SØT HISTORIE FRA HVERDAGEN

ER SANNHETEN ALLITD NØDVENDIG?

Bilderesultat for tannfeen(google.no).

Det spørs selvfølgelig hva det gjelder ikke sant?

Det var en gang ei lita jente som het vesla, hun kom ivrig hjem fra skolen og sa til moren: se her: og dro munnviken til side og moren så rett ned i et lite kraterhul hvor en tann hadde sitti! Som en hverdagsmor, så hentet moren seg raskt  inn i velsa sin ekstatiske verden. Oi sa mor; har du mista en jeksel? Ja se her; Vesla dro frem en stor hvit søppelpose, og der helt inni hjørnet av posen lå en bitteliten tann i forhold til posen. Tanna var ikke pitte liten i munnen hennes, perspektiver over hvor ting egentlig hører hjemme, er jo litt artig å tenke på. Slik er det jo med oss mennesker også, hvordan er vi om vi ikke føler oss “hjemme eller tilpass” et sted? Litt å gruble på dette….

 

Men tilbake til tanna:

Ved middagsbordet var det mor, vesla og to ungdommer 17,5 og 18,5 år – og da kom vesla på at hun måtte jo legge tanna i vann, slik at hun fikk penger fra Tannfeen! Storesøster sukket høyt og sa; Herregud, du er ti år, du må jo skjønne at tannfeen ikke finnes! Moren til vesla kikket stramt på storesøster og fikk hun til å være stille. Vesla fortsatte å prate ivrig om tannfeen og sa at hun hadde heller ikke trodd på tannfeen bestandig, hun hadde trodd på tannfeen, så hadde hun ikke trodd på tannfeen. Men velsa sa at nå viste hun at tannfeen fantes helt sikkert! Hun hadde sett bloggere på You tube, med tannfeer svevende bak dem – uten at bloggerne viste at feenen var der – så joda, tannfeen fantes og de trodde hun på! Velsa fortalte til de stillesittende ved bordet, at om de satt glasset med tanna og vann – ut så ble det mer penger og lettere å finne frem for tannfeen, dette var helt sant for det hadde bloggerne sagt på You Tube. Vesla husker fortsatt at både tannfeen og julenissen med julesokken, fant frem når hun var på teneriffe en juleferie!

Storesøsteren klarte ikke å være stille lengre, hun måtte bare presisere at Vesla tok feil! Storesøster klarte bare ikke sitte stille å høre på dette tøvet lengre! Velsa hør her! Han, og pekte på kjæresten sin: han går på Media og kommunikasjon, der lærer de å redigere slike videoer som du har sett på You Tube, de feene er jo bare lagt inn på Videoen! Men Vesla ville ikke høre, hun hadde sin tro og den trodde hun på! Det var ekte for Vesla og slik forble det. Velsa kom også med enda en bekreftelse når moren skøyt inn at joda både tannfeen og julenissen finnes, la det være slik sa moren. Ja sa vesla jeg vet at julenissen finnes, for noen hadde faktisk filmet noen reinsdyr, Og vet dere hva? Neiiiiii svarte de andre spent rundt bordet: Når de reinsdyra løp om kring i verdensrommet og ble filmet, så begynte nesen til den ene å lyse! Herregud sa mammaen: det må jo være Rudolf! Ja vist var det Rudolf sa Vesla, jeg sier jo det at Julenissen finnes!

Moren fant frem et eggeglass og Vesla sto til og med opp igjen fra senga for å legge tanna si i vann for tannfeen…..Så i natt når moren skulle legge seg, så sto eggeglasset så pent ved siden av TreNarren fra et Italiensk kunstgalleri, det kan faktisk tenkes at Narren også kjente tannfeen, for i morges så var det penger i tannglasset….

Det hører med til historien at moren til Velsa også har sine drømmer, hun drømmer om at en dag vil hun finne sin Ed Sheeran som vil synge; You are Perfect to night, fra sangen Perfect <3 Det er en drøm som holder hun oppe og noe hun tror på…. En dag…

Hva er tjent med å knuse hverandres drømmer? Trenger vi ikke litt drømmer for å overleve i denne noen ganger brutale verden? Vi står på kirkegården å snakker med pappa eller bror, vi forventer ikke svar (vet vi ikke får), men det gjør oss godt å kunne tre ut av den forbanna reelle tidssonen noen ganger og finne ro i drømmen <3

Keep on dreaming <3

6 kommentarer

Siste innlegg