Fare for Tiger ankomst på strendene i Chania!

Sitter her i Singlet og spiser Krones is Sjokolade – I ettermiddag er jeg faktisk ganske populær i heimen! Har ikke kjøpt slik is siden dagene før 17. Mai, da ble det mange pakker PGA tilbud! Og tomt blir det jammen meg – merkelig? Har to back up pakker med First Price saft is som jeg ikke er så streng på :). Is hører sommeren til basta! Den glade barndom :).


Som dere ser så er i alle fall reisedokumenter og pass lagt frem!

Tilbake til is og singlet; i morgen reiser to av jentene og jeg til Chania – da er det jo logisk at jeg sitter her og skrive Blogg, ikke sant? :). Jeg har handla inn diverse reiseutstyr, lagt frem ting og tang og en del klær, men der stopper det også! Det er så møkka kjedelig å pakke, PGA jeg klarer ikke å pakke! Jeg har alltid klær til ca. en uke ekstra – tro meg; jeg prøver!

Når du er stor og raus som meg, så er det viktig å kle seg pent! Ble litt humor i sted når jeg tok i den nye strandponsjoen min, den var så lekker der den hang i butikken “smashing”. Men når jeg tok i den i sted så jeg for meg at jeg selv kom gående på stranda og folk flykta desperate fra den store Tigeren som kom dundrende i sanda! Jeg syntes jeg ser meg selv, men drit og dra, lekker er ponsjoen og lekker blir jeg!

Men hvite perleøredobber så må jo dette bare bli lækkert hva?!

Lurer egentlig på hvor mange kjentfolk jeg vil møte på ferien, føler alle skal til Kreta i sommer? Jeg er spent på reisemålet, jeg har kun vært to steder i Hellas før, dette var da med stopp med Cruise båten. Så det blir en annen tur denne gangen. Men jeg gleder meg, selv uten mannen. Det blir litt oppdelt ferie i år; først Chania med to av jentene, to uker jobb; så Svalbard langhelg med Eldstejenta og så to uker ferie og da en av dem med mannen, da mulig en sydentur. Vi vil litt forskjellige ting :). Jeg kunne tenkt meg Kroatia igjen å kjøre rundt, han vil all inklusive og litt bedre standard :).

 

Det var max å kommer hjem til ferdig middag i dag! Litt varm dag å ha varm suppe på men skitt heller!

Uansett Tiger eller ikke, så ønsker jeg dere alle en supert sommerkveld!

Tigerklemmer
 

Tips til Onsdagsmiddagen!

Tenkte bare på tampen av kvelden å dele min middag i morgen – det blir dog mer et tips 🙂

Etter en runde på kirkegården med mor, så måtte jeg passe på at hun fikk handlet litt mat!

På Meny hadde de farsedeig til kr 74,- pr. kg, jeg kjøpte ca 1 kg.

Utpå kvelden dro jeg frem lapskausgryta;,

– Knuste 4 biter kjøttbuljong og kokte opp vannet.

– Tok oppi ca. 1 tredjedel vann

– Kokte opp

– Tok frem en skje og la da oppi små boller/klumper i det kokende vannet

– Lot dette koke litt

– Puttet oppi 3 poser med Lapskausblanding

Sim sala Bim – Onsdagsmiddagen er så si klar for servering!

På disse bildene har jeg ikke helt oppi lapskausblandingen!

Noen gode flatbrød ved siden av så blir dette en god, og ikke så vanlig middag! Det åker nok en del skrelte gulrøtter oppi gryta i også:)

 

God natt fine dere <3

 

 

Er det nederlag å få seg vaskehjelp? Har du det?

Bilderesultat for Rengjøring Saker

(Lånt bildet fra din side.no)

SER DETTE KJENT UT FOR NOEN AV DERE?

Det er så deilig når den er tom! Helt til mellomste bukkene bruse har rydda rommet sitt og halvparten av klærne er de samme som du sendte inn på rommet sist?! De slenger alt på gulvet (hun som har mest skapplass i hele huset). Og da når de rydder bruker de Ørnespenn, er det noe som heter det? Om ikke kan det bli et nytt ord i tilknytning til rydding  av ungdomsrom; – slå armene så langt ut du klarer og dra sammen alt som du får med deg og sleng det i skittentøyskurven på badet – gå for guds skyld ikke ned på vaskerommet med skittentøyet! BRUK METODE ØRNESPENN!

 

I går når jeg hadde overgangs deppinga mi, og venninnen min ringte i nødens øyeblikk, så kom hun med forslaget hun også har fremmet tidligere. Hun har vaskehjelp selv og nevnt for meg før. Men hvorfor syntes jeg at det er så vanskelig? Jeg føler det vel kanskje som et nederlag? Herregud Marianne, du må jo klare litt støvsuging, vaske tannkrem spruten til de andre – bare dra over med en  spray og papir som er lett tilgjengelig på badet! Må bare rydde bort noen av de tusen halvfulle toalett og sminkemappene som tar plassen under vasken! Da får jeg plass 🙂 Men før det skulle jeg bare ha tørket over dørbladene i huset, hvite men en del fingerkunst og ikke maling merkene er laget i, men forskjellige ting som Foundation, is, møkk, brun saus ja kreativiteten er stor!

Tenk på motorikken vi får brukt da damer?  Jevne myke bestemte bevegelser (tankene blir til bilder av hyrdestund), uansett vasking vi snakker om nå! Blir styrke i disse henda etter hvert! Du mister svampen på gulvet og ser oppunder lysarmatur et over kjøkkenbenken; fytti helsikke! fett og fluer Almas!
 

Ja slik som ovenstående kan jeg faktisk fortsette lenge! Men er det et nederlag Marianne? Spør hvor mange andre i huset som tørker støv av doen, tørker/vasker do ringen for klissete tiss, og hvor mange andre enn deg- SKRAPER UT BÆSJ SOM HAR FESTA SEG OPPUNDER I TOALETTET (opplevelse)! MARIANNE? er det fortsatt nedverdigende å ha vaskehjelp? Det som i ett ble nedverdigende nå er at andre skal rote med bæsjen vår!

Nei jeg tror dette kan være veldig bra, tenk alle de småtinga som vi gjør, prøvd å dra frem noen eksempler over her :). og med alle de småtinga pluss en time til å diske opp god middag, når du selv bare får rester av hva du har laget selv! Nei damer – det er en barriere som i alle fall jeg må over! Men jeg vet at jeg kommer til å gjøre det!

Vaskehjelp betyr også rutine ikke bare for meg, men kanskje for de som trenger det mest; ja ungdommen! Rommene deres MÅ være ryddet til avtalt og fast dag! Rutiner gir forutsigbarhet som igjen gir trygghet 🙂 Tenk dere så flott?! Nå skal jeg slutte å være gammeldags og bare smelle til basta!

Denne dama har andre ting å bruke tida på! for eksempel besøke hun som fikk meg til å TENKE! <3

Har dere vaskehjelp?

KLEMMER

Leppa nede på tredje knappehull… – Gir overgangsalderen deppestunder?

Jeg håper at alle har hatt en super helg!

Er du husmor og over 40 år og kun vaska og styret hjemme, så fillerister jeg deg! du har vell kosa deg noe i sommerværet?

Nå måtte jeg bare sette meg ned og skrive om noe kos! Gå gjennom helgen min og tenke på sommerstemning og mat med de fine folka mine <3

MULIG noen av dere vet og depping hører med til overgangs alderen? Og jeg snakker ikke om premenstruell hissighet og surmuling; men ordentlig depping og ingen gleder i livet lissom og tårene presser på.

Jævla frustrerende og vondt!

Min venninne hadde ringt når jeg spiste Taco, og det var en fryd å prate med den gode beste snuppa <3 Vi er jo jenter på godt og vondt ennå <3 Vi trenger hverandre vi damer <3

Råd og meninger mottas med takk, jeg er ikke slik nå – men bæsj i sted altså!

Og ikke skal det være flaut å prate om heller tenker jeg; vi har jo ikke valgt denne (skitten).

 

Fredagen var det litt pes, var jo St. hans og da viktig å få sett et bål, det er noe med disse tradisjonene!

Det ble restemiddag, og en dupp som ble litt lengere enn en dupp (igjen). Det var å hive seg i andre klær, ringe mamma og få resten av flokken ut i bilen.

Veldig hyggelig og en møter masse kjentfolk og ikke minst mange nydelige barn som jeg har hatt i barnehagen, de er blide og klare for en klem ennå!


Tatt fra Rørestrand og vi ser Bastø ferja i bakgrunnen 🙂

Det er laget en strand hula hula bar der, lagt på sand, gratis griller, minigolf og ja blitt utrolig bra nede ved stranda på Rørestrand. Google frem bilder, mye penger har gjort dette til den mest besøkte stranda!


Egil blir litt flau når jeg holder på med disse selfie bildene, men om det er det verste jeg gjør, ja så kjære vene 🙂 Digg at det var opphold og at det ble noe sommerstemning, slik at unga orka ta en is på selveste St. Hansaften :).

Grunnet restemat til middag, og at ei av de store jobba og at “mor” hadde handla inn til feiring; så ble det et nydelig bord med kveldsmat og alle samlet <3

Varme poteter er godt til <3

Litt tilbehør hører til <3


Litt flaut å si det, men nesten ingen orket å dessert – Norske Jordbær <3

 

Litt om furtinga mi og min helg <3

Få gjerne høre om deres og spesielt om overgangsalderen, mye individuelt også vet jeg 🙂

Klemmer til dere

 

Blodbad m negleklipp og ny Bombesikker Brigdet Jones Truse – Kreta here I Come!

Jeg sto opp tidlig i dag med en god dose indre ro!

Nydelig sommervær, fri, ingen planer! De andre i huset sov, kun fuglene og naboen som må smelle glass søpla så jævelig hardt i dunken!

Jeg trenger ikke det bystyret, kun vesla som trenger bikini og det kan jeg ta til uka!

Stillheten blir brutt, og Klokkealarmer høres ut som enmannsorkester inne på det ene jenterommet.

Jeg har en plan; dusje og klippe tånegler, herreminn jeg må jo fikse slike ting før jeg reiser til  uken!

I ett går Døren til enmannsorkeseret opp; og ut kommer ei halvnaken berte som skal på jobb.

Jeg rykket plutselig ned til nummer to i dusj køen, pokker at jeg aldri lærer!

Etter en dusj så var det prosjekt tånegleklipp, Dusjen burde jeg for øvrig tatt ETTER tånegleklippen!

 

Er du slik som meg; at du har blitt så halvfeit at du plundrer med å nå frem til tåneglene? Mange forskjellige stillinger prøves og testes. Skal du ta de tre første på venstre ben så åpner du skrittet og bøyer deg fremover – det skal gå akkurat! Når du skal ta de to siste på venstre fot, legg kneet skrått mot høyre og det andre benet og løft brystene lett over kneet. Nå tror jeg denne saksen lettere ville tatt hunde klør enn mine negler, så det er bare å kjøre på å drite i at 2 tredjedeler av neglen blir borte! Neglelakk spart damer!

Høyre ben blir noe samme prosedyre, men ta deg en god pause i mellom føttene; svetten renner nemmelig! Ta bena fra hverandre og bøy hodet fremover, og bruk saksen med makt! Du vil kjenne at du skulle hatt et par centimeter armer til, ikke at magen skulle vært noen centimetre mindre lissom ( vell EH)! De to siste på høyre ben; len begge bena mot venstre og legg kroppstyngden din over til høyre siden, foten litt på skrå – Nb: lett for å vælve om  – pass på jevn kroppsbalanse! Litt hud og blod, men tåa besto!

Det eneste aberet var at jeg satt i en høy stol ute på verandaen med bena på trappa, i morgenkåpen å klipte …. Og hva kan du da legge merke til når du sitter i skræve stilling, i morgenkåpe som det ikke er glidelås i akkurat; og da mot speil i verandadøra? …….

Jo – du finner ut at du må ut på jungeljakt! (bikinisnittet pent sagt)! Frem med barbermaskinen til mannen, den som var konfirmasjonsgave i 1979 og lugger ekstra godt (Wræl).

Oi; da ble det bytur allikevel da! Hele familien Klump på bytur, også mannen ( da er det noe alvorlig)!

Korps, sol, tilbud, sommerstemning – kan jo ikke bli bedre!

Utgangspunktet mitt var en litt frika hvit Hellas kjole – det ble sorte klær og to Bombesikre truser! Det blir noe å bryske seg med i Hellas uten mann det tenker jeg Marianne! Sjekke setning; “Hei vill du være med å prøve trusa mi? – det er plass for to!

Nei godt jeg har manne hjemme <3

Husmor porno bøkene mine ble byttet ut med en hakket mer anstendig bok, den kom på hele kr 35;-!

Jeg MÅ bare til slutt skryte av den flotte gjestehavna vår, som bare blir bedre og bedre! Et storband sto å spilte på en båt, og sørlandsstemningen var med et i Sørlandsstemning <3

Legger helt tilfeldig med noen bilder fra lunchen vår På Fishland, beste!

Løksuppe til mannen


Reker i trengsel til mor <3

Neste prosjekt må være Gulsliper til å slipe hælene og lakkering av tå-neglene, blir svett bare jeg tenker på det!

 

God sommerkveld til dere fininger <3

 

 

 

Mamma?; Kunne du ikke bare vise ham fingeren da?

Ja jeg glimter stadig til skal dere vite!

Her har jeg sitti hjemme på min lekre spisestuestol i offwhite skinn (fake), og skrevet ut fra mitt stolte Pedagoghjerte <3

Men enkelte ganger stikker ikke det så veldig dypt skal jeg si dere, skammer meg litt nå ass!

 

I morges hadde jeg tidligvakt, og for en gang skyld ville vesla sitte på og komme tidlig på SFO! Vi sitter trygt i bilen og kjører mot første stopp; veien nedenfor skolen (egentlig ikke lov å kjøre der). Vi kjører ned en bakke like borti her, og jeg må kjøre midt i veien PGA to biler som faktisk må stå i gata utenfor deres gjerde (høyre side)! På venstre side kommer veien opp, det er den veien jeg skal ned! Men på venstre side er det en høy hekk, men en bremser jo alltid ved krysset – men jeg var ikke nådd krysset ennå før en SKALLE PÅ TO HJUL – JA SYKKEL; kom i hundre og midt i veien! I svarte helsingen jeg skvatt og ble forbannet! Det store Ralph Laurent nettet uten glidelås (praktisk?) og med halve livet mitt oppi det nettet; så føyk veggimellom, nese spray, halselinser, bind, øyensverte, almanakk, røyk, lighter, våtservietter, to par reine reserve sokker, en tights og et eple var noe av det som fløy i noen sekunder.  Og hva glemte jeg da i disse sekundene? (vesla som satt bak)! I ren forfjamselse, i det øyeblikket jeg skvatt, så ble jeg så sint at jeg sa høyt inni bilen ” jævla P…”! og jeg tuta når han var bak meg, han var jo bak meg ganske kjapt i den farta hans!

Plutselig så hørte jeg fra baksetet: MAMMA? HVORFOR VISTE DU HAM BARE IKKE FINGEREN!? OI OI OI, Jeg prøvde å svare rolig at jeg  ikke helt viste om jeg kjente ham, men jeg tror jeg vet hvem det er, enten jobber han sammen med pappa eller i bygget ved siden av! Jeg forta meg å si at det var veldig dumt av han å sykle midt i veien, syntes ikke jeg trengte å si noe om at jeg kjørte midt i veien – jeg hadde jo grunn!

Jeg begynte å le når jeg satt alene i bilen og tenkte på hva som hadde skjedd. Noen ganger så deler jeg mine pedagogisk syn, og kan fortelle foreldre at de kan være litt strenge med barnas grenser osv. – Grensesetting er også omsorg!

Det var faktisk svært særdeles lite Pedagogikk som foregikk i disse sekundene, med barn til stede!

Jeg var ikke så mye smartere når jeg røska med meg en bolle med melis fra pauserommet; i det jeg skulle hjem fra jobben i sted – den første biten var tatt før utgangsdøra hadde lukket seg opp; og melisen glinsa i hele ansiktet og Tutti Frutti pynt i nesa! Jeg var så opptatt av at jeg skulle si god ferie til sjefa at jeg glemte å se at det var ti – femten store barn der! Alle ungene løp mot Bolla mi og mente jeg skulle dele! Men jeg ville ikke dele!

Den bolla nøyt jeg i bilen og på vei opp for å hente mor <3

Joda, selv om hjertet er en pedagog sitt, så er ikke alltid hodet pedagogisk!

Jeg er et menneske på godt og vondt <3

Bolleklemmer 🙂

 

 

 

Et hakk foran – Husmoras middagsplaner!

Er ikke det en deilig følelse dere?

Når du føler kontroll og at du ligger et hakk før morgendagen?

 

Etter de siste ukenes maraton med skoleavslutninger, baking, kioskvakter og diverse innspurter på jobben før sommerferie, er slike hverdagskvelder som dette en nytelse!

Nå mens jeg skriver så putrer morgen dagens middag på stekepanna!

For å være dønn ærlig så sov jeg altfor lang middagslur i dag, litt gammelmannskropp og dette med lavt stoffskifte – så bikka jeg rimelig langt inn i drømmeverdenen i ettermiddag. Joda jeg trengte det, men ikke slik det bør være!

Jeg dro sent i butikken, egentlig veldig deilig PGA det er rolig og du kan tenke og planere litt :). Da fant jeg svin nakke indre filet på halv pris som går ut den 23/6 – ja: du har riktig – St-hans aften! Grunnet holdbarheten så bruner jeg stekene i panna nå, slenger de i en ildfast form med løk og gulrøtter og dette vil da putre i oven i morgen mens tilbehøret blir ferdig og jeg pulser med noe annet koselig husmor ting ;). Vi er 6 personer, så veldig ok å føle at en er fornuftig i forhold til middagsplanering. Vi bruker mye penger på mat og kos, derfor godt å være fornuftig innimellom slaga!

Bilderesultat for handlevogn

Det er mye å tjene på planlegge middager, jeg vet alltid (stort sett), sånn cirka hva vi skal ha til middag når jeg drar på jobb om morgenen. Og det å slippe å dra innom butikken etter jobben er penger spart, tro meg! Bruke hva vi har hjemmedager er også fornuftig! En har stort sett alltid noe mat hjemme en kan bruke om en planlegger, for eksempel ta opp fra frysa og tenke ut litt middagsideer.  Vi har egen kokk på jobben, og hun får meg til å tenke litt annerledes! Det er egentlig mye tilbehøret det kommer ann på! Du kan ha fiske kaker til middag, eller fiskepudding, som en har dampa i ovnen eller stekt i en form i ovnen, men da har småpoteter med godt krydder ved siden av, jeg kaller det tapaspoteter. Eller potetbåter, stekes litt i panna med olje og grovsalt og smæck litt inn i oven! og kanskje rå brokkoli og blomkål og en hvitløks dipp ved siden av? Høres ikke vondt ut? Om du har barn så vil nok det vi hadde til lunch i barnehagen i går slå ann; Quesadilla (lomper) med ost og skinke og en lett salat ved siden av pluss salsa og rømme! Billig og nammi!


 

En annen BILLIG middag, er å kjøpe for eksempel 3 poser med lapskaus blanding ca. kr 12.90 pr pose, mens du koker opp dette i vann, buljong og krydder, så steker du kjøttdeig og har oppi litt senere – eller om du bruker kjøttpølse – vært på tilbud på Meny nå i det siste! Flatbrød en godt til. Steke kjøttkaker på kvelden før er også en godfølelse når du kjører sliten hjem fra jobb dagen etter!

Nei, det er ikke farlig eller skummelt å kjøpe mat som går ut samme dagen eller dagen etter og en annen ting; det er ikke flaut heller folkens! Det er rett og slett penger rett i lomma! Det som er viktig er jo behandlingen du gir når du kommer hjem. Frys gjerne ned, eller halvstek!

Skal ikke plage dere mer nå, men dra en tur i butikken på kvelden om du er ute å må hente inn barn uansett – eller om du er drittlei tv en ;). Det er en veldig god følelse og føle at husmor genene er brukt fornuftig!

Det som også er hyggelig er at de store barna kommer ut fra hulene sine og lurer på hva denne gode lukten er, og med god lukt så gleder de seg til middag dagen etter :).

Nå er kjøkkenbenken min klar for morgendagen; kaffetrakteren er gjort i stand til å trykke på i morgen tidlig, Elsa Lunch brød til vesla som kun er på Sfo om dagen. Kiwis småsnakks til kr 12 ca. er også en liten opp piffer som er greit å dele opp og legge ved i matboksen 🙂 Ferskt brød er pakket i plastikk brødposer, så ungdommen i huset kan stå opp (mellom kl 12 og 14) ta seg skive med ferskt brød. Mor har ordnet og lagt frem <3

OG MED DETTE ØNSKER VI MORGENDAGEN VELLKOMMEN <3

Sulten mage og natta klemmer til dere <3

 

 

Han ga de “håpløse” en fremtid….<3

GOD ETTERMIDDAG I SOLEN!

 

Min bakgrunn for dette innlegget er; nylig leste innlegg og artikler om å premiere barn/ungdom for 

karakterprestasjoner på skolen. Og noen premierer kun 6ère? Holala!

Hvorfor ikke snu på problemstillingen; premier barna/ungdommen til prestasjoner?! Tenker jeg….

Les denne:

Jeg skal prøve å gjengi en historie som Edvard Befring fortalte oss i et foredrag på Høyskolen, en historie som tok hjertet! Edvard Befring er Norsk Pedagog og Professor i Spesial Pedagogikk. Han har utgitt ca. 21 bøker, mange av dem lærebøker.

Befring jobbet på en spesial skole for gutter på Vestlandet mener jeg å huske, Bergensområdet. Disse guttene var ikke de flinke og kanskje ikke de skarpeste skolemessig. Det var nok mye de IKKE MESTRET! Når skolegangen deres var omme, så skulle karakterkort og bestått bevis deles ut. Jeg mener å huske at Befring lot alle bestå og at daværende Rektor ikke var enig. Men Befring svarte ca. at disse guttene kom til å få mange avslag senere i livet, så de trengte ikke starte med avslag fra skolen også!

Etter ti år kanskje tyve år så tok Professor Befring flyet til Bergen (tror jeg). Fra flyplassen tok ham taxi til sitt reisemål. I taxien så satt en av Befring sine gamle elever og var overlykkelig over å se ham, også veldig takknemlig. Taxi sjåføren rotet frem et gammelt papir, slitt og fillete – det var karakterkortet og beviset med bestått skolegang. Dette var inngangsbilletten til å få muligheten til å kunne prestere og mestre noe! Jeg elsker det at Befring ga disse gutta en sjanse og tenkte slik at avslagene ville nok komme senere i livet. Husker jeg satt å gråt når han fortalte <3

Når jeg i 1984 startet på Handelsskolen (ja vet jeg er gammel) – jeg valgte å søke på Handelsskolen PGA jeg viste at Gymnaset var tøft og at Handelsskolen var noe som kunne fungere for meg, uten å slite meg helt ut! En skole hvor jeg kunne føle og ikke minst oppnå mestring i noe.

Jeg husker ennå hva mor og far sa til meg,, Om du gjør ditt beste så er vi fornøyd Marianne! Jeg har selv alltid ligget midt på treet i karakterer sa mamma opptil flere ganger! Tenk å få den anerkjennelsen av foreldrene dine FØR du har starta på noe?!

Jeg starta da en 3 års skolegang hvor jeg viste at jeg hadde mor og far i ryggen – de ville backe meg opp for den jeg var med mine individuelle prestasjoner! Kalles ikke det kjærlighet så vet ikke jeg!

De tre åra jeg hadde på handelsskolen var de beste tre åra i mitt liv! Jeg gikk med aviser før skolen og etter skolen jobbet jeg noen dager på gatekjøkken. Men fortsatt de tre beste åra hvor røttene til fremtiden festet seg! Det handler ikke alltid om å være best, men leve og prestere, være glad i seg selv <3

JO DA, jeg har nok premiert litt her hjemme også. Men slik en av landets Bloggere skrev, så premierte hun kun 6ère og mente at 6ère er noe alle kan få om en jobber hardt!

Denne generasjonen som “får alt oppi henda” de kalles gjerne for “prestasjons generasjonen”! og hva gjør slike premisser som å belønne kun 6ère og meninger om at alle kan få det? Jo det øker barns usikkerhet, utrygghet på fremtiden og dårlig selvtillit! Jeg lurer veldig på denne moren sine skoleprestasjoner, hvilke Høyskoler hun har og – eller om hun prøver å leve sine tapte skoleprestasjoner gjennom barna?!

Uansett – møt barna der de er, skryt av hva de gjør – gi dem troen på seg selv – anerkjenn dem spesielt ved nederlag! De trenger oss mest da. Og vi som har noen år på baken, vet jo at i enkelte tider så kommer nederlagene på rullende bånd! Begge mine har sliti med Matematikk, nesten grensa til å stryke, klart jeg belønnet en muntlig verdifull 3èr mer enn nesten 6èren i Norsk! Den muntlige 3èren var som å ta et OL Gull! En annen gang på gymnaset ringte jeg til Historie læreren og fortalte om elevens rettigheter til veiledning før muntlig eksamen. Da fortalte jeg også at han måtte kreve litt mer av datra mi, og at jeg hadde lovet hun kr 1000,-. for en 5èr. Læreren mente at den tusenlappen kom nok ikke ut av lommeboken min, PGA datra mi ville ikke klare det. Men som mamma så vet jeg at hun er typen som sin mormor og mestrer historiefaget! Hun fikk 5++. Mulig vi gikk ut samlet å spiste den kvelden. Vet jeg det ble en Michael Kors veske på den muntlige Matematikken 🙂 Vi må være foran og bak barna våres om dere skjønner?

Men vi kan ikke lage tapere før barna har starta på prosjektet skole!

Vi har to forskjellige typer jenter, hun ene blir nok Karriere kvinne med stor K og hun andre blir nok sykepleier, barnehagelærer, eller jobbe med barn generelt.

 

Vi er jo like verdifulle alle sammen for pokker – vi trenger allemann alle!

Barna starter med; en skolesekk, mat boks og evner og takk gud for at dette er forskjellig <3
 

Bilderesultat for karakterer

PS; ei venninne og jeg har som motto; DET HJELPER IKKE Å HA HØYSKOLEN OM DU IKKE HAR NOEN VENNER VET DU!

Ønsker gjerne innspill fra dere <3

Humor på hjemveien og dårlig samvittighet.. <3

Det er noen ganger i livet jeg blir veldig imponert, men må jobbe litt  for å finne logikken 🙂

Etter en svett og solfylt dag på jobben så kjørte jeg hjemover ( overraskende?).

Kjører da i et bolig strøk, og midt i veien mot en mer hovedvei og møtende trafikk, jo der står det to personer MIDT i veien!

Og de hadde på seg T-shirts med logo, trykk “framtiden i våre hender” mener jeg det sto.

Det ble litt humor og komisk inni hodet mitt altså.

Her har noen “sendt” ned to disipler som har framtiden i sine hender og de står midt i gaten? Klare for å bli påkjørt, klare for å lage trafikk kaos 🙂

De hadde på seg sorte dressjakker og hadde skjemaer de diskuterte veldig der de sto midt i veien, og dette er innehavere av framtiden? GRATULERER!

Ja da er det vel flere enn meg som har vært å handlet denne halvliteren med Pepsi Cherry og kjeks til morgendagens store sukkerkick?

Og det som irriterer meg noe grønnjævelig, er at jeg har SÅ HIMLA dårlig samvittighet for at jeg ikke baker kake til klassen! Men som de sier hjemme her, så er det en del andre som kan gjøre det, og jeg har jo bidratt i kiosk og rydding og diverse de siste dagene. Men det er det husmor genet som blinker med rødt lys og gir meg harme i samvittigheten da ugh!

Men jeg tenker at barna får en fin avslutning og nok sukker uansett, men det er dette flink jente syndromet som inntar kroppen da!  Er det flere enn meg som har dårlig samvittighet og vet at en skulle fått det til om en bare hadde planlagt litt bedre?

Ja ja – vi får nyte at det er meldt 19 grader og full sol i morgen og tenke at nå er sommeren her! Siste skoledag i morgen – og Kreta om en drøy uke!

Ønsker dere alle en fin og småsvett natt <3

 

 

Du er best – og passer deg selv helt perfekt!

 

De beste hilsener om en super ukestart fra en Rød kaffe kopp med Rød Slåbrok (med ei halvgammel dame inni 🙂 

– Ta på deg noe lette sommerklær

– Gå ut med hevet hodet!

– Smil litt ekstra i dag, også til de du IKKE kjenner – du vil få smil tilbake!

– Legg bort tanker om folk som ikke vil deg vell eller irriterer deg!

– Dette er din dag og den blir som du takler den 🙂

– Spander på deg en kurv med Norske Jordbær og nyt at sommeren er her

– Selv om det butter på i løpet av dagen, så tenk positivt!

– Vær løsningsorientert når du pleier å gi opp!

– Ta deg tid til å stoppe på en brygge eller et fint sted og nyte og la tankene fare <3

– Drit i at mange av sommerklærne ikke passer

– Du er du uansett <3

– Mange setter pris på deg akkurat i dag!

– Du utfyller deg selv 110%

– Mange som gleder seg til å møte akkurat  deg på jobb eller andre steder i dag

– Du sprer glede!

 

NB: skru på sjarm og glimtet i øynene dine – du vil skinne om kapp med sola resten av dagen! Hjertet ditt er ikke overskyet <3

Du er den beste og du har en stor betydning for de rundt deg i dag <3

 

 

Klemmer <3