HVA POKKER LAGER DE BILER AV FOR TIDA?????

I DAG VAR JEG BRYLLUPSBARNEPASSER…..

Og slik det er i dag så må barna ha egne bilseter selvfølgelig, men det er ikke bare det, de setene må jo passe til bilen også – der falt vi igjennom; med 3 gamle biler i stallen! Så jeg fikk kjørt opp flott ganske ny og fancy bil i går kveld.

Nå skal jeg dra dere noen tiår tilbake… husker dere for tja… over 40 år siden? si femogtredve år siden da, så høres det ikke så ille ut! Ja da kjørte vi biler UTEN belter, bikkje og unger bak i, og som vi prata om før, foreldre som røyka i bilen UTEN å nesten bli meldt til barnevernet.

Men dere husker Lierbakkene og Tjeldstad bommene? Husker det også var veldig kø på det verste! Jeg og min familie var på tur hjem til Horten, pappa Peder kjørte og Mor satt foran sammen med ham. Peder kom plutselig på at lommeboken hans med mynt til bommen; lå i hanskerommet som faktisk måtte låses opp! Av alle ting så tok han ut nøkkelen av rattlåsen og ga til mor så hun kunne låse ut lommeboka! Gud vet, men tror pappa skjønte fort at han glemte å tenke på “rattlåsen” – tenk dere selv! Det vil si at når han svinga litt på rattet så låste han rattet! Ja ja jeg sitter jo her som 49 åring i dag, så det gikk jo bra, men at det er en historie som stadig blir dratt frem –  ja det er det!

Nå hopper vi frem til i dag, den 26. August! Jeg får en telefon at jeg skal overta det ene bryllupsbarnet som er syk, og skal kjappe meg slik at tante og onkel rekker bryllupsmiddagen! Vesla og jeg løper ut i bilen, jeg trykker på låse opp knappen….Men hvor pokker er nøkkelen til bilen, vet den er inni dingsen, men den kommer Søren ikke ut! Herregud, hvordan skal jeg starte dette greiene da?! Vesla sa til meg; trykk på den Powerknappen mamma! Nei glefsa jeg, det er jo til stereoanlegget! Svetten rant! Jeg måtte selvfølgelig ringe brura! Joda, legg nøkkelen i konsollen og trykk på Powerknappen og hold inn bremsen Marianne!

 

Noget flau så føyk det tanker som; tenning, rattlås, nøkler inn i tenninga, vri om og bilen starter lissom! Men neida, bare nøkkelen er innenfor Fylket så holder det å trykke på Power?!

Helt ærlig; jeg følte meg gammel i dag altså! Hva blir det neste lissom?

Tror moped vil være det tryggeste for damer rundt femti jeg He He.

DET VÆRSTE AV ALT VAR AT VESLA PÅ 9 ÅR HADDE MER PEIL PÅ BIL ENN MEG!

 

GOE KLEMMER <3

6 kommentarer

Siste innlegg