Tenk deg om hvem du “dolker” i ryggen sånn like før helg liksom….

 

FÅ OPP ØYNENE FOR HVEM SOM VIRKELIG ER DER FOR DEG! 

Vi mennesker er rare skapninger og samtidig veldig heldige <3 

I dag har jeg for eksempel vært ute å spist med kusine og mammaen min, dette er stunder som er verdifulle og som jeg kan bruke som gode minner senere i livet. Først at vi gledes over at vi har planlagt treff, kusine bor langt unna, mer glede over at dagen er kommet! Glede ved igjenforenelse, prat og latter kommer fort igang. Prater om livets tunge ting, tårer er kun en styrke og tegn på tilliten som finnes rundt bordet. Glede når maten kommer på bordet, nydelig lukt og nydelig dandert. Det er rart at vi mennesker nesten alltid må si; gud så lekkert; og så mye – jeg tror ikke jeg orker alt! Men det meste går ned eller hva?. Vi fortsetter praten med dill i for- tennene og fett fra Spareribbsen glinsende på haka! Det hopper lett fra dypeste alvor til en intern fortelling om en døv person langt ut i familien og tårene kommer når vi prøver oss på hans uttale av enkelte ord. (mannen har vært død i ca 40 år, så slapp av). 

Min mor er bonusmor for min kusine som mistet sin mor tidlig. Vi må ta vare på hverandre og vi må være der for hverandre! Slike øyeblikk som dette koster så lite, men er samtidig så utrolig verdifulle. Vi har vært barn i sammen, vært glad i de samme besteforeldre, opplevd tap i familien, vært med på våking av syke i sammen, opplevd gleder og sorger gennerelt. Vi deler noe på godt og vondt, og det må vi ta vare på i sammen – det har faktisk gjort noe med oss! 

Grunnen til at jeg startet med ovenstående er at det er mange som faktisk ikke skjønner at de har mennesker rundt seg som er glad i dem og som ønsker være sammen med dem, dele og lage minner i sammen med dem. Noen ser seg ikke rundt, bakover eller forover – de ser bare sitt ego. For eksempel en reise, eller hyttetur etc. – de er så opphengt i de bestemte de ønsker å ha med, at de ikke bryr seg om de som står bak og gjerne vil være med. De som står bak; står alltid bak – for deg – for de ønsker og vil. De som står bak vet at du innen turen må dra alene – noe viktigere har dukket opp – du var ikke det viktigste – du var bare et alternativ. De du dolket i ryggen så på deg som en naturlig del av helgen, men du valgte å ikke se de <3 De fikk ingen ord om at du ønsket de med – de fikk ingen ord om at de betyr noe for deg – de fikk ingen ord om at helgen ville bli fin sammen med dem. Men de er fortsatt der – men du er ikke interessert å vite.. så du vet ikke. De er glade i deg og ville koset seg sammen med deg i helgen; men du har valgt å bli skuffet atter en gang av den samme, samt du ufrivillig får en helg alene. Dette kan være bror, søster, mor, far, svigermor, svigerfar, svigerinne, svoger med flere. 

Moral; sørg for å fortelle de rundt deg at de betyr noe – at de gir deg glede og at du er glad i dem <3 Det skumle vi mennesker kan gjøre er å ta andre som en selvfølge! Vi kan bli så opptatt av å please enkelt mennesker i livet våres at vi “glemmer” de som er der uansett situasjon – men som kanskje bare trenger å høre at de betyr noe for deg så står de ved din side uansett <3 

Det er mange som er ufrivillige ensomme og det er trist, og så er det slike ovenfor som på en måte dytter fine mennesker bort – de har på en måte valgt ensomhet, men skjønner det ikke selv <3

Bruk helgen på å sette pris på dine rundt deg og litt stort rundt deg. Si til morgentrynet at du er glad i personen, du får så uendelig mye tilbake! Nyt helgen med dine og sett litt ekstra pris på dem <3 En dag, en gang så kan det være for sent for noe så enkelt “jeg er glad ideg” “jeg blir glad av deg” “jeg bryr meg om deg ” 

Jeg skal nyte helg og høst og de jeg er glad i <3

 

God helg alle dere <3

 

DEN STORE TV`KVELDEN PÅ ONSDAGEN

 

I SKRIVENDE STUND SÅ RULLER DE TO FØRSTE EPISODENE MED FARMEN I BAKGRUNNEN PÅ TV!

 

Det er ikke ofte jeg setter meg ned i sofaen for å se på Tv, dette er også grunnet mye teit kropp. Jeg sitter som regel ved dataen, og får jo med meg det jeg ønsker på tv.

Nå for tiden så er det slik at jeg gleder til onsdager, masse fint på tv! Luxusfellen, Farmen, Voice og Boligjakten – Voice og boligjakten er topp! Elsker slike programmer!

Hvordan programmer liker du??

For å vise dere at jeg ikke “bare” har Tv-rompe; så skal jeg legge ved noen fine bilder fra turen jeg hadde sammen med avdelingen min i dag! Det er så utrolig godt å kunne få lov å ta med barna ut i naturen, se gleden, utfordringene som mestres stoltheten, sårheten av å ikke få til – men hjelpe de se løsninger. Interessen deres for den minste ting – utforskertrangen som jeg som voksen skal støtte dem i <3 Jeg er bare så innmari heldig!

Deilig temperatur og sol – ja det må jo bare bli bra?! Eller hva?

Håper du har hatt en fin høstdag også!

Nattaklemmer

Kveldsstemning i Heimen

Når kvelden igjen innhenter oss – kveldsstemning i heimen

Tørketrommel og vaskemaskin durer og durer, jeg tror mannen i huset har bretta 3-4 maskiner i ettermiddag – flinke mannen; takknemlig jeg.

Doen og vasken har fått seg noen “sprut” med kalkspray; rart med tannkremflekker og diverse do-flekker :).

Mor i huset har vært i butikken med sin mor, og handlet selv også. Fruktbollen som alltid står på stuebordet, er fylt opp med masse god fersk frukt (bildet øverst). Med mathandling følger smårydding på kjøknet og i kjøleskapet juhu så gøy :). 17 åringens “sunne” nyinnkjøpte frokost og lunch korn og vann er sett pent frem på bordet så det ikke blir å: lete og rope mamma i morgen tidlig <3 Lunchhorna fra gårdskveldens bakst er fryst til bruk som jeg vil kalle det :). Vesla sine bursdagskl’ær for i morgen er hengt klare på badet <3

Mor har kjørt i seg en pose med god gammeldags kino snop, selv om det ikke smakte slik 🙂

Det smakte fortreffelig godt samtidig som jeg satt å kikket på hyttekjøp (drømme, drømme Sørlandet). Livet var rett og slett på høyden der og da!

tilbake til kveldsstemning; Mannen ligger på sofaen og jeg ved dataen 🙂

Nå blir det å sette frem litt frokost tallerkener og matbox for morgendagen 🙂

Ønsker dere alle en fin fin natt <3

Hver for dere eller Deler du soverom med mannen/samboeren?

Bilderesultat for sovende ektepar(Google.no).

 

Nå om dagen sier jeg litt flåsete; at samboer og jeg er som et gammelt ektepar; vi ligger på hvert vårt soverom!

Jeg har blitt litt forfjamset …. dette på grunn av at ganske mange svarer at de og deres respektive også ligger på hvert sitt rom – ender i alle fall slik ila natten.

I går kveld prøvde jeg virkelig, men det var jo like før jeg strøyk med av Astmabronkitt eller nesten utviklet det :). Min grunn er at jeg hoster og hoster og hoster, har vondt i hele beinmargen og støl!

Akkurat nå er jeg glad vi har et rom “ledig”, slik at jeg drar med meg hotellputa mi og telefonen. Helt ærlig så fikk anfallet i går kveld meg til å tenke og skjønne at: jeg må ta en skikkelig sjau på våres soverom – det er for mye støv der inne basta! Og det hjelper lite når en er tullete i hals og nese fra før.

Tilbake til flåseriet mitt, det er faktisk ganske mange som ligger hver for seg! Det er jo selvfølgelig grunner til det, spesielt snorking er en av hovedårsakene. Joda det kan jo for en periode være en OP piffer i forholdet, men ikke over lengre tid! Det kunne jo vært litt kult om en plutselig fikk besøk på “rommet” da? Litt spennende, når jeg tenkte slik sist så sank forhåpningene med en gang jeg hørte den tunge pusten som skled lett over til snorking…Ja ja da sover han da.

Bilderesultat for dame i neglisje(Google.no).

Eller….. damer vi skal jo kunne overraske vi også!? Sende en melding til mannen, ikke pusemelding men en “ordre” kanskje? Om fem minutter har du å møte på mitt rom, for sent komming vil bli hard og uhemmet avstraffelse! HERREGUD DAMER… jeg tror det vil banke på FØR det er gått fem minutter! Men vi må være litt lekne og ha det litt morsomt! Men tilbake til virkeligheten; det var denne hostingen da, den ville vell tatt brodden av det meste av spenning? Bilderesultat for mann i lange underbukser(Google.no).

Ja, så er vi kommet i en alder hvor dette blir mer og mer vanlig det å ha vært sitt soverom, lite vi får gjort med det. Men det er jo ikke slik vi vil ha det! Om det er slik vi vil ha det, så er det vel bare snakk om tid tenker jeg <3

Jeg skal i alle fall ta en sjau på det felles soverommet og i mellom tiden tror jeg jammen jeg skal be til meg besøk! <3

ønsker dere en fin kveld videre!

 

MAT I FLENG OG LYKKELIGE BARN I HUSET!

Noen ganger er det greit å bruke søndagen til planer og i stand laging av ukas middager!

Det er en så himla god følelse når en føler at en ligger litt foran ukas tidsskjema! Jeg har vell ikke den følelsen så lenge, men jeg kjenner i alle fall på den i dag!

Nå har jeg vært flink å dratt med meg litt ekstra som er på tilbud, når jeg har vært innom matbutikker. I går så kjøpte jeg en bakk med 4 kilo farse. Bare den gleden som unga uttrykte når de så farsedeig er jo belønning for strevet nok!

Jeg stekte opp mesteparten til farsekaker, samt jeg laget en god form med farsepudding med en del purre oppi. Dere ser den røde kaffeskåla over? Lykken var høy når jeg gikk inn til kjæresteparet på 17/18 år og de fikk en prøvekake, plutselig var de på kjøkkenet og bare måtte ha litt mer :).

Jeg stekte og serverte også en skinkesteik ved siden av farseformen. Grunnen er at da har jeg litt middager fremover, i morgen har jeg for eksempel seinvakt – greit for mannen å varme mat til jeg kommer hjem når det meste er klart!

Jeg hadde kjøpt inn en stor purre, og jeg brukte bare en liten del til farseformen – resten har jeg lagt i fryseren oppe på kjøkkenet og veldig greit å bare ta ut en neve om vi skulle trenge det til noe mat :).

Må si jeg er litt fornøyd med meg selv i dag, og det er viktig at vi er noen ganger!

Da har jeg brettet om erma og er klar for å takle en ny uke med nye utfordringer! Foreldremøtene kom jo i fleng forrige uke, så altfor travelt skal det ikke bli :).

Husmor og mammahjertet dunket ved middagsbordet; vesla på 9,5 år mente at mamma var verdens beste kokk <3 Og Turtelduene, nøyt maten og begynte å drømme om surkål og diverse julemat. Dette er jo bare så hyggelig og ikke minst ekte bekreftelse på at de likte maten <3

Det sies at veien til mannens hjertet går via magen, men slik jeg ser det så kan det gjelde barna og deres minner også <3

Håper inderlig at dere har hatt en dag som har kommet dere til gode <3

Bruchetta som var noe av kveldsmaten i går kveld :).

 

Scoope flotte julegaver allerede nå?!

Nei jeg pleier ikke å være tidlig ferdig med julegaver, jeg pleier være seint ute og har personlige gaver! I år skal jeg prøve begge deler – i alle fall starte litt !

 

Jeg har ikke så veldig mange å kjøpe julegaver til, men noen er det og noen skal det være! Ville vært kjedelig å ikke hatt noen å kjøpe gave til!

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg falt litt for Georg Jensen, Et venninne tips under her kanskje? fine og billige!

DECEMBER TALES lysestake 2 stk.

https://www.georgjensen.com/nb-no/jul/december-tales-lysestake-2-stk./3586723.html?cgid=8

Pene, ryddige og billige kr 129,- for et par – altså 2 stk.

ELEPHANT lysestake, 4 stk.

Koster kr 849,- – disse kan også deles opp i for eksempel 4 små søte gaver, men en fin kjærlighet på pinne til <3

BLOOM saltkar med ske

Jeg elsker disse bollene, denne stilen med rene linjer – elegant og lekkert! Kr 339,-.

GRAPE stage 263B, stor

GRAPE stage 263B, stor

kr 80.600,00 – dersom det er noen du virkelig har tabba deg ut for he he. Eller ønske til deg selv <3
 
Jeg er også inne på Gant.no eller : http://no.gant.com/search/?q=shower+Matt
Forrige uke hadde jeg satt opp en bestilling på bla.  Dusj matter til ca kr 140,-. Jeg ventet for lenge så tilbudet gikk ut. Men poenget er å gå inn på  disse linkene innimellom, da kan en fort få kjøpt ordentlige og nyttige ting til en billig penge, og ikke minst: ganske safe å gi bort.
 
Shower Mat
Og et bevis på at merker ikke alltid trenger koste mer, men at en kjenner kvaliteten.
Ønsker dere en fin Søndag videre fine folk.
 
 

Petter og Vendela på en Grå Lørdag!

Bilderesultat for Vendela og Petter

 

Det duskregner ute, fargerike og vakre blader finner sin plass på bakken;

da bør det jo være flott å dra ned på et av byens sentre og se Moteshow med Petter og Vendela!

Det viktigste er at jeg er sammen med barna mine! Jeg vet at det også er fine tilbud på Favorittbutikken min “Tomine” – veldig god anledning til å kjøpe seg et greit antrekk en kan ha utover på Julebord etc. Det er også halv pris på undertøy fra Ganni, men tror ikke det er de stativene jeg kommer til å hive meg over.

Jeg bør vel evt. handle før moteshowet, for jeg ser nok ikke showet og da handler et antrekk som Vendela har gått med – tror ikke jeg klarer å likestille meg helt med hun og hennes kropp lissom. Men jeg og kroppen min er rund i kantene, derfor er det viktig for meg at jeg i alle fall føler jeg ser ok ut i klærne – og når en kan få kjøpt på halv pris – ja da er det jo ikke noe som er bedre enn det!?

Begge kjøleskapene er fulle av mat, men vet ikke helt ennå hva som kommer på bordet i kveldingen – vet at Turtelduene har planer om bakt potet med bacon, mais, rømme, hvitløksdressing med mer, så da ligger det vell an for et litt Tapasaktig bord med Spanske kjøttboller i knuste tomater og Focassia brød og en del deilig fingermat – en regnfull lørdag!

Nå skal mor finne Bankbrikka si og sjekke hvordan samvittighet jeg kan ha når jeg står ved disse tilbudsstativene :).

Ta vare på deg selv og gjør dagen til din!

 

Privatisering? – Et siste stikk….

 

Alltid vært litt betenkt mot privatiseringer også innen helse;

Du sitter hos legen, og legen presenterer deg for et firmanavn i en annen by som kan hjelpe deg med smertene… og du sier selvfølgelig ja! Har du vondt nok så sier du ja og blåser i at prisen er det dobbelte!

Uken før jul var jeg på besøk i Grorud dalen, jeg skulle ut på en veranda og hente kald brus. Jeg lukker opp døren og setter ut benet og der mister jeg alt av kontroll! Jeg smeller i planken, hele store meg oppå den stakkars venstre armen min! Min kjære sto inne og lo så han nesten gråt, jeg skjønner jo at han så det komiske – og ja…komisk var det! Det var som en sånn Breakdanser; snurra rundt og det stoppa aldri!

Verandaen var ca. 2 kvadrat, men jeg slutta aldri å spinne rundt, klart det var festlig å se på! Samboer skjønte alvoret i fallet og at det var speilblankt på impregnert plank med kuldegrader. Han spurte om vi skulle kjøre på legevakta, jeg satt stille å smilte og knuget på armen, sa ingenting bare satt der og hadde møkka vondt. Neida….ikke noe legevakt! Jeg heiv innpå en Panodil, det prikket og verket i armen…. Etter dette fallet så har jeg hatt vondt i armen og jeg har kun klart å løfte den bitte litt opp – og det er jo praktisk når en jobber med de minste?!

Skjønner ikke hvorfor vi lissom skal være så jækla tapre? ikke gå til lege, det går snart over osv… Forrige uke så sa det stopp i den armen og derfor måtte jeg til Sandefjord i går. Min fineste mamma ble med meg og hun fikk se Sandefjord, vi spiste på “Baguetten” Nydelig mat! Og ikke minst Eplekake med masse rare frø i! Vi delte fra en søt liten skål som en kjærestepar <3

Inne hos Vestfold Fysikalske eller hva det het; så var jeg der inne i ca. 9 minutter! Og det kosta kr 900,-,  Siden det er privat så MÅ de jo også ta vare på kundene slik at vi evt kommer tilbake; og ja det gjorde ham! Kunnskap og service gikk hånd i hånd! Han viste meg et utrolig apparat og der fikk jeg se armen min og til og med blodomløpet i armen, jeg ble mektig imponert!

Og joda… det var IKKE senebetennelse som legen her hjemme mente, det var fallet som jeg mente! 1-0 til meg! Veldig glad det ikke var noe Frozen schoulder osv.! Jeg fikk en Kortison sprøyte og legen mente at det skal faktisk hjelpe meg og at jeg ikke skal trenge å komme tilbake!

Privatisering? Joda… i går var det i alle fall god hjelp for meg! Ikke gå nesten et år slik som meg om dere slår dere! Veldig dumt!

Vi krysser fingra for at jeg fikk mitt “siste” stikk i den skuldra og at vondtene er over!

På vei hjem stoppet vi på OBS Coop Foksrød, stor butikk! Ei kollega ønsket et par scherrox til dattera, så da stoppet jeg og hjalp hun med det ;). Greit med litt andre ettermiddager og veldig greit å komme hjem til Taco på middagsbordet også!

Jeg ønsker dere en super duper Lørdag <3

 

Hei du Fisefine drittkjærring!

Bilderesultat for miss bucket

Du og jeg har akkurat vært på Demenskurs i sammen ikveld….

Jeg vil at du Frøken SNURP skal vite at i dag var det 4 møter som jeg var innkalt til, men jeg valgte selvfølgelig Demenskurset i Kommunen sin regi.  Jeg vil også du skal vite at jeg har vært en hel dag på jobben med barn mellom 1-2,5 år, givende men slitsomt. Jeg vil også du skal vite at jeg er potteforkjølt og vurderte veldig om jeg orket noe i det hele tatt i kveld. Men etter jeg hadde laget middag til 5 stk mennesker så fikk jeg lurt til meg 20 minuttersdupp, og duret  avgårde til samme sted som deg. Jeg har behov for å vite og lære, akkurat som du sikkert.

Jeg la merke til deg sist, men også i dag; du hadde med mor di i en stor rullestol. Du satt og gikk rundt med nesa så høyt i sky at du nesten dro støvet av lysstoffrøra i taket! Høy på deg selv….

Du hørte at kursleder ønsket meg velkommen, og at jeg sa at jeg satt meg på den aktuelle stolen, slik at jeg kunne gå ut om jeg hostet og at kursleder syntes det var sprekt at jeg kom. Du hørte også at foredragsholderen snakket med meg og syntes det var betryggende at det var flere hostende og forkjølte mennesker tilstede.

Du og din mor satt ca. 2-3 meter fra meg. Helt ærlig skjønte jeg ikke helt hva du gjorde på det kurset, for du ajerte og styra så mye at du neppe fikk med deg særlig info. Du var vel ca. 75 år og moren din kunne sikkert vært 95 år, men du hadde pakket hun inn i tepper så vi så kun nesetippen hennes. Du er ei dame som ønsker og fremstå som fin, men du raste rett igjennom kvalitetskontrollen for min del. Ei SÅ fin dame som deg, hadde ikke “orket” og reist seg opp midt i kurset og gått frem og hentet et pledd og pakket det rundt seg, så fisefin var du ikke… med tanke på alle Bakteriene som det pleddet kunne inneholde – virket nesten som du puslet rundt i din egen stue. Og stakkars moren din? Du hadde bekledd hele hodet hennes med perle og pyntespenner, det var nesten ikke et sted vi så hår eller hodebunn! Jeg er sikker på at dama er full av nikkelalergi i hodebunnen i morgen! (håper det er verdt det).

Midt i kurset så reiser du deg opp igjen…men da begynner du å flytte på stolen til din mor og pakke sammen…. Kursholderen som satt ved siden av meg spurte om alt var bra? Du din drittkjærring sa med nesa i lysstoffrøra; Jeg skal bare flytte meg og mor bort fra hun der som hoster så fælt og nikket mot meg! Alle hørte og kikket da mot MEG…

Gud bedre, det var like før jeg sa noe, samt jeg vurderte å reise meg å dra! Og hun som satt sammen med meg sa at det virket som jeg hadde Svartedauen He He. Jeg tenkte jo i mitt stille sinn at slikt sier mann bare ikke når det sitter 30-50 mennesker i et rom! Hva pokker trodde hun at hun var? Og jeg vet at hadde noen av mine barn sagt noe slikt til andre mennesker så hadde det vært rett ut!

En ting er de småteite spørsmåla du stilte, greit nok – men du kunne vell rørt såpass på leppene av vi skjønte det var du som snakket med en gang! Og sist men ikke minst, du måtte reise deg opp og gjøre deg viktig og takket høyt for deg, og du måtte si at taxien sto og venta på deg og mor <3

Jeg ser det slik at moren din er nok ikke overhengende stolt av deg etter din opptreden i kveld. litt kynisk så håper jeg hun ikke var i stand til å oppfatte! Og bare for å rote litt til dette fisefine; Hadde du vært så fin/rik som du ga uttrykk for og hadde du så vært så glad i mammaen din som du prøvde vise – Ja da hadde du faen ikke dratt hun med ut på dette kurset! Du hadde betalt noen for å være der for moren din!

Fine damer driter også skal du vite!

Neste gang skal jeg pokker meg legge en PROMPEPUTE på stolen din!

Det at du nedverdiget meg slik i dag – ja det var ikke greit! Jeg skal finne på noe Dævelskap innen dette kurset er slutt!

 

 

Middagstips; Ca kr 120,- for middag til 5 stk?

 

Mariannes Grasiøse fiskepanne

Siden “mor” er potte forkjølt, så ønsket hun en lettvint middag i dag!

Det ble ikke helt slik, men jeg slapp butikken da :).

Jeg hadde to poser med First Price Torskefilet – ca.  gram i hver pose.

Mens fisken tinte så laget jeg båtpoteter. Jeg brukte Wok stekepanne, tok i olje og saltflak. Jeg brunet potetbåtene så de ble noenlunde møre. Jeg helte båtene over i en langpanne med olje og salt som sto klar. Inn i varmluftsovn.

Jeg la fisken i en litt mindre langpanne med litt gressløk over, dette med et steke papir i bunnen. Jeg strødde masse gulrot skiver over fisken og helte over en liten kjele med tyknet Bergensk fiskesuppe – jeg brukte mest fløte og litt vann til sausen, litt mindre væskemengde PGA den skulle tykne litt. Fisk, Gulrøtter, fiskesuppe og litt senere strødde jeg over to pakker med bacon jeg hadde sprøstekt!

Begge formene sto sammen i stekeovnen ca. 20 minutter, potetene hadde stått litt lengre enn fisken.

 

Fisken kostet ca. kr 80,- totalt for to poser, bacon var kjøpt til kr 19,- tidligere, fiskesuppen kr 12.90, fløte ca. kr 25? Poteter og salt/olje hadde jeg.

Til middag var vi: to staute karer, 1 barn, en mamma og ei bestemor og ennå er det mat som venter til dattera på 17 år kommer hjem fra jobb i kveld <3 6 stykker altså!

En flott middag på en flott onsdag! Uten masse rare krydder osv. som må kjøpes inn 🙂

Pris og tid avhenger av hva du ønsker som tilbehør, hvordan du planlegger og selvfølgelig hva du har hjemme. Her er det rom for kreativitet!

Vesla på 9 år har syklet opp til Mimmi, med middag og en kopp med litt sjokkis til dessert <3 Spent på tilbakemeldingen <3

Prøv da vel 😉

Marianne