En plikt eller en selvfølge å hjelpe foreldregenerasjonen våres?

Uff, ja det er ikke rart at jeg føler meg som et gammelt gult pusseskinn, slik som alltid lå foran i bilene! Husker dere forresten dem? Gule, men sorte i kantene av skitt, stive og illeluktende – men å gni hele frontruta inn med all skitten ja det gjorde vi/eller foreldra våres da 🙂 Men noe har forandret seg siden 70-80 årene til det bedre 🙂 De brukes kanskje ikke lengre? mimre mimre <3

Noe annet som ikke har forandret seg og antakelig vil gå en generasjon eller to til, det er det at foreldrene våres blir eldre og vil faktisk trenge bistand fra oss som er barna deres. Ja barna deres; som de har reist på de mest verdifulle feriene barn kunne ha, som campingturer, søndagsturer med hele familien og en stor kjele med lapskaus. De hjalp oss med at vi måtte ordne opp i problemene våres selv, vedrørende venner og de dro ikke på skolen og tok læreren vår om vi hadde fått tilsnakk ( for at vi ikke hadde oppført oss?). Kan aldri huske at pappen min ble forbanna på lærerne og reiste å “ga dem inn” på skolen? I dag er det stadig foreldre som tar kontakt med skolen grunnet at barnet har fått tilsnakk osv. Jeg tenker i mitt stille sinn, at vi etter hvert med årene får se medaljens bakside, vedrørende at foreldra “tar” skolen isteden for at barna våre må lære skikk og bruk, samt å oppføre seg akseptabelt og respektabelt! Foreldrene våre lot oss også ta ansvar for egen økonomi? Joda vi har fått hjelp vi også, men i forhold til i dag, så er det vell litt mer hot line på Vipsene enn det vi fikk? Vi fikk nok hjelp en gang eller to med større beløp, men i dag virker det som vi foreldre påtar oss ansvaret for faste utgifter og egentlig ansvaret for at barna skal kunne sløse og kose seg litt ekstra og vi sponser? Mulig jeg tar feil, men jeg er ei Vipps mamma, selv om det faktisk har roet seg litt :).

Uff Uff Kjære vene – Jeg må hjelpe mor mi!

Hørt noe så ille?

Akkurat som ikke jeg har nok!

Det er ikke min feil at hun trenger hjelp?

Den tiden vi bruker i butikken kunne jeg faktisk skrevet et innlegg her!

Ikke har hun handlelapp en gang!

Og hun prater faktisk med folk i butikken!

Kunne hun ikke bare fått kommunen til å kjøre mat hjem til hun da?

Ovenstående under uff uff, er selvfølgelig ironi!  men det er nok noen som tenker slik….

Ja nå er det kun mor og meg igjen av kjernefamilien som kjørte Nordover på ferie om sommeren, og som var samlet til stor julebakst hos mormor – verdifulle og gode barndomsminner <3. Ja nå har det blitt slik at mamma ikke kan kjøre bil lengre, og slik vil det forbli. Men slik som mormor, så har mamma valgt å beholde bilen slik at det er “lettere” å spørre om tjenester. Jeg med 3 barn og kjøring hit og dit er jo forbi butikken et par ganger om dagen, så noe omvei er det ikke.

Marianne er så snill, Marianne er så flink, jeg maser på Marianne, hun har så mye….. Min mamma roser og skryter meg høyt oppi skyene og er faktisk oppriktig takknemlig for at jeg er der for hun. Men er det så unikt da? Er det ikke slik det skal være? Hun og pappa var barnevakt for meg i hverdagskabelen som alenemor, og stilte opp for meg og barna mine; det er jo det som er UNIKT!

Når det er en grunn til at du ikke kan kjøre bil, så følger det gjerne en sykdom med, og slik er det for oss. Joda, en ekstra kjøretur i butikken blir det PGA det er gjerne en butikk MAMMA vil handle i, som hun føler seg trygg i og gjerne møter litt kjentfolk i. Men jeg har ei mamma som ikke ønsker å være til bry som hun sier, ingen krav, bare ønske om å få litt ferdig varmmat og det gode Alpebrødet sitt :). Jeg kan jo legge inn denne butikkturen akkurat når det passer meg, hvor mye stress er det da å handle med mor?

I dag hadde jeg tidligvakt og sa til mor at i dag kunne vi ta turen til gartneriet hun har ønsket, pratet om en stund. Jeg fikk et par timer alene med min mor, uten barn som må fort hjem osv. Mamma kosa seg på dette litt gammelmodige familiegartneriet, men også en del “gammeldagse” blomster. Mamma lyste opp når hun oppdaget et par blomsterslag som bringte hun strax tilbake til sin mors sommerlig blomsterutvalg. En ting at mamma mimret om sin barndom, men jeg lærte meg faktisk to blomsterslag; Løvemunn og tobakksplante?


Det var en god følelse å ikke ha dårlig tid, men å la mamma få bruke tiden å kose seg og få frem lyst til å gjøre noe positivt i hverdagen sin, og når jeg kan hjelpe til med positivitet så kan jo ingenting være bedre enn det?! Det kostet meg ingen verdens ting! Men jeg hadde kvalitetstid med mamma og vi kunne være mor og datter og kunne pleie et viktig vennskap, et vennskap som en dag ikke vil være der <3

Nei for pokker! Jeg hadde aldri klart meg uten mine foreldre sin hjelp og støtte, og derfor er det så deilig å verdifullt å kunne gi noe tilbake – ikke hjelpe men være støtte <3 Verdighet <3 For meg så er det også viktig å kunne være Marianne datter, og jeg har kun en person jeg kan være det med; og det er mammaen min <3

Og vedrørende vennskap og relasjoner; så er det en selvfølgelighet som kommer fra hjertet å kunne være der for et annet menneske. Men klart: om en velger å se det som en byrde at du for eksempel må handle med en foreldre en til to ganger i uken – ja da blir det en byrde da! Men for meg så ble det kvalitetstid og erfaringer som jeg vil gjøre til tradisjoner, og det med Løvemunn blomsten vil bli noe personlig for meg den dagen jeg er mormor <3

Ta vare på dine foreldreklemmer fra meg <3

 

 

 

Bestevenner? Hvilke verdier bør et forhold inneha?

Hei og fin tirsdag til dere!

Jeg syntes allerede denne uken er for lang, er blitt bortskjemt nå med alle fridagene :). FRI PÅ MANDAGEN YEHHHHHHHHHHH

Det som er så fint når du først har turt å “åpne” deg og blogge på godt og vondt, er at folk kommer med ideer om hva en kan skrive om. Ideer og forslag liker jeg veldig godt, bare fortsett! Og som jeg nevnte tidlig; så er jo vi damer åpne og ærlige når vi møtes i sosiale settinger, mange interessante temaer som faktisk angår de fleste av oss – bare at alle ønsker ikke innrømme det kanskje? ;). Meget mulig dette innlegget blir litt dypt og kjærring? men håper flere kan finne dette interessant? Eller komme med synspunkter og innspill.

Ja? Hvilke verdier bør et (langt) forhold inneha? Når jeg var gift og når vi ble enige om å skilles, så syntes jeg jo det var trist, husker også at eksmannen ringte meg når vi fikk skilsmisse papirene i posten. Han hadde jo tross alt vært bestevennen min, og vi hadde tross alt vært sammen i 17 år totalt. Selv om det er et kjærlighetsforhold, så blir en jo bestevenner også!? En møtes gjerne når en er 18-20 år, og har ungdommstid, familiestiftelser osv. i sammen. En du har opplevd vonde ting med, men forhåpentlig mest gleder og hverdager med. Dette gjør jo selvfølgelig noe med relasjonen mellom to mennesker! Partneren din har sett deg på ditt svakeste og opplevd deg på ditt sterkeste, opplevd deg som ydmyk, såret, sinna, glad, takknemlig, tankefull, usikker, trygg, forutsigbar, og ja alle sidene et menneske er i stand til å ha <3. HOVEDIGREDIENSEN FOR AT VI VÅGER Å VÆRE MENNESKE FULLT UT ER JO: GJENSIDIG TILLIT <3

Jeg bare lurer? er dette en egenskap vi kun klarer å ha når vi er unge og binder oss unge i et forhold? Har vi med for mye bagasje om og når vi går inn i nye forhold når vi er voksne? Er vi blir for knytt, usikre, såra av andre, mindre selvtillit med mer – for mye rusk fra fortida til at vi skal klare å få en ny bestevenn i en ny partner? Har vi brukt opp “kvota” med gjensidig tillit?

 

Det jeg (og flere) tenker med bestevenner i et forhold er jo at en skal kunne være sårbar, liten, svak, glad, takknemlig, åpen, elskende og noen ganger nesten hatende (følelser), ja en skal lissom ha alle ingrediensene? Og en skal som menneske og partner kunne ta alt dette i bruk som et enkelt individ, grunnet at vi reagerer på noe som har skjedd med oss, tenker jeg da. Og noe av det aller viktigste og verdifulle i bestevennskapet er at dine svake sider ALDRI skal bli brukt mot deg senere for å tråkke på deg <3 En skal ikke oppleve å bli skamfull PGA en bestevenn bruker din sårbarhet mot deg for å fremme sin egen makt? Eller sagt på en annen måte; den gjensidige tillitten blir knust og usikkerheten tar førsteplassen?

Jeg har jo tenkt en del på dette siden jeg diskuterte masse med personen som kom med forslaget…..

Det som også er utrolig viktig er jo selvfølgelig at bestevennskapet skal være gjensidig! Begge skal ønske å bruke hverandre og finne trygghet i hverandre, begge skal ønske å ha partneren sin “skulder” å gråte på. Begge skal ønske at den andre skal være der som støtte for ham eller henne i vonde livssituasjoner og hendelser <3 Og når vi opplever ekte glede; ja hvem er det vi gleder oss til å kunne fortelle det til da? jo….bestevennen vår vell <3 Jeg har ikke noen fasit for å være småbarnsmor eller ungdomsmor, ofte jeg blir usikker og frustrert, og da er det veldig så godt å få luftet det hjemme med samboer, en får som regel ikke svar, men en får vist den menneskelige delen av seg selv tenker jeg da :). Konstruktiv kritikk er også lettere å kunne ta imot fra partner/bestevenn eller? Joda jeg tror nok det :).

Jeg tenker at det er så utrolig viktig å ha verdien bestevenn i et forhold, for det er grunnsteinen for å kunne takle diverse utfordringer i et forhold med årene. Verdien i at partneren din forstår hvorfor du tok en avgjørelse henne eller han ikke er enig i, eller aldri ville tenkt på å tatt selv. Og ikke minst om du virkelig har driti deg ut og gjort noe dumt, så blir personen ved din side selv om. Men da når partneren er din bestevenn og kjenner alt ved deg, så har bestevenn respekt og forståelse for dine valg? Arrester meg gjerne om jeg tar feil :). Det er også bestevennen du skal ha hemmeligheter sammen med, en skal ikke ha mange hemmeligheter for hverandre etter min mening da 🙂 ?

For å starte på avslutningen til dette innlegget så tenker jeg at om en selv er bestevenn, ønsker være der, men den andre vil ikke ta imot trøst, vil ikke ta imot for eksempel  omsorg i kronglete situasjoner, vil ikke ha deg som støtte – ja i det hele tatt; om bestevennen ikke viser deg at hun/han har behov for deg – ja?

da er det vel oppriktig noe verdifullt i forholdet som mangler? Slik jeg ser det, så må jo den som virkelig er bestevenn føle seg til overs? føle at det ikke er gjensidig tillit i forholdet, at en ikke er bra nok til å være bestevenn? Burde kanskje bli trist lei seg etter hvert?

Eller rett og slett; DU ER ET STED DU IKKE ER VERDT Å VÆRE…. <3

Kom gjerne med dine synspunkter 🙂

 

Niåringene sitt søte økonomiske Perspektiv <3

Ja det  var jo en gang to nabojenter som var blitt enige om å spare til hest i sammen <3

Eller den gangen er pr. nå om dagen faktisk <3

Nå har det seg at nabojenta som er klassevenninna til vesla på 9 år, har ridning som hobby. Jentene har kommet på den unike ideen at de skal spare sammen til hest <3 Flott tenkt hva? Forrige helg var det at de skulle gå fra dør til dør å spørre om noen hadde penger de kunne få til hestesparinga. Da må en jo som den voksne rollemodellen jeg er, prøve å forklare at en kan ikke bare gå å spørre folk om penger! Jeg sa at jeg kunne jo ikke bare gå ringe på hos noen fordi at jeg ønsket meg noe. Jeg måtte forklare at det måtte gå til et ordentlig formål, måtte forklare dette litt grundigere :).

Som Pedagogen jeg er så føler jeg at jeg kan ikke bare fnyse av spareprosjektet dems, eller fordumme de to fine jentene, de er jo dønn seriøse og ønsker virkelig å spare og få til dette. Slik jeg ser det så er det ikke min oppgave og drepe denne ideen! Min oppgave er å støtte oppunder, og forklare og at dette går sin gang og at jentene kanskje sitter mer igjen med erfaringer enn hester kanskje – god læring vil det nok komme ut av dette uansett tenker jeg <3

I gårsdagens spare økt og jobbing fikk meg til å dra på jobben med et godt smil om munnen i dag morges :). Jentene kom inn i stua her og spurte om jeg kunne veksle med dem slik at de fikk kroner stykker? Jo sa jeg; gå i den boksen jeg har oppå kjøleskapet, jeg har en del i den nå! Velsa og venninna gispet når de så hvor mange penger jeg hadde i boksen min!  De telte høyt og sorterte og de sa også ifra at jeg gikk et par kroner i minus, men fikk ok fra meg at det gikk veldig bra! Jeg spurte hva de skulle? jo de skulle putte pengene i sparebøssa og kjøpe hest siden! Jeg spurte hva som skjedde om de ble uvenner? Skulle hun andre bruke alt da? De svarte så seriøst; nei de hadde aldri kranglet og de var naboer så det kom ikke til å skje <3

Når de også spurte min samboer som akkurat var kommet hjem fra Ålesund, og de ble møtt av utålmodig grynting, så ba jeg dem komme bort til oss. De sto der så nydelig begge to og småspiste Tacochips (og storsmulte) på parketten. Jeg spurte jenter hvorfor veksler dere egentlig pengene til kronestykker? ?

Begge to svarte ivrig så Tacochipsen spruta; Jo du skjønner at da blir jo sparebøssa mye fortere full!!!!! OG VI FÅR FORTERE PENGER TIL HEST!

Øyna til ingeniøren og matematikeren over bordet her holdt på å trille rundt  ;).  Og de var bare så stolte over svaret og at de faktisk hadde en forklaring! Jeg lo faktisk ikke og klarte holde meg alvorlig, samtidig som jeg irriterte meg over Tacochipsen som spratt i parketten. Jeg, med noen innskudd fra samboer prøvde å forklare at det var litt å lure seg selv, at det ble mer penger om de for eksempel sparte på tyvekroninger eller femtilapper. Men nei… de hadde sin forståelse og sin plan på dette; Jo fortere sparebøssa ble full på kronestykker – jo fortere ble det hest!

Som pedagogen jeg er, så tenker jeg i mitt stille sinn: at de bare for holde på til ideen dems bare ebber ut :). Men, at jeg må ta de seriøst? JA! det må jeg selvfølgelig! Tenker det er kjempeviktig at barna føler de blir tatt på alvor! Så vil opplevelsene deres gi grunnlag for erfaring og læring tenker jeg!

Vi krysser fingra for at det blir hest til jentene! En skal ha drømmer og det er kjempeviktig!

Kveldsklemmer fra ei sliten husmor som har vært på kurs i 3 timer etter jobben! “Forskerfabrikken” – helt unikt!

Marianne

 

 

 

 

Er jeg streng mor? Konfirmasjons gjester idag vi :)

God kveld alle dere fininger 🙂

Må jo innom å si hei og takke for dagen!

I dag var vi bedt i konfirmasjon i Ramnes Kirke, var der i fjor også, hyggelig sted :).

Vi var 4 stk jenter som skulle dusje og kle oss på badet, og tre stk skulle ha bunader, og da prøve å ikke få all brunkremen på den ny rensa bunadsskjorta lissom! Hun med flekkete skjorte gikk klar og hun med ny renset skjorte klarte kunststykket at Foundation spruta langt og da på skjorte ermet! Godt at Presten ikke er hjemme hos oss en slik morgen; det var en del ord og stress momenter som selv en prest ville funnet upassende! Og disse søljene som skal på og gjennom 2 sømmer, du skal ha rene fingre og ikke stikke ungen i halsen – med andre ord: du skal ha hodet kaldt! Litt frokost skal også være tilgjengelig!

Joda vi fikk hentet mor og dura oppover mot Ramnes, med litt diskusjoner i bilen – eller skal vi bare kalle det for engasjement? Ei ønska å bare høre på musikk, mamma ønsket prate om hva vi skulle og hvem som kom osv, ei søkte på GPs om hvor kirken var og ønsket at vi andre var stille, og vesla ville prate om alt! Blant annet at hun og nabojenta sparer til hest. JODA ENGANG TIL; DE SPARER TIL EN HEST! LYKKE TIL JENTER!

Temaet om vi skulle i kirken eller ikke ble heftig diskutert! Jeg mener at når vi er bedt i en konfirmasjon så skal vi i kirken, en gang dette året! Og de ønsket jo selv at deres gjester skulle komme i kirken! Vi skulle i kirken og vi dro i kirken. Temaet om Borgerlig og ikke dukket også opp! Konfirmasjon er en bekreftelse på dåpen, så enkelt er det – jo du har valg to stykker til og med; konfirmer deg i kirken eller la være å konfirmere deg! Nå er det sikkert noen som syntes jeg er drittsær 🙂


Ok, så er jeg sær, men jeg er ikke SÅ streng – for jeg vekket ikke hun som er på bildet nedenfor 🙂


Det var vist farlig gode endestykker for hodet på disse kirkebenkene, og når du susa våken til kl. 4.00 – så var det bare å lene hodet mot endestykket, lukke øynene og ja… dere ser :).
Jeg hører og skjønner de som ikke er enige med meg! Men litt krav kan vi sette til ungdommen mener jeg – mye jeg har vært med på som jeg ikke har hatt så lyst til! Men i respekt for andre så er det enkelte ting vi må igjennom; vi har ikke vondt av det, men Joa noget kjedelig kan det være :). Men som voksen så får en også tid til litt ettertanker, og det har ingen vondt av tenker jeg. Jeg har ikke vondt av å gå litt inn i meg selv et par ganger i året (angrer noe jævlig hver gang og vil fort ut igjen He He).

Vi må “te” oss, være høflige, gå runden å hilse og presentere oss – god læring dette!

Alt i alt hadde vi en superkoselig dag, nydelig koldtbord og masse deilige kaloribomber (kaker).

Mitt bidrag var kaken i midten; Gele kake, frisk og deilig! Kjøpt sukkerbrød bunn!

Vi takker for en fin dag <3

Jeg ønsker dere en fin fin natt og en riktig god uke!

 

 

 

 

 

Nå må jeg bare få ut noe – vet jeg setter hodet mitt i gapastokken!

Må bloggere virkelig gi bort dyre artikler for at andre skal lese siden dems?

Er det slik vi ønsker å fremstå`? Det verste er at jeg ser nære venner har likt og ønsket seg diverse også…. ja ja, men leser folk hele bloggen da? eller er det kun klikk for å svare på gratis gaver? Det er jo synd også tenker jeg, pga det er jo fine tekster/blogger som ikke ville trengt dyre gi bort artikler – bloggerne er jo flinke!

Dette har jeg ruga på ganske så lenge, og som kjæringa jeg har blitt; så må jeg bare få lufte det :).

Det å gi bort noe? Hvorfor gjør vi det? Gjør vi det fra hjertet? Gjør vi det til egen vinning?

Med all bevist på at jeg kan bli upopulær så ønsker jeg å lufte dette på en konstruktiv måte, tåler at vi ikke er enige, men ikke dritt – avtale?

Jeg tør nå å kalle meg voksen, snart 50`og samtidig er jeg dritt barnslig, det har noe med livets balansegang tenker jeg, og dette har vi vel høstet gjennom erfaring og dannelse? Jeg har selv vært alene med to små barn, hadde særdeles dårlig råd til tider. Det er en erfaring som har gjort noe med meg og faktisk evnen til å kunne gi; men ikke gi for å vise at jeg gir lissom. Jeg har hatt et par foreldre jeg har ønsket å gi masse klær, verdt mange tusen kroner. Jeg tok bunader ut av annonsene for kjøp og salg og ga bort. Det jeg fikk tilbake var bilde av den nydeligste ungen i ny bunad, med det nydeligste smilet <3 Som jeg sa til samboer den gangen, jeg har vært der selv og det vil gjøre meg godt å kunne bidra til at barna har denne stoltheten og smilet på 17. Mai også! Om jeg kan bringe frem smil og stolthet på et barn? – ja kan jeg egentlig gjøre noe som er mer verdt eller en bedre innvestering? Nei tror ikke det.

Jeg jobba med ei som endelig skulle ha fest hjemme, og ordnet barnepike osv, men selvfølgelig fikk hun influensa! Hva var vell bedre enn å tilby iskaka mi? Gi bort en kake, som sparte dama for energi og bekymringer. Dette var å gi av personlige grunner og få ekte glede takknemmelighet tilbake, og ikke minst å kunne spørre om evt tjeneste siden?

Til Jul nå så leste jeg på face her i nærmiljøet om folk som grua seg til jul, og enda verre ble det når tilbuds reklamen inntok og overfylte postkassene dems! Joda jeg vet det handler om prioriteringer, at vi bør jobbe så lenge kroppen spiller på lag osv. Men samtidig så skal vi jo ikke ha det slik? at vi gruer oss til julehøytiden? Kan være at vi har mista noen vi er glad i rundt juletider også, og da dårlig råd på toppen? Ingen unt! Da snakke jeg med samboer, og jeg fant frem en pen pappeske. Jeg handla inn pø om pø, og spesielt bånd til pakker, merkelapper, papir, lys, servietter, snop og god mat. Denne kassen kom kanskje på kr 6-700,- og tenk dere gleden det var å gi denne til noen jeg viste trengte den! Den opplevelsen gjør noe med hjertet ditt, tro meg!

Nok selvskryt og mot poenget;

Jeg tenker nå spesielt på neste generasjon, de som skal ha og de som også får alt (som vi voksne syntes). Generasjonen som er med på at de har det bra og får mye, men som også på 17. Mai kalte seg “prestasjons# generasjonen! Ref. Russegeneralen. Hvilke rollemodeller vil vi være? Hvorfor gir vi? Og hva oppnår vi? Jeg skal innrømme at jeg tenker på spesielt en blogger, sikkert flere Bloggere som gjør det samme? Men jeg blogger PGA det er budskap og meninger jeg ønsker få ut bla til likesinnede. Og om jeg som dame hadde skrevet en del av disse tingene så er det så fantastisk når det kommer fra en mann? Og når en da i tillegg gir bort Loui Vittå (vet det er galt stavet), vesker og hotell opphold også, ja da er det jo eksplosjon lissom? Joda jeg har også dyre ting, men jeg blir ikke sponset av andre enn meg selv! Vi har leilighet på fjellet med svømmebasseng og liten kinosal og treningsrom, men nei jeg gir nok ikke bort noe helg der oppe – det er familiens :).

 

Ja jeg blir litt matt, nå vi er så enkle at vi går fem på og lar oss “selge” så fort noe blir gitt bort gratis, og spesielt merke vesker. Jeg er så teit at jeg sitter med for mange Clutcher og toalettvesker/vesker i diverse merker. Og jeg har vurdert å selge, dette grunnet; hvilken glede gir dette meg egentlig? Gjør Mark by Jacobs sminkepungen meg noe penere? tar den vare på sminken min noe bedre? Også begrenset hvor mange vesker jeg kan bruke samtidig :). Joda det er opptil hver og en å bruke penga sine på slik, jeg er ei av dem og spesielt og det er noen skarve prosenter på dem! Men som mor til 3 jenter så tenker og vet jeg at om du må spare, eller ønsker deg en slik dyr ting så er takknemmeligheten en helt annen. Og om en må jobbe litt for ting; ja da bærer du for eksempel vesken med en helt annen stolthet!


 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg lurer på hvorfor folk må gi bort dyre ting gjennom bloggingen sin? Er det en del av budskapet, er det viktig for at budskapet i bloggen skal bli oppfattet riktig? Jeg bare lurer? Er det for at en skal “kjøpe” lesere? 

Som sære damen jeg er så er verdiene for meg det som er skrevet i Bloggen, ikke veska jeg kan få med på kjøpet ved lesing 🙂 Og når en skriver Blogg så gjør en det kanskje med undring om andre tenker og føler det samme som en selv? Det får en lite svar på gjennom at en gir bort dyre ting?

PS: Viktig å si at personen jeg tenker på, skriver fint, ærlig og rørende om livet <3  

Men kjære vene Go on 🙂 Jeg bare lurte på om det er kun meg som har reagert 😉

Ønsker dere en fin natt 🙂

 

 

 

Ut med Juleduken!

Tittelen på Russelua (1987), mi funker ennå! “Vimsa”

Det går ikke en eneste dag uten at jeg klarer å gjøre noe småteit!

Det verste er at jeg blir jo ikke flau lengre? Det er lissom blitt en vane – det er meg rett og slett! Og det å være meg bør være bra nok!

 

Vi hadde et mål i går; og det var å kjøpe ny voksduk til kjøkkenbordet. Duken er nå pen den, men jeg kjøpte den til jul; og da kan jo dette billedlig forklares med at det er pene julemotiv i duse beige, brune og offwhite farger. Men duken har gjort sitt enkelt og greit. Nå er vi i slutten av Mai, så da tenker jeg også vi har fått valuta for penga :). Det kosta jo hele 50,- kr meteren for duken, så ja vi har vell egentlig tjent inn de vi kjøpte i dag? De ble på en måte gratis? klarer jeg å finne på flere dumme grunner som egentlig ikke har noe for seg? Nei tror ikke det :). MEN vi var heldige på Jysk i dag også, kr 50,- pr. meter og det var ikke julemotiver! Det er kanskje ikke så minimalistisk osv.. å ha voksduk på kjøkken bordet, men jækla praktisk! Vi er 6 mennesker, som spiser i tide og utide til tider, så veldig greit å holde rent ,;).

Nok om den jævla voksduken, slik jeg utbroderer om den voksduken: så skulle en jo nesten tro at den kostet kr 10 000 pr. meter og var gullbelagt eller at jeg hadde aksjer i voksduk firmaet :).

 

Jeg hadde tenkt å vaske bilen til mor i dag, og den største Bukkene Bruse viste om et sted hvor det bare kosta kr 99,. ! Det var jo utrolig billig da! Vi dura ned til Rema1000 hvor denne vaske hallen står. Det gikk greit å skru av antenna på bilen, og alt gikk så bra! Hun i køen foran meg kjøpte billett og jeg kjøpte billett :). Når jeg satt å venta i bilen – ja da begynner Marianne Kaspersen å lese på informasjons skiltet! Fanken nå som jeg lå så godt an, så røyk hele greiene mine?. Damen før meg var ferdig og porten gikk opp for meg….NEI DEN PORTEN GIKK FANKEN IKKE OPP! DETTE GRUNNET AV AT JEG FØRST SKULLE BETALE I DEN JÆVLA AUTOMATEN NÅR JEG VAR FØRST I KØEN OG IKKE NR 2.5! JA JA, DA DET VAR MIN TUR, SÅ VAR DET Å LAGE LITT EKSTRA VENTETID FOR DE ANDRE – JEG MÅTTE UT Å KJØPE BILLETT IGJEN! BILLIG BILVASK BLE HELT VANLIG BILVASK TIL KR 200,-.

I går når jentene skulle kjøpe burger på Burger King, så skulle de absolutt ta den “drive inn” greia, og jeg sukka! Og for andre gang så er jeg ennå ikke trygg på dette og glemmer hele bestillinga! Jeg blåser rett forbi den prate bua! Og må da begynne å rygge og styre med en annen bil klint oppi rompa på bilen min! Bilen bak burde jo ha skjønt at folk må få bestille først eller???

Litt uflax i Vimsinga har jeg også, i gårkveld skulle jeg vært i 50 Års lag, Store Gull ville til og med komme tidlig hjem så jeg rakk partyet. Men nei da… Marianne kosa seg med Blåskjell i går hun – fy Søren hvor dårlig jeg og fra midt på dagen! Det er så utrolig magesmerter! Ja flying på det lille rommet i gangen har det blitt, men magesmertene gir seg Søren ikke! Jeg prøvde å få i meg litt salt potetgull i håp om at det skulle hjelpe litt.

I aftenbønnen min i går natt tok jeg med at jeg ønsker meg en frisk mage i dag <3

Og ikke minst; jeg skal klare å legge på en av de nye dukene på kjøkenet, og ta av: JULEDUKEN selvfølgelig!

Hold dere unna Blåskjell folkens og nyt Helgen <3

Og sist men ikke minst: være dere selv på godt og vondt <3

 

 

 

 

En feriebrikke til på plass! og FRI i hele dag :) Fridaynight….

God fredag fine dere!

Jeg hadde en sløv deilig fridag med jentene mine i går <3 Den eldste bukkene Bruse laget Jordbær med smeltet melkesjokolade til mor; ikke rart jeg elsker jentene mine vel? Og jeg klarer bare ikke den smeltinga av sjokoladen, pokker altså! Jentene ler av meg som lager masse tapasmat osv, men å smelte sjokolade? nei det klarer ikke mor! En liten sprekk i selvfølelsen her ja!


 

 

Ferien:

Vi skal ha første jenteuke i uke 27, om dere kan velge; så er det faktisk noe billigere i uke 26 og 27! Jeg ser det fort er kr 10 000,- dyrere en uke og to i etterkant. Det ble litt nytt i år, men det blir spennende! Jeg er egentlig (dritt) lei allinclusive, men ser jo at det er mer økonomisk, derfor ble det slik. Jeg har ikke vært mye i Hellas og Kreta, kun småstopp når vi var på Cruise i Middelhavet. Så nå blir det en uke her; bestilt igjennom ving faktisk :).
 

smartline Dimitrios Beach ligger bare noen skritt fra den milelange stranden i Rethymnon. All Inclusive er inkludert. Hotellet har hyggelig personale, koselig atmosfære og føles både lyst og moderne da det nylig har gjennomgått en enklere renovering. På taket er det en herlig terrasse med solsenger og parasoller. Du kan gå langs strandpromenaden inn mot Rethymnon og finne restauranter, barer og uteliv.

 

Så da blir det en uke på Kreta og en lang helg på Svalbard, så tar vi resten etter hvert :). Har jo Legoland som lurer litt i bakhodet, Den mellomste og minste Bukkene Bruse har aldri vært der.

Det hadde vært trygt og godt med Spania (tro at jeg prøvde), men den Mellomste Bukkene Bruse var klar for noe annet! Og trives unga, så trives a mor <3 Jeg drømmer litt om skjærgårdsidyll i ferien også, Risør, Kragerø osv, ville jeg klart i fint vær :). Lov å drømme :). Jeg har også sett reklame på facebook et sted i Søgne? Åros Feriesenter, med egen sandstrand og bassenger! www.aaros.no kort vei til dyreparken bla. Dere burde gå inn å snoke på det stedet, ser helt nydelig ut!

Vi har vært en del steder så spør gjerne om tips vedrørende ferie. Vi har vært en del på Mallorca kjørt en del rundt der også Sole`r osv, Malaga kjørt en del der også, Barcelona og utenfor,  Euro Disney Frankrike, Tenerife,  Grand Canaria, Italia leide bobil en gang der, en del drittbra campingplasser med masse bassenger osv. Tyrkia og Egypt; men dit reiser ikke jeg for å si det slik.

 

Dagen i dag; jeg er bedt bort både i kveld og i morgen og konfirmasjon på søndag – Happ happ! Et par mål i dag er å kjøpe sykkel til vesla og støvsuge bilene! så vi får se da 🙂

Ha en fin fin dag alle dere fininger <3

 

 

ADVARSEL; …..

IKKE LA DEG PÅVIRKE

IKKE FÅ DÅRLIG SAMVITTIGHET

IKKE TENK SÅ MYE

IKKE FØL AT DU BURDE…..

Ja i dag er det fri/helligdag, det er vell godt vell?

Når en endelig har stått opp fra dvalen og er så uheldig at en lukker opp et vindu eller en verandadør ut til den ytre verden ja da: er det så mange ubehagelige lyder der ute!? Og om en bruker øynene i tillegg; så skrur folk ny innkjøpte hagemøbler, snekrer på uteplasser, vasker biler, og pusler i hagen. Må folk gjøre så jævla mye selv om fri? Være aktive og utfordre grovmotorikken på det høyeste plan lissom?


Sitter i slåbroken og koser meg med kaffe, radio og dataen jeg, prøver å ignorere alle ulydene utenifra He He.

Men nå er det jo slik da; at det er jo ikke bare meg i mitt liv – egentlig veldig glad for det altså <3 Det blir litt utlåning av barn, lovet ei å kjøpe soft is – ja tenker denne dagen går også jeg – selv uten blomsterjord under negla! Altså; gjør hva du har lyst til i dag, følg din indre lyst! Det er nettopp DIN fridag i dag!

Nytfridagensomduvilklemmer!
 

 

Bloggtoppen og 35 minutter hos frisøren = selvbehag :)

Først må jeg bare si takk til alle dere! I dag lå jeg godt innpå Bloggtoppen (83), og topplisten 131 plass, har gjort det før også, men ikke ofte.

Men det viktigste; jeg hadde ikke klart dette uten dere fininger som leser bloggen min! Jeg heier på oss <3 tusen masse takk <3

 

FRISØRBESØKET

Er dere slik som meg? at når dere plutselig finner ut at dere skal til frisøren så skulle det helst ha skjedd i går!? Jeg ringte i lunchen i dag, og fikk time et kvarter etter arbeidsslutt. Dette ville bety at jeg faktisk måtte sitte i bilen 5 minutter etter vakta mi var over, jeg pleier jo aldri det, men i dag skulle og måtte jeg! På vei inn samtidig som parkeringssermonien, så ringte jeg mor for å informere om at vi kunne handle senere i dag, og akkurat kl. 16.00 så sto jeg inne hos frisøren.

Herremann jeg er godt vant siden jeg har klippet meg så billig tidligere!

Får sjokk de to gangene i året jeg er hos frisøren jeg! Over kr 650,- – for å avlevere søppelhår? ….


Bildet over er meg forfra he he, måtte bare vise at jeg har klippet opp ganske mye, kan bli en fasong når en ikke har håret i strikk :).

Det er så viktig å føle seg velstelt og spesielt når andre ting kan skorte litt på, som for eksempel vekten osv. Jeg er så enkel at jeg tenker og tror at om en føler seg vell så skaper det en selvfølelse som igjen utstråler  en god dose sjarm; og da tror jeg folk ser din personlighet og sjarm fremfor at du har et kroppslig volum som ikke er A-4! Vi går for den damer, så kan andre si hva de vil?

I alle fall, når du da har stressa deg ned til frisøren, og har ringt mor, og har ringt samboer PGA dårlig samvittighet for sen middag så blir det godt å komme over dørstokken til frisøren :).  

Telefonen står på lydløs og den stappes godt ned i veska; den neste halvtimen er min <3

Det føles godt at det sitter en ung herremann å venter på meg;

Han drar ut stolen for meg,

spør om jeg ønsker kaffe eller te…,

prater rolig og behagelig,

tar i håret mitt med rolige bevegelser,

forsiktige bevegelser,

redd for at jeg er hårsår,

lar meg hele tiden føle at jeg har makten i denne stunden,

spør hva jeg ønsker og hva jeg har tenkt,

prater ikke for mye,

prater ikke for lite,

viser interesse for meg som kunde,

personlig på riktig plan,

han var profesjonell når jeg ønsket å gradere foran slik at jeg ikke ble så “bollete” i ansiktet; så var han enig og brukte riktige ord som at; ansiktet ditt ble mer markert og kom fint frem osv <3

Og ikke minst; han klarte å overliste kjærringnykkene mine, ved gode forklaringer ;).


Disse 35 minuttene og ca. 650,- kronene var gull verdt for ei mamma, datter og husmor <3 Kan rett og slett anbefales! En får lissom lyst å dra hjem å pynte seg, ja en føler velbehag og det er viktig for meg i alle fall <3. Det kan høres flåsete ut, men prøv det selv; 35 minutter ved å koble ut og kun tenke og prate om deg selv!

Neste prosjekt nå er å få bestilt en uke ferie :).

Ta vare på dere selv damer og husk deres egenverdi – den er pokker meg ganske så høy og kan ikke måles i penger, men selvfølelse og velbehag <3

Ønsker dere en fin natt og en fin fridag i morgen!

Klemmer fra ei ny frisert Go`runn <3

 

 

 

 

 

 

 

Gift og profiler på sjekkesider, er det (ikke) utroskap?

Hei til dere!

En kaffekopp, rolig hus og et par (jug) biter Risbrød 🙂

 


 

Over til utroskapen!

NEI JEG ER IKKE UTRO! SELVOM JEG HAR 2-3,4 PROFILER PÅ NOEN SJEKKE SIDER! BARE SJEKKER STÅA OG OM DET ER NOEN BERTER SOM ØNSKER LITT SEX SIDEN KONA ER SLITEN LISSOM? (Ironisk).

Nei, jeg Marianne, har ikke blitt bedratt av min samboer, bare for å ha det klart!

Men på 17. Mai prata jeg med ei som sa hun hadde et tema til Bloggen min. Åh`? sa jeg, hva er det? Jo det er utroskap sa personen! Det er bla mange her (vi sto i skolegården), som har profiler på xx og xx, og det er gifte mannfolk Marianne! Jeg for øvrig har jo ikke peil på disse sjekkestedene, og jeg er så gammeldags at jeg tror på følelsen når du møter blikket til en annen og følelsen som inntar ditt indre osv (akk). Uansett, så kunne hun peke ut flere av pappaene som hadde profiler på disse sjekke sidene! Jeg spurte om de torte å skrive hvilket sted de var fra? Ja det var de vist åpne om! Også det at de er gifte slik jeg forsto. Og noe de var veldig åpne om og på; var at de ønsket SEX! Gratulerer med dagen tenker jeg! Personen jeg snakket med, sa at det var mye mer enn jeg kunne tro! Jeg husker jo selv når jeg var på “kjøttmarkedet” at det var mange gifte som ønsket eventyr. Jeg kan ikke skjønne at folk ikke er redde for å bli oppdaget? i en liten by som oss? Det er ikke at de har det vondt tenker jeg; det er det at de ikke får nok sex hjemme og ønsker ei sexerinne på si`! Høres det reinslig ut da? Nei ikke akkurat! Og husk; det vil stort sett ALLTID bli en såret part i et slikt spill – ja jeg kaller det spill “sexspill”. Og tenk på hun/han du er gift med? Hvor nedverdigende er ikke det å få vite at for eksempel mannen har opprettet profiler for å sjekke andre?


(Google).
 

Jeg tenker at når folk er så åpne så kan en jo like gjerne sette inn en annonse i lokalavisa? trenger ikke billmerk. engang bare mobilnummer så er det opptil folk å sjekke opp he he.

Men er det jeg som er helt på vanvidd? Er ikke dette utroskap da folkens? Jeg ville aldri akseptert noe slikt?

Jeg bare er nysgjerrig og lurer på om dette er noe som blir normalisert etter hvert?

NB: NÅ SKREV JEG OM MENN PGA JEG PRATA MED EI DAME SOM SJEKKER MANNFOLK :). MULIG DE ER LIKE MYE DAMER SOM OPPRETTER PROFILER?

FORELIGGER DET EN UNDERLIGGENDE AKSEPT FOR DETTE I YNGRE MILJØER?

Fy flaten, jeg er glad jeg er gammel og gammeldags jeg! <3