham, var egentlig veldig flott å se ham slik :).  

Litt uvant pga. I går måtte  jeg ringe å planlegge for å hente mamma hjem til julaften, hadde hun klær?, orket hun kirkegården? når måtte hun være tilbake? husket tablettene? Og det å se at mamma var dønn sliten når klokken nærmet seg halv åtte, og satt å småduppet ved gaveutdelingen – da måtte jeg tenke hvem gjør vi dette for? og koser mamma seg nå? Nei nå var mamma faktisk ferdig med julaften og Riskremen som er en tradisjon fikk vi spise senere på kvelden.

Det å levere mamma tilbake på korttidsoppholdet som en “vaskefille” og si at ni tablettene ikke var tatt og at nå var hun klar for senga; ja det var tøft! Når en har Alzheimer så “roter” en enda mer når en er sliten og trøtt, og da er det best for personen å avslutte mens kosen er i minne <3

Jeg snakker om mammaen min som pleide ha storinnrykk på førstedag, alle i familien holdt av denne dagen! Hjemmelaget ribberull, lammerull, aspik, Waldorfsalat, karbonader ja det meste av godsaker! Mammaen min som “kjøpte” mine venninner med nybakte kanelsnurrer mot nyheter om kjærester og ungdomslivet mens jeg ble ferdig pynta.. Mammaen min som jeg sammen har stått oppreist gjennom å miste pappa i kreft og bror i angst/selvmord. Mammaen min som jeg dette året har vært to ganger i Bergamo sammen med…I går kveld var denne mammaen ferdig med julekvelden før klokken 20. Slike iakttakelser tar mye tanke energi, du får realiteten rett i pannebrasken!

Selv om vi spiser frokost klokken et i dag, så er hodet mitt fylt med planer; jeg skal hente klær for vask hjemme hos mamma, og jeg skal planlegge og kose meg med  julelunchen vi skal ha her i morgen. Jeg vet det blir en dag med fart i morgen, noe jeg også gleder meg til, men derfor settes også bremsen på i dag!

Så i dag er det min dag, jeg skal gjøre hva jeg vil og koser meg med og hva jeg gidder! I dag skal hodet mitt få litt fri og kjenne og nyte på julen vi har laget her hjemme <3 Varme gløgg og maule kransekake <3 Og vi sitter å snoker og kikker på Spania bolig som vi en gang skal ha :).

 

Jeg skal pelle på de fine gavene jeg fikk og kose meg med mine  folk <3 Jeg skal få mannen til å henge opp det lekre speilet som ble våres i går, det er kose ting det!

 

Varme klemmer sendes rundt!

 

Juleidyll i huset men ikke i hjertet…joda hjelper på!

 Den sokken har jeg sydd for ca. 40 år siden <3

Vi har juleidyllen i huset og skal ikke klage!

Jeg våknet av to spente jenter som leita frem sin julesokk ved ovnen i stua, stemmene deres var fulle av spenning og julestemning <3 Selv sytten åringen blir ti år igjen på julaften, og det er unikt deilig, for da har vi fått til jul hjemme tenker jeg <3 Dere ser nedenfor at det ble rigget til Askepott og de tre nøttene <3 Og tomt gotteripapir spredd utover stuebordet :).

 

 

Men noen juleidyll i hjertet har jeg ei, det er noe veldig sårt og spesielt med julaften og når ting er tøft så blir det ennå mer forsterket lissom. Sliter med gråten i dag, men vi skal ha en verdifull og minnerik kveld i sammen <3

Og det ble forsterket i går når mamma ringte flere ganger og ikke henger med i dager, hva hun skal, hva jeg skal og hvor hun er og skal være.

Men jeg skal hente hun i dag, og vi skal kjøre på kirkegården og legge krans hos gutta våre <3 Jeg kjenner at jeg savner Pappen min ekstra i disse tider, jeg var gromjenta til Pappa, vi var ganske så like til sinns <3

Som nevnt så skal vi ha en fin kveld og lage flere minner og bruke tiden verdifullt! Jeg/vi har barn i huset og det er vår plikt at de skal få oppleve en fin jul – juleidyllen og tradisjonen – og den skal de få som bare det! Kos, omtanke og kjærlighet og masse gnu i trynet He He .

 

Vi har ikke dratt frem all julepynten, men det har blitt behagelig jul – hørte barna si: åh nå får jeg julestemning – åh så fint , den husker jeg vi hadde som liten osv…

Joda julestemning er i blodet og i rommet, også her i huset kom den tilslutt! Hatt en flink samboer, det må jeg bare få si, han har jobbet jula frem både i rom og hjerte nå tilslutt <3

 

Og denne lille brikken er et godt minne; Hermine og mamma laget til meg et år i julekalender <3 så kos å ha fremme <3 Og Operamint liker mamma veldig godt, så dette skal nå bli en bra kveld!

 

I år ble det en skrukkete Gant duk – derfor kjekt med datamaskiner som sletter ut Ha Ha.

 

RIKTIG GOD JULEKVELD TIL DERE ALLE – VI HAR ALLE VÅRT – MEN I KVELD MÅ VI KOSE OSS – OGSÅ FOR DE SOM ØNSKER OSS GODT OG DEM ER DET MANGE AV <3

 

 

 

Idag skal Alzheimers få være Alzheimers…..

Mamma laget denne i fjor <3

De hjemme og hjemmet skal prioriteres i dag!

Nå har energien naturlig nok vært brukt på mammas sykdomsbilde og akutte situasjoner og møter med mer. Jeg vet at hun har det bra på korttidsoppholdet hun får være på over helgen, noe av grunnen er også at jeg skal få senke skuldre – og da er det viktig at jeg bruker energi og tid på de hjemme her.

Veldig tøft å si, pga. mamma er i mine tanker 24/7, og jeg er innimellom både; lei meg, trist, bitter, fortvilt, sint ja det meste og syntes at livet er jævla urettferdig!

Jeg har mista både pappa og bror….kunne ikke mamma og jeg fått hatt hverandre da? Fortsatt og reise og ha det fint i sammen? I istedenfor skal jeg på en måte miste hun to ganger! Alzheimer er en drittsykdomm! Den er så nedverdigende som en sykdom kan bli.

MEN – jeg vet at mamma vil jeg skal brette opp erma og bruke dagen på å lage julestemning og gjøre det godt for de rundt meg, og meg selv – vi pleier ikke la oss knekke; jo det gjør vi – men vi reiser oss igjen for pokker! <3 I morgen skal jeg hente mamma hjem noen timer og vi skal kose oss så godt vi kan <3 Jeg vet at denne julen blir viktig og verdifull siden sykdommen ikke stopper <3

I dag skal lista mi stå nesten i null og jeg skal ha en go`følelse når butikkene stenger! Småting tar tid og en kjøretur til Tønsberg tar også tid, men da er jammen meg måla mine nådd også :).

Jeg ønsker dere alle en fin og kanskje litt stressende dag!

 

Hodet opp og beina ned!

Jeg stakk på jobb når jeg så juletreet var i ferd med  å velte!

Jeg hørte en knirkelyd og litt mer lyd… skitt det var juletreet som kom nærmere enn det skulle! Nei, det var ikke pyntet i morges, men jeg så at om det skulle dette ordentlig så ville det dette over skjenken min med Kheller vasene mine ugh! Jeg la hele skitten mot verandadøra og ringte gubben i lunchen <3

Nærmere kl 17.30 så kom jeg hjem til dette:

Jeg ble veldig glad i hjertet mitt! Samboer har også støvsuget huset, dette begynner virkelig å ligne noe :).

Herreminn…. er det bare meg som er gal (vet dere sier ja inni dere)? Jeg handlet etter jobb i dag, det ble cirka kr 2000,-, og etter et sykhusbesøk hos mamma, så skulle vi bare ha 4 stk Vossakorv til pinnekjøttet – det kom på kr 700,- gitt! Merkelig greier….

Men jeg vet at jeg ikke bør ha glemt noe, og at jeg har friheten til å be inn folk spontant på kveldsmat eller lunch – mat er jo for å spises :). Jeg pleier å ha familien på mat, men i år får vi se og heller ha maten tilgjengelig <3

Nettopp hatt besøk av fineste Janne, med en spennende pose på døra – jeg kan bare ikke fatte at jeg er fortjent så mange snille mennesker <3 Jeg er enormt takknemlig <3

Jeg har kosa meg på jobb med barn og voksne i dag, god og fin julestemning javnt over hele huset! Mye latter og moro :). Mange gode juleklemmer fikk jeg også 🙂

Vet dere hva jeg har begynt å glede meg til nå? Riskrem med varm Kirsebærkompott! Det må prøves og nytes – helt perfekt godt!

Jeg har en tett dag i morgen, men da er det også de siste ærendene!

Det blir en litt rar julaften med mamma på korttidsopphold, men helsa først! Og vi får hente hun hjem noen timer <3

Nå må jeg finne en lur måte å spre litt grønnsåpelukt i huset; åpen for forslag! He He He 🙂