Når telefonen ringer klokken 04.15 og du ikke klarer bli sint

Jeg hadde vært våken klokken 03.35 PGA jeg ligger med blodtrykksmåler, når øynene var begynt å danse inn i drømmeverden så pep valpen utenfor døren min…. Etter en runde med gladslikking og en valp som ligger akkurat mellom bena dine oppå dyna di, så sovnet jeg igjen med lett prikking i armen etter blodtrykksmåleren som hadde vært våken….

Klokken 04.15 ringer telefonen, første gang jeg har den på nattbordet og ikke borte ved døra, og jeg har på vibrasjon…

Jeg vet ikke helt om jeg skal si at det er mamma som ringte; det er nok mer riktig å si Mr. Alzheimers!

Bare så du vet det….Det nytter ikke, uansett hva du prøver å hjelpe til med – det nytter ikke – stressnivået til personen med Alzheimer er på topp og ikke minst forvirringen!

Jeg har tenkt mye i det siste; mamma er heldig og er på dagsenter to ganger i uken, disse to gangene lager mer stress og kaos i livet hennes enn ro og behag.

Jeg var ca. 3 timer hos mor  i går kveld, jeg var hjemme like før kl. 22. Da hadde vi i 3 timer diskutert og planlagt hvordan hun skulle komme seg opp klokken 8, jeg hadde satt på klokken, og hjemmesykepleieren sa at han kom innom og vekket hun og skulle gi tabletter. Neida det nytter ikke, bekymringen overstiger faktumet at andre skal sørge for at hun kommer seg opp! Det er noe med når du har vært selvstendig og karrierekvinne og klart deg selv i alle år; plutselig skal du lene deg bakover og stole 110% på andre? Nei det nytter ikke, og i alle fall når døgnrytmen til Mr. Alzheimer er helt annerledes enn din og min!

Og slik som jeg jobba med den jævla klokken i går kveld?! Jeg bærte den omtrent ned på nattbordet hennes på en fløyelspute….passet på at alarmknappen ikke ble trykket ned av ivrige fingre på 73 år….

Men neida det nytter ikke :). Klokken 04.15 så ringte da telefonen og du klarer bare ikke bli sint, jeg svarte med en lav og rolig stemme, og jeg lot henne snakke ut frustrasjonen sin over hjemmesykepleien som søren ikke dukket opp! Med denne sensuelle og lave stemmen, så kunne jeg faktisk hatt egen telefonlinje for mannfolk tenkte jeg i mitt stille sinn; Møt sensuella Isabella på sengekanten klokken 04. på morgningen lissom – eller bli med Sensuella Isabella under dyna lissom He HE…Jeg kunne fort tjent inn noen kroner for et ferieopphold jeg vil trenge litt senere!

Uansett, så var jeg fattet og rolig, og så egentlig for meg barndomshjemmet mitt som en stor kaosplass for mor; hun sa at det var masse folk der og noen laget mat og det var full fart; men ingen hjalp selvfølgelig hun!

Det nyttet å si rolig; mamma du har misforstått klokken, du kan sette deg i stolen din og slappe av en stund til <3 Hjemmesykepleien kommer å vekker deg, og vekkerklokken din vil også vekke deg <3 Klokken er bare drøye 4 på natten, så be de andre i huset å være stille (det er ingen andre der), slik at du kan sove litt til og ikke være så sliten og trøtt på dagsenteret.

Mamma beklaget masse, men det er ikke noe en blir sint for…En blir bare trist og lei seg og en skjønner så himla godt hvordan kaos som jobber og surrer til hodet deres. De prøver å leve et liv som deg og meg og med våres rutiner og klokkeslettet, men det er dømt til å mislykkes.

Der smaker med en liten espresso og et blogginnlegg i morgengry!

Joda, vi har en løsning på gang for mor, hun skal slippe å oppleve dette kaoset til en viss grad! Det blir trygghet og omsorg hånd i hånd, noe jeg tror vil “beholde” min sosiale og fine mamma  med trivsel i tillegg <3

Okay…så ble det noen tårer i tillegg til espressoen og blogginnlegget da!

En mager trøst er at mamma ikke vil huske dette kaoset hun følte for noen timer siden, da er hun bare klar for å reise på dagsenteret :).

 

Hvem pokker har sagt at livet skal være enkelt?

 

Nå skal jeg og blodtrykksmåleren rigge oss til på sofaen!

 

 

10 kommentarer
  1. Ingen enkel hverdag dette. Er ikke så rart at en må måle blodtrykk når hverdagen er så intens, og i tillegg ikke er ung selv lenger heller. Kjenner så godt igjen følelsene dine! Ønsker deg en god dag tross alt! Klem <3

  2. HeidiElise: Tusen takk for fint innlegg <3 På en måte godt å vite at andre kjenner følelsen....
   Ja vi var å handlet i sted, det er de samme 5-8 tingene hver gang stakkar. Hun husket ikke at hun hadde ringt, hun ringte meg like før 7 imorges igjen. Goe nattaklemmer

  3. Det var godt å høre at det er en løsning på gang for din mor, for dette er ikke en sykdom pårørende skal måtte ta ansvar for i det daglige…
   Har selv hatt en far med Alzheimer, så vet hva du snakker om…

  4. Hei,
   Jeg har lest bloggen din, og synes den er både velskrevet og spennende! Det kan være vanskelig å finne tema som engasjerer leserne, men din blogg kan kunsten å fange oppmerksomheten.
   Jeg jobber i sparpedia.no, og vi vil gjerne nominere deg til vår Blogger Awards: Mammablogger-awards 2018.
   Dersom du er interessert kan du lese mer i informasjonen under.
   Lykke til med bloggen!
   Vennlig hilsen
   Lisa Kok,
   Sparpedia.no Project Manager
   URL: https://sparpedia.no/
   Mer informasjon om Blogger Awards:
   Mammablogger-awards 2018 er en konkurranse der våre lesere stemmer på bloggen de liker best, og dermed bestemmer hvem som får den største delen av premiepotten.
   Hele beløpet på 4500 kr vil bli delt mellom bloggerne ut i fra prosentandel stemmer de fikk.
   Dette betyr at hver eneste stemme teller, og at alle bloggerne kommer til å motta en del av premien.
   Avstemningen avsluttes den 9. november 2018.
   Hvis du har lyst til å være med, ber vi deg om å spre ordet om Blogger Awards ved å sette en link til avstemningen på bloggen din (dermed har også følgerne dine mulighet til å stemme på deg!)
   For at denne linken skal bli mer iøyenfallende, har vi laget et banner som fører til avstemmingssiden vår når man klikker på det. For å plassere et banner og en link til avstemmingen i bloggen din, velger du ønsket bannerstørrelse på denne siden https://sparpedia.no/banners/banners-for-mammablogger-awards-2018/ og limer den tilhørende HTML-koden inn i bloggen.

  5. Hi,
   I apologize for writing you in English, our Norwegian speaker is on holiday.
   On her behalf, Thank you for your interest to be part of Mammablogger-awards 2018.
   Kindly replace the HTML code with this:
   Banners for Mammablogger-awards 2018
   If you still encounter the same issue, kindly send me an email to: [email protected]
   Thanks,
   Ilse

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg