hits

CLICKBAIT? - Pokker nå har det skjedd igjen!! Hva med deg?

ATTER EN GANG SKJER DET?!

Jeg prøver så godt jeg kan; følger med på blåbleiking av hår, handler klær på de riktige butikkene, går uten truse i olabukser (skryte jug), kjøper interiør og pynteting som er i tiden, går på fine spisesteder... ja- jeg blogger til og med!  

Men innimellom - ganske sjeldent (ikke så sjeldent da) - så smeller det noe rett i panna mi! Nemlig ord og uttrykk som får meg til å føle meg jækla gammel! Pokker, jeg som føler meg sååå ungdommelig og prøver å henge med i svingene så godt jeg kan!

Det er riktignok en del år siden at dattera mi svarte meg på en melding: Den er brun mamma!   Da skjønte jeg overhodet ingenting! Men det betød at det var helt greit!

Den motsatte veien; når jeg har nevnt vrangbord, stensiler, strikkagenser og Taffelmusikk - ja da skjønner dagens unge null nix! Må jo si at jeg begynner å føle meg klar for mormor tittelen eller? Når den mellomste Bukkene Bruse tok Tatovering så hadde jeg selv kjempelyst å ta en liten søt. Men det som også er aberet; er at om jeg tar en tatoverings rose ved den ene puppen - og om jeg går ned en del kilo etter noen år - så vil jeg da ha en jækla svær ROSE på hele brystet! Så den ungdommelige tattoos drømmen får bare følge meg inn i femtiåra!

Bilderesultat for tatoverings rose(Google.no).

For en del år siden så hadde jeg en student på jobben, og hun brukte et uttrykk som jeg misforsto så grassalt! Hun svarte meg at hun kom på jobb dagen etter klokken 8 ich (vet ikke helt hvordan det skrives)! Jeg tenkte og spurte hvordan holdning det var til jobben?! og var det den innstillingen hun hadde til jobben med barn; ja da trengte hun ikke komme dagen etter! Jeg fikk jo da hysterisk forklaring fra flere om at dette ich betød "cirka" (følte meg gammel igjen). Isj/Usj forsto jeg det som.

Og da i morges var det ordet; CLICKBAIT! Takk Gud for Google - dette måtte jeg jo bare finne ut av!

Klikkagn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
 
Hopp til: navigasjon, søk

Klikkagn[1][2] (fra engelsk clickbait), i blant stavet klikk-agn, er en nedsettende betegnelse på en «villedende eller overdreven tekst eller bilde som skal få folk til å klikke på en link på en webside».[3] Modellen, som blant annet assosieres med Upworthy (grunnlagt 2012) og andre viralnettsteder, ser ofte ut som dette:

  • en tittel som består av to setninger
  • et følelsesmessig løfte
  • tilbakeholder viktig informasjon for leseren[4]

 

Håper det var flere enn meg som det gikk opp et lite lys for? Jeg bruker IKKE clickbait!

 

Jeg gir meg - jeg kaster inn håndkleet - jeg skjønner at jeg har begynt å bli gammel! Jeg får nok ta opp hekling og begynne bake lefser og fore` trusa med Tena Lady!

 

Uansett; så ønsker jeg dere alle en "god ettermiddag"

 

 

 

 

 

19 kommentarer

Min matgale verden

14.11.2017 kl.10:41

Hehe, herlig. :D Ha en fin dag.

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.11:29

Min matgale verden:
Tusen takk <3 Ønsker deg en fin fin dag med masse snø hos deg også kanskje? :)

stavangerinmyheart

14.11.2017 kl.10:47

he,he. herlig:)) Ha en flott dag med lefsebakingen:))

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.11:28

stavangerinmyheart: Ha Ha tusen takk, må ta bakinga nærmere jul! Men helt ærlig så har jeg veldig lyst å lære meg lefsebaking :) Slippe de småkakene som ikke blir spist opp :) Ha en super dag du også <3

due

14.11.2017 kl.13:50

hahahahahaha jeg er der jeg også :) Dette var virkelig ett flott og morsomt innlegg. Dagens :) Jeg skal nå finne mange ord som ikke de unge skjønner en døyt av. Jeg er Trøndersk. Nei jeg vet ikke om jeg finner slike ord. Jeg husker ikke ett i farten altså. Jeg hadde problemer med å skjønne : Er du serr... Jeg trodde personen mente at jeg var fra en plass, kanskje Sarpsborg. Men da sier man at man er fra Sarp. Mange unge i dag vet ikke hva en julebukk er hahaha.

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.22:17

due: He he herlig! Ja vi må slå tilbake! Men når jeg har ord som de unge ikke skjønner så gjør det noe med min selvtillit lissom... Tips til ord taes imot med stor takk <3 klem

Ei_heks

14.11.2017 kl.14:31

Nå synes jeg du er frekk. Hvis du er gammel, hva er jeg da??? :'(

*sender et snurt blikk*

Snurt vet de sikkert ikke hva er det heller. ;)

Det med ord og uttrykk i endring tenker jeg også på noen ganger. Det er egentlig ganske interessant. Og en del av et levende språk i utvikling. Det jeg sliter med er hvor mange av rosabloggerne som ikke kan uttrykke seg skriftlig. Det har ikke noe med språkutvikling å gjøre. De mangler rett og slett et godt språk. *sa den gamle kjærringa kritisk* ;)

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.22:18

Ei_heks: Du er en Guru min venn <3 Jeg er jo ikke god skriftlig selv... men ja først språk forståelse så språkutvikling.... kanskje de har hoppet over et trinn?

Du er flott du! klemmer

Lillian

14.11.2017 kl.19:14

Språket endrer seg akkurat like raskt som klærne, jeg har gitt opp å henge med. Er blitt rimelig flink til å se ut som et ? når ungene lirker ut av seg en eller annen frase som er helt gresk for meg.

frodith

14.11.2017 kl.20:31

Jeg er hvertfall IKKE gammal...Men jeg har ikke VIPPS ennå...jeg shaver IKKE hverken her eller der...Så egentlig er jeg nok en fossil... Mye som blir GAMMALDAGS fort nå..Jeg har jo tatt meg selv i å føle meg helt RAR pga jeg har CASH i lommeboka...Det er det jo nesten bare narko-selgere som har... :-D

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.22:21

frodith: Narko selgere he he - har du en gammel BMW også? Herlig skrevet da!
Jeg henger etter jeg også, men jeg har ungdommsjenter - da har jeg også Vipps! Og det trenger ikke være noe fordel for meg :). Men veldig praktisk da :)
du er ei flott dame og mye sprekere enn mange av de unge!
klemmer <3

due

14.11.2017 kl.23:25

Jeg er så gammel at jeg ikke har vipps ennå jeg heller, Frodith. hahahahaha.

Kan du spørre de unge hva JUNE betyr :) Det er nynorsk. Hva tror du det betyr?

Marianne Kaspersen Dignes

14.11.2017 kl.23:36

due: HMM må melde pass vi altså! Enda jeg bor med en fra Ålesund - det er et jentenavn sa han he he. Nå er jeg jammen spent! Venter i spenning på fasiten.
Klemmer

due

14.11.2017 kl.23:52

Stemmer godt at det er et jentenavn. Men dessverre så sier de: ska me june litt, for eksempel i Valdres :) Vi fikk oss en god latter da vårt søskenbarn kalte sin datter for June. Hun er Trøndersk, så hun visste ikke dette hahahaha. Ok June betyr å pule hahahaha. Sorry altså!

Ei_heks

15.11.2017 kl.12:22

Du ikke god skriftlig??? Nå lo jeg godt her, frøken!

Ha en strålende dag i solen. <3

Marianne Kaspersen Dignes

15.11.2017 kl.22:31

Ei_heks: Helt ærlig så føler vell har jeg har lagt egg noen ganger, men det blir med følelsen!
Jeg får ofte høre at jeg skriver litt for likt som jeg snakker om du skjønner, blir ikke så proft - men det holder kanskje her? :)
Og det er vell jeg som har "smitta" den ene dattera med dysleksi så jeg har nok masse skrivefeil. Men håper nå dere tar poengene mine lell <3
Jeg håper at fineste du, har hatt en fin dag med fine folk rundt deg - eller kosa deg uansett min venn <3 klemmer

Ei_heks

15.11.2017 kl.22:53

Du vakre.... når noen har gleden av å lese det du skriver, tror jeg ikke de ser feilene.

Jeg har hatt en hyggelig dag, takk. Du da?

Marianne Kaspersen Dignes

15.11.2017 kl.23:14

Ei_heks: Sagt det før; du er unik og tusen takk for flotte ord min venn, så sant så sant <3 klem for det :).
Ja vært på tur med småtassene i fint vær med sol på!
Og gjort en god gjerning å handlet med mamma i kveldingen og fått kjøpt sminke julekalender til Vesla som ble veldig så glad <3
Koser meg masse hjemme på kveldene, får sortert hodet litt <3
Mange goe`klemmer til du <3

Ei_heks

16.11.2017 kl.00:50

Jeg har laget energibars og delt med noen av de snille naboene. Fikk noen superhyggelige tilbakemeldinger. Nå skal jeg ut med min vakre og stupe i seng.

Håper du sover godt. Nattaklemmer til deg! <3

Skriv en ny kommentar

Marianne Kaspersen Dignes

Marianne Kaspersen Dignes

50, Horten

Jeg er Marianne på 50 år, har tre flotte jenter - yngstejenta er niesa mi, jeg er fostermor for hun. Jeg elsker shoppingturer og reising.Jeg var ei pappajente, han mistet jeg for 8 år siden, jeg en bror - han mistet vi for 4 år siden. Jeg har historier rundt dette, spesielt det med bror; angst - en sykdom som berører hele familien. Jeg tok bror sin sak til fylkesmannen, mer om dette en annen gang. Jeg er ironisk og digger å se litt ironisk på livshendelser på godt og vondt. Jeg tenker at nå begynner vi å nærme oss femtitallet- eller har bikket over femtitallet, vi er i vår beste alder og vet å sette litt krav, grenser, nyte livet, ta avstand fra eventuelle personer som ikke gjør oss godt, svelger kameler, elefanter og slanger samtidig! Vi vet å sette pris på oss selv og har våre livsverdier, vi vet også hvilke kamper vi ikke ønsker å kjempe. Nå skjer det ting med kroppen vår og livet... men dette er ting som skjer med stort sett alle damer - så det må jo være mange av oss som opplever mange av de samme (Tabu) tingene? Derfor ville det være litt kult å tørre å skrive om og gi det en humoristisk sans. De siste åra har jeg tatt et par operasjoner, jeg har ut resten av Skjoldbruskkjertelen. Disse kulene med og uten kreft er ute av kroppen, pga en ny kul har dukket opp siden sist, og den siste var det kreft i - så jeg har ikke kreft nå. Og når jeg da nevner Stoffskiftet, så har jeg nok allerede mange med meg? Jeg har lyst å nå ut til dere som jeg kan gi noe gjenkjennende opplevelser og følelser. Nå er vi så voksne at vi kan spøke litt med sexlivet osv, vi er jo slik de få gangene i året vi er på jentehytteturer eller jentebursdager, så hvorfor ikke her?!

Følg meg https://www.facebook.com/damerisinbestealderbloggno-1852586428336728/

Kategorier

Arkiv