Hei elskede <3 …Håper det er greit at jeg kaller deg elskede?

Slik startet brevet fra den blonde kjekke Nordlandsgutten som skrev til sin “elskede” i Horten. 

Lite viste Peder Valdemar, som skrev kjærlighetsbrev mot bølgene, at hans datter og barnebarn ville lese dette brevet 52 år etter han ønsket sin store kjærlighet god påske fra havet. 

Lite viste Peder Valdemar at datter og hennes datter skulle sitte på hans ekteseng og lese hans kjærlighetsbrev med tårer, stolthet og sorg. 

Lite viste Peder Valdemar at nå ryddes hans historie og ekteskap bort, han viste heller ikke at hans sønn tok selvmord noen år etter han selv døde i kreft. Lite viste han at det ble hans datter som ble sittende med tomhet og som måtte fysisk ta i deres levde liv og rydde bort etter sin mor og far; helt alene. 

Lite viste Peder Valdemar at hans elskede måtte flytte ufrivillig ut av deres ekteseng. 

Lite viste Peder om at hans elskede har glemt deres liv som kjærester, foreldre og familiemedlemmer, at hun tror det er to stk. Peder…. 

Lite viste Peder om at hans elskede må til tider bli fortalt at han er Marianne sin pappa. 

Men Peder Valdemar viste når han hadde truffet sin elskede, for han kjempet og viste mot. 

Lite viste Peder at historien fra kvelden du tok mot og ønsket følge din blivende elskede og kone hjem; ja den historien forteller din elskede så si hver dag <3

Peder jeg vil som din datter si deg en ting, den er vond…fryktelig vond…. din elskede som du skrev til på bølgan den blå etter du hadde vært å tisset som du skrev 🙂 – hun har møtt en annen….

Din elskede med det røde håret i en høy heste hale, hun har blitt fanget av en annen kjære Pappa Peder, og det er Mister Alzheimer. Han har faktisk berøvet de fleste “bildene og minnene”  etter deg pappa, bare sletta bort hva du/dere laget av kjærlighetsminner. 

Ja jeg vet kjære pappa, hadde du vist at jeg satt å leste kjærlighetsbrevet  til din elskede, ja du ville du gitt meg en ørefik, men du ville ikke klart det for vi var så like du og jeg pappa. 

Kjære blonde kjekke Peder Valdemar etter alle disse sårende ord om at din elskede er fratatt minner fra deres tid, så tenker jeg at det er viktig å si til deg Peder Valdemar at: Kjærligheten til deg har hun ikke mistet og den vil hun heller aldri miste! 

Så at du Peder; sto å ringte flere Olsen i telefonkatalogen og endelig traff på moren…ja det var en livsviktig telefonsamtale. Jeg vet disse detaljer fordi de er fortalt om og om igjen av din elskede, fordi at nettopp du også ble hennes store kjærlighet <3

Kjære Peder husk nå; minnene sitter i hjernen, MEN KJÆRLIGHETEN sitter i hjertet og hjertet blir ikke rammet av Alzheimer <3

Elsker dere for alltid…..

 

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg