Bror måtte tisse på brusflaske…Barndom og ungdom bestått!

Jeg fortsetter med mimredagbok over livet; siste uken jeg er i førtiåra.

Her har jeg nesten bare en hake!

Det ble noe av oss også, vi som er født i sekstiåra og syttiåra! Vi fikk god og passe streng oppdragelse, og for min del; en god barndom. En barndom, med lange familieferier, ikke Syden ferie – her gjaldt det å reise hjem til familien i Nord Norge! En lang kjøretur, pappa måtte stoppe å kjøpe rømmegrøt, bror måtte tisse på flaske pga. pappa hadde akkurat blåst forbi en rekke biler og campingvogner! Vi rakk en del spyrunder i røykfylt bil, før vi var fremme i Nord Norge!

Det var rett og slett kvalitetsferier, det skjønte jeg en del tiår senere. Husker vi var å fisket på natten, lyse sommernetter, tente bål og knaska fisk og bein om hverandre. Når vi våknet dagen etter, så kjente en lukta… Ny stekte hjemmelaget fiskekaker, kunne livet bli bedre? Det er vell dessverre slik at vi ser idyllen og kvaliteten best nå når vi er voksne, var ikke så stas som barn disse lange bilturene. Og hver gang jeg kom på øya til pappa så ble jeg spurt om: Er du glunten til han Peder på Sjyågen? Jeg husker at jeg gang fikk stotret frem at jeg var jenta til Peder. Selvtilliten føyk lissom ikke i været etter disse turene!

Dette bildet jeg brukte i går, er fra Arnøya – vakkert sted! 

 T-shirt med Marianne på og gamle Terry <3 Litt sleng i buksa ell?

Både barndom og ungdom har gjort noe med oss og formet oss til den vi er i dag. Som voksne så kan vi kanskje huske at det kunne være problemas i vår familie også, vi skjønte det bare ikke som barn, og det er egentlig helt greit!

 

Litt dårlig bildekvalitet ca 1976 dette her.

Jeg hadde en gang en bror… Kjenner jeg blir sint og lei meg, når jeg ser dette bildet, helt sykt at den glade barndom skal utvikle seg til vond ungdom og verre voksenliv med psykiske plager. Kom søren ikke å si at livet er rettferdig! Det tok nesten førti år før jeg skjønte at livet ikke er eller finnes rettferdig! Men jeg savner broren min og har jobbet mye for å ikke føle bitterhet.

Jeg ble ungdom, og jeg ble voksen og gift….

Stripping på utdrikningslaget i 1994 måtte jo til! Det hadde jeg ikke gjort i dag :).

Gleder meg til å mimre mer med dere i morgen! Både kos, trist, og lykke dette.. Kose dere i kveld!

 

 

 

4 kommentarer
  1. Min barndoms sommere var på Hvaler. I hytte leid på åremål. Vi var der hele sommeren og far kom i helgene og i egen ferie. Vi ungene BODDE i vannet. Rart vi ikke fikk gjeller og svømmehud! 😀
   Mimring er kos! Klemmmmm <3

  2. Vi fartet også rundt på bilturer, lå i telt og på campingplasser. Mamma og pappa hadde med barnesnga til minstejenta(meg) så jeg skulle ligge godt. Jeg kastet opp hele veien fram til dit vi skulle, men jeg husker det som gode ferier 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg