Skolesvømming 1975-80 versa 2017 – Bør jeg anskaffe advokat lissom?

 

Bilderesultat for ludvig Paulsen rosa buss

Det er ikke så veldig ofte jeg er usikker på meg selv i forhold til barna og skolehverdagen – men nå er jeg rett og slett jækla nervøs!

Vesla starter med skolesvømming nå, kjære vene for et styr!

Det er SÅ mye meldinger og retningslinjer og informasjon at jeg blir stressa, enda jeg er vanligvis ganske cool! Jeg sitter å nileser nå kvelden før, herregud bare jeg ikke glemmer noe eller har oversett noe; redd for å være dårlig forelder, eller at svømmetimen til velsa skal bli spolert grunnet i at jeg har glemt å lese, skrive under eller pakke noe! Jeg har merket alt fra Fjellreven sekken hennes, såpene, trusene og sokkene, børsten, den lille stoffposen med Shampo og såpe i, håndklærne og til og med den tomme bæreposen til vått tøy har jeg navnemerket!

Vi har fått en lang liste, som jeg igjen som foresatt har måttet gå igjennom med vesla nå i kveld! Det er her jeg lurer om jeg må anskaffe en advokat? Tenk om vesla bryter noen av punktene på lista? Tenk om jeg ikke sender med to stk håndkleder, men bare et? Tenk om hun bruker for lang tid i dusjen? Tenk om hun ikke går rolig ut i svømmehallen ved beskjed? Tenk om hun ikke setter seg rolig ned på benken? Tenk om hun ikke følger hallens reglement? (Spesielt; ikke stupe på grunna, ikke ta salto fra kanten, ikke ta på andre i vannet som ikke ønsker det under frileken, ikke skli med hodet først i sklia, ta hensyn til andre i vannet).  De skal tørke seg etter dusjing før de går inn i garderoben (altså fra dusjdelen der det er stor plass til det. De må gjennomføre øvelsene og høre på lærerens forklaringer.  De må oppføre seg mest mulig rolig og stille i garderoben og ikke legge klær på gulvet (legg dette i de tomme skapene, eventuelt benker eller knagger). Ingen løping i garderoben eller dusjen.  De må gå rolig, det er ikke lov å løpe i svømmehallen! Det er også mulig for meg som foresatt å få tilsendt plan over undervisningen over året om ønskelig :).

Om dere er like under og over femtitallet som meg og hadde skolesvømming på sytti og åttitallet, så hadde neppe foreldrene vår slik instruks’ drukning før vi skulle ha svømming? Jeg tror at skolen rett og slett forventet: god oppdragelse og god utførelse av skikk og bruk fra barnas side! De forventet at barna hadde meg seg skikk og bruk fra hjemmet! Som barn hadde vi lite lyst at vår far med streng og rolig stemme skulle rope på oss; og når vi nærmet oss faren vår så ville han ropt; HVORDAN I HELVETE HAR DU OPPFØRT DEG SIDEN VI HAR FÅTT BREV/TELEFON FRA SKOLEN????

Vi måtte pakke svømmesekken selv – eh… sekk? de fleste hadde en bærepose med svømmetøyet i! Tror det var flertall som ikke hadde med rene truser og sokker, de var jo rene i morges? Merking av klær osv.? ingen hadde strykefri merkelapper den gangen! Sprittusj fantes evt. Glemte eller mista du noe, så var det bare å ta med seg ei venninne å spørre etter skolens eller svømmehallens vaktmester og lete febrilsk etter ditt gjenglemte! Det ble ikke innkjøpt nytt såpesett til neste svømmetime, da måtte du si til noen i klassen at du kanskje hadde mista og spørre pent om å få låne? Rakk du ikke skolens svømmehall buss, så var det bare å løpe som fanken ned til svømmehallen! En kom ikke hjem å sa at en ikke hadde svømming PGA en ikke rakk bussen! Merk dere hva jeg skrev nå; vi løp ned til svømmehallen – barna i dag hadde ikke klart å finne veien hjemmefra til svømmehallen! I alle fall ikke vesla her! Tror/vet ikke hun er alene om det. Barna i dag hadde nok gått gråtende inn på Sfo sagt de ikke rakk bussen og fått undervisning med en annen klasse. Og skolen hadde sikkert fått telefon av sinte foreldre som mente at barnet dere har fått en traumatisk opplevelse siden skolebussen kjørte fra dem!  Om vi ikke løp til svømmehallen, så måttet vi sitti skamfulle på skoletrappa og vi ville nesten spydd av nervøsitet når de i klassen gikk ut av bussen og lo av deg pga du ikke rakk det – og NEI DET BLE IKKE KALT MOBBING!

Tror også at min far viste lite om når og om, jeg hadde svømming på skolen! Vet også at min far aldri ville spurt om plan for undervisning – ungene hans skulle lære å svømme ferdig med det!

Motsetning til sytti og åttitallet – så kan kanskje toppen 1/3 av barna i en klasse svømme! Vet om syttenåringer som innrømmer at de ikke kan svømme!

Og hva var det beste med hele skole svømminga på sytti-åttitallet?

Jo den høylytte rosa leddbussen som kjørte en glad syngende skole-klasse fra svømmehallen! en buss sjåfør en bussjåfør det er en mann med godt humør!

Bilderesultat for ludvig Paulsen rosa bussBilderesultat for ludvig Paulsen buss

 

Veldig glad jeg er født i 1968 jeg! Fått med meg både folkeskikk og god oppdragelse i ryggsekken <3

 

Erna og Jonas, er dere der? BLIR SVETT I TRUSA AV DE POLITISKE DEBATTENE PÅ TV!

Jeg er for Demokrati, og liker å lære barna i barnehagen om at vi lever i Demokratisk land også! Dette styrker også barnas selvtillit som de sårt vil trenge som voksen!

 

Jeg har akkurat hørt på Tv2 med ryggen imot, egentlig like bra for det var orda som gikk inn i hodet mitt og ikke hvordan mimikk og sminke osv.ga inntrykk på Tv`n. Det var Erna og Støre, Statsminister kandidatene våre. Jeg ga meg ingenting å tro på Erna og Jonas!

Det lille kvarteret ga meg absolutt ingenting som kunne være grunnlag for at jeg skulle velge akkurat en av de to kandidatene! Igjen sitter de å skylder på hverandre! Det første minuttet var de empatiske mot hverandre, og de delte lissom frivillig det som var positivt. Jo det er mye positivt i Norge, Et drittbra land å bo i! Det kan ingen ta fra oss, men det er en del lover og regler og ikke minst avgjørelser som vi kunne vedtatt mer fornuftig på et Cavaparty hvor alle hadde tort å være ærlige og ydmyke!

Men Erna og Jonas; slik dere satt nettopp, så viser dere barn og ungdom at det å sitte å skylde på hverandre er greia lissom; ikke være ydmyk og for Guds skyld ikke innrøm at deres parti kanskje ikke ville tatt den samme avgjørelsen neste gang? Jeg innrømmer det innimellom på jobb og privat, ikke alle situasjoner og hendelser en er stolt av og ikke vill gjort på samme måte neste gang. Lære og feile, og ydmyk og våken voksen!

Jeg driter i hvem som har brukt mot underskudd og jeg driter litt i om veiutbygginga stopper et spesielt i landet, det pågår et annet sted uansett. Vi har leid bil i mange land, Norge er et av de landa med dårligste veier og veinett!

Erna og Jonas; jeg vil at dere skal TREFFE meg! Dere må kunne innrømme at løftene vil bli vanskelige å gjennomføre, men dere må vise vilje og dere må satse og ta sjansen på nederlag – akkurat slik vi andre må gjøre her i livet. Livets nederlag står jo på rekke og rad i perioder, og det er her dere skal treffe meg! Det er her og nå dere skal kunne ta avgjørelser for folkets beste, blant annet meg!

Jo… dere nevnte en ting som jeg også har lurt på og vi har snakket om i selskaper osv., dere har sikkert svaret; Jeg/vi har snakket med menn fra fylte femti og spesielt etter femtifem år – de sliter med å få ny jobb og de er bekymret og jobben står i fare. Jeg skjønner bare ikke?? Antakelig ikke småbarn og dertil hjemme med sykt barn dager, pålitelige, blir ikke slitne av å jobbe en 37.5 timers uke – (ungdommen trenger nesten en fridag etter en arbeidsdag), de ønsker viser resultater, de ønsker ta ansvar, de legger ferien etter når oppdragene på jobben skal være ferdige osv., de jobber ekstra og avlyser private avtaler, er dønn lojale mot jobben sin, og sist men ikke minst – DE MØTER OPP PÅ JOBBEN! mens mange av den yngre garde er hjemme i senga PGA samme symptomer – dette er ingen hemmelighet!

En annen ting; hvorfor skal det være så jækla vanskelig for foreldre med kroniske syke barn? For det første er det ikke alltid nok avlastningsboliger og for det andre er det en kamp mot våres system for at de skal kunne være hjemme å ta vare på barna sine! Medisinering, fysioterapi, sondemat, stell og mer! Det er ikke noe valg når en får barn med diagnoser og kroniske sykdommer, en mister inntekt for å gi barna omsorg?

En tredje ting; jeg mista en bror i psykisk syke, ambulanse, lege og flere etater fikk “ris” av fylkesmannen og der stoppa det; det ga ikke oss bror tilbake! Men det som er det viktigste er for meg i etterkant; er bemanning nattestid på psykisk helseteam – det er jo om kveld/natten som angsten slår til som verst. Bror hadde ringt at han prøvde ta livet sitt, ambulansen ønsket ikke hente ham, de ba psykisk helseteam hente ham – de var på døra hans – de ringte på – og gikk for han lukket ikke opp! En som er full av alkohol og tabletter lukker vell ikke opp døra? Poeng; psykisk helse team tok IKKE i dørhåndtaket hans! De hadde ikke omsorgen de skulle hatt i jobben sin, når de vet en ønsker ta livet sitt! Bror hadde satt døra ulåst for han ønsket hjelp, døden tok ham! Tidsmessig var de der slik at han kunne vært reddet! Bør det ikke være profesjonelle fagfolk jevnt over? Erna og Jonas; dere skal treffe meg i valgløftene deres!

En fjerde ting; Uten å si for mye så har min mor fått en diagnose, som ikke går hennes vei, og lappen er fratatt. Jeg er den som er igjen etter far og bror er døde, får å kunne kjøre mor til spesialister hvor det er viktig at familien er med, så må jeg ta fri uten lønn! Joda mor har penger og hun betaler meg; men er det riktig; mennesker med diagnoser skal ha med pårørende som må ta fri uten lønn? Erna og Jonas; litt kynisk; så er ikke dette en selvvalgt situasjon!

En femte ting: Jeg har en nær venn som har holdt på med stråling og cellegift et år, ingen ferie eller sosialt på over et år, eller inget “liv” ville kanskje personen sagt, med et barn oppi det hele; så fort de er ferdige på daglige turer for cellegift nesten, eller dette sykemeldings året så er det rett tilbake til jobb… om ikke taper de penger – må ta perm uten lønn for å komme seg ovenpå og finne tilbake til livet? Erna og Jonas, henger dere med? ingen personlige tragedier i deres familier?

En sjette ting; Vell og bra med fraværsgrensa på skolene, men vet dere hvem som må ta fri fra jobb og kjøre ungdommen til legen for at de skal få legetime og bekreftelse på diare`? ringe å styre i arbeidstida, ned å hente bekreftelse hos legen senere? Betale ca. kr 200-300 for denne bekreftelsen? De pengene er ikke det verste men frustrasjonen og styret!  Her vil jeg nok si; gratulerer med dagen! Dere har skjøvet mer ansvar til oss som ikke skal ha syke barn etter de er tolv år husker dere? Dere har ikke ungdom i huset selv Erna og Jonas? Jeg bare lurer :).

En syvende ting; Hvorfor er pappaer mindre verdt? Hvorfor skal det være så mye vanskeligere for dem å få lov til å ta ansvar for deres enge barn? hvorfor får så mange mødre nekte fedrene samvær med barna sine? Det er bitterheten deres og egne avgjørelser som sørger for at de blir splittet fra far som små – alle trenger en mor og en far! Mens om far skal kjempe så koster det penger og de må gå til rettsak osv., mens mor kan holde igjen, gå trygdet og forme disse “kafe`” barna som vi har hatt i litt fagstoff! Er det bevist eller noe forskning på at fedre generelt er mindre egnet som foreldre enn ei mor? Erna og Jonas, henger dere med, har dere barnebarn og deres sønn ikke får se barnet sitt og hele familien føler på sorgen og må gå på tærna for ei ungjente som får bestemme over andres liv? jeg bare lurer? For mange har det slik, dere skal jo treffe meg og folk på bakken som meg, så dere bør jo vite?!  

Det er jo selvfølgelig flere ting som en er uenige i og som alltid vil være “dumme lille Norge i et Nøtteskall”. Noen ganger eller ofte blir landets snillisme utnyttet, men det får vi takke oss selv for pga. lover og regler. Og at folk som har myrdet og ødelagt mennesker for livet; de sitter ikke igjen med studielån slik som deg og meg – nei de kan gå rett ut i jobb med en tittel! Mens vi som er vår beste alder og det mener jeg; rundt femtiåra – frisk og grei økonomi – vi er i den beste alder! Men når vi begynner å få penger og komme oss ovenpå, så må vi hjelpe studentene våre! Noen kjøper leiligheter til deres studenter, andre av oss sender måntlige buffere! Studenten sitter igjen med ca kr 2000,- eller si kr 2500,- de skal leve for en måned, jo da det skal gå akkurat vedrørende maten – de lærer mange knep og ting som er verdt husmor emnet videre i livet; kjøpe first Price skinke og klipp opp og ikke kjøpe smårettskinke bla :). Men skal de klippe seg, ut på byen, eller hjem til en familie som trenger dem; ja da bruker de over kr 500,- i reisepenger! Jeg klarer ikke helt se det logiske at en morder eller en som har ødelagt andres liv skal sitte igjen med samme tittel som mitt barn og da spesielt uten studielån?!

Jeg/vi er fosterforeldre for min niese; når jeg jobbet i kommunen så fikk jeg en lønn, jeg starta i privat barnehage – da ble fostermors jobben en biinntekt, og over kr 20 000,- i baksmell. Gjør ikke jeg både Norge og ikke minst barnet en omsorgstjeneste? Hadde gjort det samme med mindre lønn, men hva med verdsetting? Bare lufter her jeg Erna og Jonas <3

 

Jeg er en av de som dere trenger stemme ifra, jeg er en av de som kjenner på livet og må forholde meg til lover og regler dere er med å vedtar. Det er meg dere skal overføre tillitt til! Det er slike som meg som virkelig vet at vi må brette opp erma og stå på videre for våre barn og familiers skyld. Det er slike som meg som henter styrke igjennom nederlag og tøffe perioder i livet! Det er slike som meg dere skal få på laget! Og det er slike som meg/oss på bakken som virkelig vet, dere står på sidelinjen i forhold til oss, det skal dere vite. Lokalpolitikerne ser gudskjelov mer av livet, skjebner og gleder.

Erna og Jonas; gi meg en knallgod grunn til å stemme på dere?! Hva vil ditt parti berike eller styrke mitt live med? som femtiårig snerpe eller som pensjonist og gammel i Norge? Gi meg noe å tro på!

 

Jeg har bevist ikke satt inn bilder i dette innlegget, det kan være like kjedelig som Tv-debatten he he.

Engasjerte klemmer fra ei blond arbeidende husmor <3

 

 

Ikke sutre! Dagen er din!

husk det – dagen er din og blir som du tillater <3

I alle fall nesten da :). I dag har akkurat du alle muligheter for hvordan dagen skal bli! Ja det er hakket skarpere i luften, men sola skinne og bladene er grønne! Skal du sitte inne i slåbroken å deppe, kjenne på vondtene eller se på alt kaoset hjemme som ikke blir gjort av seg selv?

Jeg snakker litt til meg selv også dere :). Men jeg er så heldig at jeg har en jobb å gå til, et sted hvor jeg trengs og kan være til nytte <3.

Følelsen av å bety noe vil alltid være til stedet; enten du er slik eller slik! Om du har en dårlig dag, så er kunsten å “ta rotta” på det negative og gjøre den om til din positive dag! Vær gal og gjør noe du aldri pleier, ta på tur klær, pakk en liten sekk med kaffe og kjeks, og gå inn i skogen, eller kjør til en båthavn, strand og sett deg ned å sug til deg all den styrken som kommer med vinden og bølgene! Dette høres flåsete ut – men det kan funke – tro meg!

Krangla du med samboeren i går? Overrask ham med hjemmelaget brød, eller kanelsnurrer eller en go`middag! Kle deg pent og stå klar med middagen <3

Dårlig samvittighet for noen du aldri besøker, eller besøker altfor lite? Overraske deg selv og personen, om det er den gamle tanta, ei venninne eller dine foreldre! I slike tilfeller er det nesten sikkerhetsgaranti for at det blir vellykket! Eller ta dem med på en liten kjøretur, trenger ikke være langt; bare ut og stoppe for en kaffe kanskje? Bak en kake og be noen til deg?

Dagene våre er så aktive og fulle og går av seg selv ofte, men når ting er bæsj så er det så lett for at vi selv gjør ting enda mer bæsj og livet stopper opp! Vi har så utrolig mange muligheter rundt oss, som ikke trenger å koste all verdens.

Gleden vi stadig er ute etter; finnes inne i ditt hjerte! Ingen andre som kommer til deg å serverer glede på et sølvfat, du har den selv inni hjertet ditt <3 Veien inn til ens eget hjerte kan være lang noen ganger ja, men husk: at det er du som er sjefen!

Kom deg ut og i gang og finn gleden i hverdagen din!

HUSK AT DET ER MENNESKER SOM IKKE HAR DE VALGENE VI HAR! SOM FEKS HAR EN SYKDOM SOM IKKE VIL BLI BORTE FØR DE SELV ER BORTE: OPP MED HAKA OG NYT LIVET FOLKENS! SUTRESJUKEN GÅR OVER!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q8ulyM8TLMQ

Med litt humor så har jeg lagt ved en link fra youtube, Arja med : jag vil takka livet 🙂

 

HVA POKKER LAGER DE BILER AV FOR TIDA?????

I DAG VAR JEG BRYLLUPSBARNEPASSER…..

Og slik det er i dag så må barna ha egne bilseter selvfølgelig, men det er ikke bare det, de setene må jo passe til bilen også – der falt vi igjennom; med 3 gamle biler i stallen! Så jeg fikk kjørt opp flott ganske ny og fancy bil i går kveld.

Nå skal jeg dra dere noen tiår tilbake… husker dere for tja… over 40 år siden? si femogtredve år siden da, så høres det ikke så ille ut! Ja da kjørte vi biler UTEN belter, bikkje og unger bak i, og som vi prata om før, foreldre som røyka i bilen UTEN å nesten bli meldt til barnevernet.

Men dere husker Lierbakkene og Tjeldstad bommene? Husker det også var veldig kø på det verste! Jeg og min familie var på tur hjem til Horten, pappa Peder kjørte og Mor satt foran sammen med ham. Peder kom plutselig på at lommeboken hans med mynt til bommen; lå i hanskerommet som faktisk måtte låses opp! Av alle ting så tok han ut nøkkelen av rattlåsen og ga til mor så hun kunne låse ut lommeboka! Gud vet, men tror pappa skjønte fort at han glemte å tenke på “rattlåsen” – tenk dere selv! Det vil si at når han svinga litt på rattet så låste han rattet! Ja ja jeg sitter jo her som 49 åring i dag, så det gikk jo bra, men at det er en historie som stadig blir dratt frem –  ja det er det!

Nå hopper vi frem til i dag, den 26. August! Jeg får en telefon at jeg skal overta det ene bryllupsbarnet som er syk, og skal kjappe meg slik at tante og onkel rekker bryllupsmiddagen! Vesla og jeg løper ut i bilen, jeg trykker på låse opp knappen….Men hvor pokker er nøkkelen til bilen, vet den er inni dingsen, men den kommer Søren ikke ut! Herregud, hvordan skal jeg starte dette greiene da?! Vesla sa til meg; trykk på den Powerknappen mamma! Nei glefsa jeg, det er jo til stereoanlegget! Svetten rant! Jeg måtte selvfølgelig ringe brura! Joda, legg nøkkelen i konsollen og trykk på Powerknappen og hold inn bremsen Marianne!

 

Noget flau så føyk det tanker som; tenning, rattlås, nøkler inn i tenninga, vri om og bilen starter lissom! Men neida, bare nøkkelen er innenfor Fylket så holder det å trykke på Power?!

Helt ærlig; jeg følte meg gammel i dag altså! Hva blir det neste lissom?

Tror moped vil være det tryggeste for damer rundt femti jeg He He.

DET VÆRSTE AV ALT VAR AT VESLA PÅ 9 ÅR HADDE MER PEIL PÅ BIL ENN MEG!

 

GOE KLEMMER <3

Oppfylle ALFA drømmen eller være fornuftig?

Jeg får den ikke ut av hodet…..

Jeg måtte inn på finn å snoke i går og MÅTTE bare se om det tilfeldigvis var en av min drømmebil til salgs…. og det var det!

Det er noe med Alfa Romeo Spider!

 

En annen bil som da er nummer to i ønskedrømmen er; Mazda mx5 og mx3:

Jeg skal evt holde meg på et lavt prisnivå, en slik bil har som regel kun to seter og er verken fornuftig eller praktisk! Men at jeg og bilen ville fortjent hverandre….Ja det er en sannhet <3 Vi lever bare en gang pleier jeg å si, og noen drømmer skal jo oppfylles? <3 Det er den røde øverste som jeg gjerne skulle hatt i gårdsplassen her!

Mamma har en Mazda jeg kjører hun i til handling osv, så vi trenger jo ikke flere biler – men det er denne drømmen da 🙂

Nyt lørdagen, drømme og unne deg selv – fordi du er fortjent!

 

Ny venn Georg, og Hjemmesykepleien!

Hei sveis!

Det er noe med disse Fredagene eller hva?

Det er lissom en spesiell stemning fra en kommer på jobb om morgningen!

Tonen er løs, humoristisk og velmenende, og alle unner hverandre en riktig god helg etter en ukes god innsats!

I dag hadde vi kakefredag, vi er så mange at vi samler opp feiring av bursdager til siste Fredagen i måneden! Storkosa oss i dag <3

Nesten alt er lissom lov på en fredag…. 😉 Når jeg sto på pauserommet så sier ei jeg har jobbet med før også; Marianne; med de klærne du har i dag – så ser det ut som du jobber i hjemmesykepleien! Jeg prøvde å parere fort at jeg hadde en litt mørkere blåfarge på mine klær, det hjalp ikke så mye – latteren var i gang :). Jeg liker at vi har det slik og kan spøke med hverandre!

 

Fredagshumoren tar en også med seg i “sinnet” når en drar fra jobben! Jeg måtte nerrom byen PGA en liten bryllupsgave, og jammen var jeg så blid og fornøyd at det ble noe på meg selv også <3

Det startet i vinter at jeg gikk på en “sjarmør” Georg Jensen, på Sandvika Storsenter, da kjøpte jeg skålen over her. Og i dag ble det de to øverste te-lysestakene fra Living Georg Jensen. De har så utrolig mye fint og dyrt nok, men dette passer så ekstremt fint til treverk også – det har de også selvfølgelig :). Om en skal ønske seg eller unne seg noe ordentlig og litt utenom, så er dette i alle fall det rette for meg! Jeg har en stor “kurv” frukt/brød i stål i samme merke også, koser meg og blir glad når jeg kan unne meg slike ting.

Håper dere har hatt en fin dag også?!

Til orientering så hang den kommentaren om hjemmesykepleie drakta litt igjen når jeg dro til byen, så jeg skifta i bilen og dro på meg en Poncho!

Nattaklemmer <3

 

Pause underholdning i heimen under the Voice!

De gærne har det godt!

Det er sikkert og vist!

Mannen er borte, så det er mor med to ungdommer på 17 og 18 år og vesla.

Først ønsket hun på 17 år at jeg skulle jodle for kjæresten hennes, og når det var over så dro vi frem party tinga til mor!

Kjæresten til snuppa skvatt litt når jeg kom ut av soverommet som “Michael Jackson” He  He.

Vi dansa og hadde det gøy alle sammen!

Jeg digger denne maska som jeg kjøpte på Benidorm en gang for ca. 7 år siden! Hatt mye gøy med den :).

Det er faktisk en moral fra meg her; vise barna/ungdommen at vi kan ha gøy UTEN alkohol! Jeg drikker nesten aldri, men jeg har det da gøy selv om! Det er noe med å tørre å væra seg sjæl som vi sier i Horten <3

Sangen jeg jodler etter er : Cowboy Song som Kikki Danielson og Bettan synger, veldig artig!

 

ROCK LØS OG HA DET GØY FOLKENS! Friday night gone be alright!

Klemmer

 

 

Damer; er det bare meg som er treig?

I morgen er det fredag og helg;

Jeg har i kveld vinglet frem og tilbake… skal – skal ikke – burde – burde ikke (vet jeg burde) og vet jeg ikke ville angret…

Egil mannen skal på årets guttegolf tur og jeg blir litt alene hjemme i morgen, kun 1 barn + 2 ungdommer. På lørdagen skal jeg hente to bryllupsbarn og ha på overnatting, det blir både kos og spennende! Hvem barn vil gå smilende og villig ut fra mamma og pappas bryllup og inn i bilen til Marianne lissom? Men planen er klekket; jeg skal “kjøpe” de med at vi stopper å de får velge smågott! Det er vell en “bankers”? :).

Bilderesultat for smågodtGoogle.no

Tilbake til skal – skal ikke…. Jeg har tenkt at jeg burde og ville hatt godt av å be inn noen damer her i morgen kveld, vet det ville gitt meg masse latter og positiv energi <3 Kjøpe inn for eksempel ost og kjeks og Facermint til kaffen <3 Og endelig kanskje fått tatt knekken på litt Cava og Prosecco… Er det ikke rart hvor tiltak det kan være? At det også frister med å sulle hjemme og kanskje ikke gjøre noe i det hele tatt?

nydelig denne og ganske nyopptaget for min del 🙂

Jeg vet jo at det er viktig å ta vare på de fine vennene og at dette er kvelder som er Gull verdt! Men det er noe med disse helgene, å hente seg inn <3 Det å ha minst mulig å forholde seg til lissom. Men jeg får komme sterkere tilbake tenker jeg :).

Men det skal sies; det er noe spesielt med damer i godt lag!

Fin natt ønskes deg <3

 

 

Blogglista og plusslista – Gamle damer Gledes <3

JEG SKAL VÆRE SÅ ÆRLIG Å INNRØMME

 

At jeg er barnslig!

Etter migrenerunde i natt med dusjing, nesespray og migrenetabletter, så fikk jeg sove litt igjen før jobben, hadde grei tid før jobb. Med kaffekopp og i slåbroken så benka jeg meg ned foran denne dataen da :). Jeg må jo innrømme at jeg kosa meg når jeg så at jeg var inne på Bloggtoppen og plusslisten! Joda sikkert barnslig og noen vil lure på om det gir meg verdi i livet å være på den lista?! Nei det er ikke det viktigste i livet mitt, men det “spriter” opp og gir dagen det lille ekstra!

SÅ smaching er jeg en Torsdagsmorgen etter en migrenenatt, usminket, uten migrene men ren i det minste He He. Kanskje ikke så rart at eksmannen min sa jeg ligna på en nyfødt Marsvinunge uten sminke? :). For 15 år siden hadde jeg aldri dratt i butikken uten øyensverte, men kjenner jeg driter litt i det pr i dag! Ingen som får gjort meg noe anyway! Men joda jeg liker å pynte meg og er stort sett ordentlig i klærne og greit med sminke på 🙂 Men har vell blitt så gammel av jeg tør å være ekte også!

 

Gøy med arkiv; samme dama, samme sted og forskjellig uttrykk, men samme hjerte <3

Hvorfor er det glede og viktig med å være på Bloggliste osv.? Jo for det betyr at budskapa mine når litt frem, at jeg treffer andre mennesker med mine innlegg, kanskje noen der ute er litt like meg? At noen kan kjenne seg igjen i gitte situasjoner med mer?! Det som er hyggelig å høre er at jeg tør å ta opp emner som andre ikke tør, og ta tenker jeg at det er viktig at jeg tør være åpen, ydmyk, sårbar, glad og barnslig samtidig! Det er verdt å gi av seg selv. Og jeg liker å skrive, jeg har en del rundt meg og jeg tenker så enkelt at det er litt rekreasjon denne skrivingen – det er noe jeg gjør for meg lissom <3 Og da er det jo herlig med en Bonus som å komme på en og to lister i ny og ne 🙂

I går når jeg kom hjem ble jeg også glad! Vaskedamen var her, jeg kunne gå med vanlige skritt inn i den lille første gangen, UTEN å hoppe over tredvepar sko! og lukten i huset var ubeskrivelig. Siden det var første gangen så tror jeg hun sleit litt med å legge fra seg vaskefilla og dra hjem he he. Og jeg sleit litt med selvtilliten etterpå! Jeg dro likeså godt opp til mor som skulle få besøk fra ei i kommunen og var ei støttende datter <3

Nei får vise glede og gledes over de små tingene her i livet!

Vi gjør ingen andre vondt ved å være glade i alle fall <3

Gled dere til helg og gjøre noe for deg selv <3

Klemmer fra Gamla på gårsdagens liste….

 

 

 

 

EL-SYKKEL OG FRIHETSFØLELSE MED UNGER I SYKKELVOGNA

EL- SYKKEL I BARNEHAGEN ER FABELAKTIG!

Dette blir ikke noe langt dypt følelsesmessig innlegg; men må jo bare si at jeg har hatt en super dag på jobben!

Vi har gått til innkjøp av to stk el-sykler i barnehagen jeg jobber i. Det er rett og slett et nytt turliv vi har fått etter sykkelinnkjøpet! Det er noe med å slippe å dytte en firer eller en sekservogn opp slække seige bakker, og  hvor du kjenner knærne dine vil svikte. Når en endelig sitter på sykkelen og kommer i fart så inntar en frihets følelse som er vanskelig å beskrive! Barna sitter helt stille og bare suger til seg inntrykk og “fotograferer” billedlige opplevelser. Hadde bare lyst å dele hvor utrolig bra vi kan ha det og hvor unikt det kan være å jobbe i barnehagen!

Kollegaen min hadde ikke prøvd før, men vi hadde dialog, jeg brukte armen som blink og svingretningslys og vi lo innimellom og ropte at livet er herlig <3

HÅPER DERE HAR HATT EN FIN DAG OGSÅ OM DET ER MED ELLER UTEN EL-SYKLER OG BARN <3

NATTAKLEM <3