FERSK ELLER FROSSEN RIBBE PÅ JULAFTEN?

 

Bilderesultat for gilde juleribbe(Google.no).

POENGET ER IKKE OM JEG HAR RÅD – MEN OM DET ER GRAVERENDE FORSKJELL?!

Jeg kan være ufornuftig som bare det jeg, bare jeg kan kose meg med det eller at noe gleder meg. Nå om dagene flommer det av julemat i butikkene og prisene og merkene varierer som bare det! Slik som pinnekjøtt, det kan jo være svindyrt (ha ha), og en er usikker i forhold til merkene og produsentene?!

Mulig jeg er litt tett i nepa, men denne ribba; er det så stor forskjell om du kjøper fersk Gilde tynnribbe eller om du kjøper frossen Gilde, tiner og steker den som det står anbefalt eller etter tips. Kjenner de som spiser ribba forskjell på om den var fersk når du kjøpte den og at den ikke har vært fryst lissom?

Jeg har ikke anelse, derfor må jeg bare spørre!

Kan det ha mer å si hvilket merke du kjøper enn om ribba har vært fryst eller ikke? Må bare lufte litt her 🙂

Bilderesultat for gilde juleribbe Bilderesultat for gilde juleribbeBilderesultat for gilde juleribbeBilderesultat for gilde juleribbe(Google.no).

Vær så god å bli forvirra lissom. Og er du 21 år og skal ha familien, eller spesielt svigerfamilien på julemiddag; ja da har en et ganske så høyt prestasjons press spør du meg!

Ja vi tar pent en ribbebit eller to på tallerkenen; og så denger vi på med forskjellige ting vi liker. De tingene vi denger på juletalerknen sammen med ribba har jo ganske så mye smak noe av det, grov sennep, rødkål/surkål, rørte tyttebær osv….

Med ribbefett rundt munnen og en stor sausflekk på den nye julekjolen, så sitter jeg fremdeles å lurer på om det er noe graverende forskjell på om det er frossenkjøpt eller helt fersk ribbe jeg har sitte å spist?

Eller skal vi bare kjøpe det dyreste for å være sikra? Tar gjerne imot tips!

P.s.; jeg har frossen Gilde Ribbe i frysa og den tror jeg jammen vi skal ha i helgen!

Bilderesultat for gilde juleribbe

(Google.no).

Ønsker dere alle en fin dag både med og uten Ribbefettglinsebart!

 

 

ER DU LITT “RUND” I STØTFANGEREN SOM MEG? ÅRETS JULEKJOLETIPS!

ÅREST JULEKJOLETIPS!

Jeg er selv typen som sliter med størrelser, men allikevel ønsker kle meg pent!

Nettopp derfor har jeg lyst å dele ut tips om denne kjolen. Den strammer ikke, du får ikke mageknip om du sitter for lenge; begrenset hvor lenge vi voksne kvinner kan “henge” i baren… Og sist men ikke minst; du kan spise dessert til du spyr!

Kjolen har pen passform og er i sort velur, vide og gode ermer. Prisen er ca. kr 400,-.  Den er fra Zara, de har så mye lekkert der nå, i alle fall i Polen og Italia!

 

 

 

 

Den har så fin lengde at du får brukt de nye moderne høye lakk og lær støvlettene du har kjøpt deg :). Jeg mener og syntes dette er en flott, stilfull og rimelig kjole – en kjole du vil føle deg vell i 🙂

Jeg er “litt” rund i støtfangeren, og jeg følte meg vell i denne kjolen!

 

Løp til Zara damer og ha en riktig fin kveld!

 

 

 

 

HAR JEG BLITT LITT KJÆRRING?

Mulig jeg har blitt litt kjæring – men kosa meg!

Er bare så fornøyd med hva jeg handlet av jule ting i Italia! Så har veldig lyst å vise dere! Ikke ofte jeg kjøper masse julestæsj, men dette var det så sjarm og romantikk i lissom.

Vi var i Verona og skulle inn i gamlebyen da vi så det var lys bak en gitterport; vi gikk inn og der var det den flotteste julestemningen med levende lys og utstilling ute. Vi gikk inn og der var det så overfylt at vi nesten ikke torte å puste!

Det var så mye lekkert der og det meste var håndlaget, men det er rart en blir så smågjerrig når en kommer i slike butikker? Nå sitter jeg hjemme å angrer for at jeg ikke handla mer.

I overskriften ser dere posen jeg fikk varene i; den var laget egenhendig på bak rommet og den kan jeg ikke klare å kaste, så nydelig <3

 

Rudolf har jeg en slede til her hjemme, så han trengte jeg virkelig!

 

Isopor i bunnen, og enda finere i virkeligheten!

 

 

Lys inni som dere ser; har så lyst å gå inn jeg :).

Disse tre flotte jule tingene kosta kr 380,-, jeg er bare såå fornøyd!

 

Husk; det er de små ting som teller og kan glede kjæringer som meg (og deg) <3

 

 

 

Tabu emne; Mor gleder seg ikke til jul – Obs: deppe, mimre og grine innlegg!

Går det virkelig an? Kan ei voksen mamma virkelig si noe slikt?

Bilderesultat for sliten julemamma(Google.no).

Menneskelig sett så kan faktisk ei voksen mamma få både si og føle slikt! Jamenn tenk på barna dine da? ja en gjør det, men følelsene er en helhet og noe som skapes innvendig ikke sant? I mitt hjerte <3

Det røde TABULYSET blinker febrilsk nå eller? Stakkars meg som føler det slik? Og hvordan får de rundt meg det i jula når jeg føler det slik?

Er jeg ei av dem som ikke orker eller takler førjulsstresset og ikke ser sjarmen ved å: “stå på hodet og pisse i vinkel”? NEI! Det handler ikke om dette i det hele tatt!

“Julelykken og familien som ble borte”, det kan være overskriften på en roman :). Poenget mitt er at jeg savner julen når jeg var ei uvitende og naiv jente på 6 – 12 år! Jeg savner at hele familien var sammen på julaften, savner til og med at Onkel leste fra Jule- evangeliet (kjeda meg litt), men det var jul! Mor hadde til og med en ekstra steik tilfelle det ikke holdt med ribbe og alt det andre. Vi var mange og slik var det hvert år, alle viste at min familie kom sist! Og jeg kom med små brennmerker på øra etter at mamma hadde krølla håret mitt og svidd litt borti øra mine He He.

Poenget er at jeg er litt trist og gruer meg litt til jul PGA at det forventes at alle skal være så jævla lykkelige! Alt er sååå idyll – alle blir bedt i sååå mange selskaper og har det sååå travelt med familiene sine! Jeg har det ikke slik jeg….

Joda jeg har det bra og fint i jula, og barna mine og samboer og de rundt meg har det veldig fint, fine gaver og flott og masse mat; det står ikke på det materielle!

Etter pappa døde og vi ikke hadde barna den julen så “rømte” samboer og jeg til Syden. Vi kan ikke gjøre det lengre foreløpig; vi tar hensyn til de rundt oss; de vi er glade i og som gjør oss glade <3

Den tapte lykke med alle de jeg var/er glad i …. Det er kun mamma og meg igjen av den forholdsvis store familien som møttes hos mor og far hver jul. Mamma er også syk, og jeg føler at livet er litt urettferdig og at de jeg elsker blir tatt fra meg… Mamma og jag lever på mottoet at vi skal leve og kose oss <3

Jeg ville så gjerne hatt alle hos meg på julaften, et langt bord med alle de i familien som gjorde meg lykkelig i barndommen – de skulle få være med meg og mine som gjør meg lykkelig pr. i dag.

Jeg tror rett og slett at jeg ønsker meg familien min tilbake <3 Jeg ville hatt alle rundt meg med både deres negative, rare og søte personligheter!

Jeg lengter nok etter langbordet med menneskene som  jeg aldri vil få oppleve <3 Mulig de har et slikt langbord i “himmelvåningen”? Men dit skal ikke jeg ennå! Hadde jeg fått opplevd dette langbordet en eneste kveld, og få tatt på alle de fine folka i familien min som bor i hjertet mitt – ja det ville vært min dypeste lykke <3 Jeg ville levd lenge på deres lukter, stemmer i latter og deres blikk med øynene  og en tåre i øyekroken <3

I nåtiden er det jeg som kjøper julenek til min mamma; jeg fikk alltid av mor. Før laget jeg delfiakake til pappa; nå er det min kjære Egil og jeg som gnur i oss den. For førti år siden var det mor som sprengte matbudsjettet til jul og forberedte Ribbe og skrelte poteter, i nåtiden er det meg… For ca førtiårsiden var jeg den spente jenta som våkna på natt til julaften og sjekket om julestrømpa var hengt opp – i nåtiden er det mine barn som gleder seg og er spente <3 For ca. ti år siden var det julaften når jeg kjente sigarlukten i stua – pappa hadde fått en eske av meg og bror i julegave – og når han tente den så var idyllen til stede. I nåtiden tenner du faktisk ikke sigar inne!

Bilderesultat for gammel julepynt(Google.no).

Alt dette ovenstående var jo jul for meg, det er jo lov da å savne, være litt lei seg? Og ja.. jeg er voksen, men det er vel i voksen alder en har evne til å føle på hva som er og har vært verdifullt i sitt eget liv?

Slik jeg ser det, så er det faktisk lov å føle som jeg gjør, og det er inget tabu! Vi er jo mennesker, og vi har lov å savne de som har stått oss nær og tatt oss med i deres tradisjoner; som vi igjen fører videre til våre barn!

Jeg har allerede noen dager nå hørt fra barna at de gleder seg til jul <3 Selv om mitt hjerte har følt litt annerledes, så skal de rundt meg få den beste julen de kan få uansett! Men det er så godt å få jobba seg litt igjennom denne tristheten som skal gjennom kroppen; slik som jeg har gjort med dette innlegget!

Det kan vell ikke bare være meg som har tenkt og følt slik til tider eller?

Så – tørk tårene, sett håret i en tull i nakken, frem med smultgryta, finn frem den gamle trebol len du har nøtter i, heng opp den gamle skrantne julestjerna etter mor og far, sitt hele natten og lage julekalenderen du hadde tenkt å drite i dette året – NÅ BLIRRE SNART JUL DAMER!

Bilderesultat for gammel julepynt(Google.no).

 

Godtmotklemmer fra “StålBjørg”

 

 

 

 

 

 

BLOGGING MOT MOBBING – UTFORDRING FRA “EI HEKS”

DET ER OSS VOKSNE!

Jeg har selv skrevet om mobbing som mine barn har vært utsatt for. Jeg husker vell litt mobbing selv på barneskolen, men pr. i dag så kalles det vell ikke mobbing hva jeg ble utsatt for. Slik jeg har oppfatning av så er det mange rundt min alder og foreldre generelt som sier de har blitt mobbet; og det er her jeg ikke får ting til å stemme…..

Bilderesultat for tenke ansikt emoji(Google.no).

Om det er sååå mange som har opplevd mobbing i sin egen barndom; så hvorfor ser ikke de sine egne barn? Om en har blitt mobbet selv, så skal en se kjennetegna og kjenne igjen dårlige holdninger og utestenginger osv. av for eksempel medelever?

For å ikke spole oss fast; så har jeg også veldig tro på selvtillit, selvironi og humor – har vi en balanse gang på dette så kan vi tåle ganske mye. Samt at folk tar mer kontakt når de opplever at vi kan le litt av oss selv og ikke minst vise våre svake sider noen ganger fra en humoristisk vinkel? Jeg tror på dette! Jeg som pedagog, tror på å heve barna fra barnehagen, piff dem fulle av selvgodhet og troen på seg selv og lag eksempler på at de andre kan vise at enkelt barnet kan noe de andre har lagt merke til osv. Det å vite at vi betyr noe er nesten like viktig som Omsorg – og uten omsorg så dør vi!

Mobbing er sår som aldri gror! Joda de leges til en viss grad; men den bitre smaken og det vonde i magen… den følelsen er ikke langt unna <3

Enkelt og greit; start med dine egne barn! Tørre å se de mindre sjarmerende sidene ved nettopp ditt barn!

Fra omsorgsperspektivet; HJELP DINE BARN TIL Å IKKE BLI MOBBERE!

MOBBING KAN SIDESTILLES  SOM Å STJELE – DU STJELER EN ANNENS HJERTE OG SELVFØLELSE OG RETT TIL Å VÆRE LYKKELIG <3

 

ALT VAR IKKE IDYLL PÅ ITALIA TUR NEI! Del 1.

Ærlig eller skryte innlegg etter Italiatur?

Jeg kan legge ut masse bilder og fortelle hvor herlig og flott vi har hatt det, og der vil kanskje misunne meg pittelitt, eller være glade på mine vegne? ;). Nei, jeg, mamma og min datter har ikke vært i Russland slik dere kan tro av bildet over, men i Italia – Bergamo området.

Hele turen var at vi hadde leiebil og at Pernille mor var min GPS med mobilkart og hjalp gamlemor gjennom mange mange mil i det flotte Italia!

 

Endelig var det min tur til å oppleve denne resturanten på toppen av Bergamo Alta – nydelig! Vi har opplevd utrolig mye, sett mye, sjarm og severdigheter og ikke minst shopping muligheter!

I Verona så fant Pernille plutselig Balkongen til Romeo og Julie, så veldig bra – vi hadde egentlig gitt den opp.  

 

Turen starta litt dritt, forsinkelse med flyet PGA glatt rullebane på Torp. Når vi skulle overta leiligheten, så fant dattera ut at hun hadde mista Passet sitt – jeg velger å ikke uttrykke mine følelser på det tidspunktet! Med dette fulgte det med to dager med pass styr, politi anmeldelser og ambassaden i Milano og jeg som var pissredd for å kjøre inn i Milano! Jeg er jo stolt av meg selv som blåste bilen i ca. 140- 150 km på Auto banen da!

 

Når nødpass var i Box og vi skulle kose oss, så måtte jeg ringe legekontoret i Norge. Jeg har nok ribbeins brist/brudd – så helvetes smerter at jeg måtte kaste opp! Jeg ble selvfølgelig redd også! Jeg har nok hatt et brist etter to måneder med hosting og en hendelse på Onsdagen gjorde dette verre – litt typisk dette da…

 

Nå har jeg gitt et lite innblikk i turen vår til Bergamo og omegn. Forteller mer siden med ord og bilder!

 

Håper dere har kosa dere masse også!

Vi blogges <3

 

 

Til Italia for å finne de styggeste Julegenserne!

Bilderesultat for brescia italia(Google.no). Bilderesultat for mat fra verone italia

Kvelden før Italia avreise…

Rart hvor mange småting en skal fixe før tur gitt?

Men at jeg gleder meg til tur med mamsen og eldste datter; ja det er helt klart! Som nevnt før så var mamma og jeg i Bergamo i slutten av Januar og kosa oss masse. Det er en litt annen temperatur nå, samt vi skal leie bil å kjøre litt rundt. Jeg må være pokker så gal som skal leie bil? Har kun sitti på i utlandet – aldri kjørt selv! Jeg sto og skrøt til en klassekompis i butikken akkurat at jeg kun hadde kjørt litt på Reperbanen! Marianne sa han; det er nok auto banen du mener sa han så omsorgsfullt – og det stemmer – det var auto banen jeg mente.

Bilderesultat for verone italia(Google.no).

Jeg har et par shopping mål, men mest av alt skal vi stoppe ofte å småspise og kose oss! Et av shoppingmålene er disse stygg kule julegenserne – må bare få tak i slik og litt kult fra et annet land. Og en Ralph Lauren veske som jeg tok på 4 ganger og ikke kjøpte; den skal jeg ha nå! Og litt annet julestæsj kanskje? Vedrørende den veska så hørte jeg min samboer sin stemme i det fjerne: trenger du den Marianne? Ugh så ufornuftig vanskelig, jeg var fornuftig men har aldri angret så mye på at jeg var fornuftig faktisk! Så denne gangen skal jeg kun høre på meg selv, mamma og Pernille – jeg vet de vil være enige med meg he he.

Bilderesultat for mat fra verone italia    Bilderesultat for mat fra verone italiaBilderesultat for mat fra verone italia(Google.no).

Tenker vi kommer hjem fulle av energi og veldig klare til å hive oss på Julekarusellen! Må bare legge ved et bilde av den beste kaka ever! Taramissu (slik jeg uttaler).

Bilderesultat for mat fra verone italia(Google.no).

Ta vare på hverandre <3 være ganske så ufornuftige og kose dere masse!

 

We bloggs 🙂

 

LITT KJEFT OG SMELL; MEN MEST FJELL (IDYLL)

 

FJELL HELG I BILDER

Om det var noen som kjefta og smalt litt; så var det nok meg. Det er dissa rutinene da…. Den forbannende doringen – du holder på å tisse i buksa – løper inn på doen og sjekker face samtidig som du smeller ræva nedpå doen! Du spretter like fort opp igjen – grunnet en dækel som ikke hadde lagt ned doringen! Som sagt så Pleier ikke denne å stå oppe, derfor sjekka jeg ikke heller he he.

Jeg har lyst å vise dere helgen min i bilder fra vårt vakre Fagerfjell.

Dere skjønner at jeg henger i bakre rekke på turen – digger å ta masse fine bilder!

Ønsker dere alle en fin ny uke! Klem fra engelen Gabriel <3

DEMENS – MOTTATT KURS DIPLOM PÅ EN MØKKASYKDOM!

Nei du,  jeg er ingen ekspert blitt!

I kveld har jeg vært på min siste kurskveld om Demens. Jeg har til og med mottatt Diplom!

Jeg vet ikke om jeg lært sååå mye, men jeg har følt trygghet og tilhørighet – det har jeg gjort! Og jeg vet hvilke tilbud som finnes for pårørende når Alzheimers rammer noen i familien. Men jeg tenker at veien må gåes av både den syke og pårørende, det må oppleves dessverre. En finner sine måter å takle situasjonen på, om det er den beste måten vil en skjønne i ettertid.

Jeg har jo selvfølgelig fått mer kunnskap, men det personlige tror jeg ikke jeg lærer på kurs <3 Men det er viktig å vite at hjelp kan fåes, men en får ta ting etter hvert som det dukker opp.

Kurs er gjennomført i alle fall!

Og det er mange i samme båt har jeg gjennom kurset skjønt.

 

Klemmer

 

 

ITALY – DAME – SPORTSBIL – OG TENA LADY – SEXYBRITT?

Bilderesultat for dame i sportsbil(Google.no).

Om en uke i dag – så sitter vi på flyet til Bergamo!

SexyBritt har nok ikke med, eller på seg noen Latex dress – men skitt au leiebil skal det bli!

Dere syntes dere ser en cabriolet eller en flott Alfa Romeo kommer rullende inn på parkeringa? I fører setet sitte ei dame med langt lyst hår og har dyre solbriller, med nesa litt opp i været. Døra går opp av seg selv, men det ser ut som dama har litt problemer med å komme seg ut av bilen. Dama har slitte og ødelagte knær, så hun må bruke litt tid på å reise seg opp. Hun tar et grepa tak i rattet med den ene hånden og den andre hånden utenfor bildøra. Det som for noen minutter siden så ut som Frøken strøken har noe annet fremsyn nå. Og Opp reiser det seg ei skikkelig Go`Rund,  SexyBritt pleier å si at hun har “bly shorts” (bukser siden høst).

Store slitte nuppete joggebukser med sæggerumpe og Tena lady bindet på halvtolv! Dette var saker det folkens! Blir nok ikke mange Italienere som løper mot den bildøra Ha Ha Ha.

Om en legger ovenstående fjas til side; så gleder jeg meg veldig til Italia tur med mammaen min og eldste datter! Italia har sjarm! Vi skal leie bil ja, og jeg har til og med måtte skaffe meg Kredittkort. Jeg har prøvd å unngått så lenge jeg kan, men når en skal leie bil så må en  jo bare ha kredittkort.

Været i Bergamo området skal være rundt 12 grader og sol, det er helt greit! Det er veldig inspirerende å ha en slik tur å se frem til – hente positiv energi rett og slett.

Bilderesultat for bergamo gamlebyen  Bilderesultat for bergamo gamlebyen Bilderesultat for mat i bergamo

 

Vi blogges folkens!

 

 

Bilderesultat for dame i sportsbil